E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkiye fırsatları projeye çevirecektir---

Türkiye fırsatları projeye çevirecektir

Türkiye fırsatları projeye çevirecektir
30 Mayıs 2014 - 15:32 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şahdeniz Doğalgaz Üretim Sahası ve TANAP Projesine Türkiye’nin ortaklığına ilişkin düzenlenen imza töreninde konuştu

Başbakan Erdoğan, Şahdeniz Doğalgaz Üretim ve TANAP Projesi kapsamında açıklamalar yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: 

TANAP’a ilişkin anlaşmalar 2012 Haziran’ında İstanbul’da imzalanmıştı. O zamandan bu yana TANAP projesi açısından büyük önem taşıyan projeler yaşandı. Şahdeniz geçtiğimiz Aralık ayında Bakü’de imzalanan törenle neticelendirildi. Botaş’ın TANAP’taki payı yüzde 20’den yüzde 30’a çıkıyor. Şahdeniz’deki hakkının yüzde 9’dan yüzde 19’a çıkarılması TPAO’yu 2. Büyük ortak haline getirdi.

TANAP’ı Şahdeniz sahasının beslemesi öngörülüyor. TANAP geleceğe yönelik bir projedir. Bu karar ülkemiz ile Bulgaristan arasında da bağlantı yapılmasını gerektiriyor. Ukrayna’da yaşananlar ülkeler arasındaki dayanışmanın önemini gösterdi. Ülkemizin 21 ilinden geçecek projenin inşası sırasında ortaya çıkacak ekonomik paydayı da kalkınma bakımından önemli görüyoruz. 

TANAP’ı sadece ticari bir yatırım olarak görmüyoruz. Türkiye mevcut fırsatları somut projelere dönüştürmek için çabalarını sürdürecektir

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)