E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTurkcell'de ibre 'al'a döndü---

Turkcell'de ibre 'al'a döndü

Turkcell'de ibre 'al'a döndü
12 Aralık 2016 - 11:37 borsagundem.com

Turkcell'deki satış gelirlerinin artması şirketi analistlerin radarına soktu

Piyasalarda dikkatler, Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun ve Avrupa Merkez Bankası'nın kararlarındaydı. Bu hafta ise Amerika Merkez Bankası'nın (FED) vereceği faiz kararı takip edilecek. Böyle bir ortamda geçen hafta, Şeker Yatırım Turkcell için verdiği 'tut' önerisini 'al' olarak güncelledi.

Geçen hafta piyasalar, Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) olmak üzere iki cepheden gelen haberlere odaklandı. EKK'nin kararlarında özel sektör kredilerine 250 milyar TL tutara kadar hazine garantisi verilecek olması dikkat çekti. Bu kefalet ihracat şirketlerinde aldıkları kredi için yüzde 100, KOBİ'ler için yüzde 90, ticariler için yüzde 85 olacak. İş Yatırım, kredilerin üç yılda verildiği varsayılırsa hazine üzerindeki yıllık yükün 5-6 milyar TL ile sınırlı olduğunu belirtiyor. Alınan bu önlemin piyasadaki nakit sıkışıklığını aşmaya yardımcı olacağı, kredi büyümesi ve ekonomik büyümeye olumlu katkı yapacağı düşünülüyor.

ECB, beklentilerin aksine aylık varlık alım miktarını 60 milyar Euro'ya düşürürken alım programını yılsonuna kadar uzattı. Gerektiğinde alım miktarını arttırabileceğini söylemesi, ilk açıklamanın ardından yükselen Euro/dolar paritesinde yönü aşağı çevirdi. Alınan tedbirlerin etkisi ile bankacılık sektör hisselerinin piyasadan olumlu ayrışabileceği öngörülüyor. Bu hafta ise FED'in faiz kararı takip edilecek.

Geride bıraktığımız hafta genel görünüm böyleyken, Şeker Yatırım Turkcell'deki 'tut' kararını 'al'a yükseltti. Şeker Yatırım analistleri, Turkcell için 10,95 TL hedef değer öngörüyor. Turkcell'in 2016'da konsolide satış gelirlerinde yüzde 8-10 büyüme ve yüzde 31-33 FVAÖK marjı elde etmeyi hedeflediğini söyleyen analistler, şirketin bu hedeflerine ulaşabileceğini düşünüyor.

"Turkcell'in 2016 satış gelirlerinin yıllık yüzde 9 büyümesini ve 2016'nın tamamında yüzde 31,4'lük FVAÖK marjı elde etmesini bekliyoruz" diyen analistler, bu beklentilerle önerisini 'al' yükseltiyor.

Geçen haftanın şirket haberlerine göz attığımızda Petkim cephesinde yaşanan bir gelişme dikkat çekti. Petkim, bağlı ortaklığı Petlim Limancılık'ın 1,5 milyon TEU kapasiteli konteyner terminalinin 800 bin TEU'luk ilk fazının tamamlandığı bildirdi. Ta¬mamlanan bu bölümün faaliyete başlaması konusunda liman işletmecisi şirket olan APM Terminalleri Liman İşletmeciliği ile de anlaşmaya varıldı. Ekonomist

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 79,00
En Yüksek: 79,60
En Düşük: 77,70
Değişim 0,64 %
FK: 13,84
PD / DD: 1,42
İşlem Hacmi 1.695.589.018
Toplam Adet: 21.470.669
Ağırlıklı Ort.: 78,96
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)