E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürkAkım projesindeki ikinci hat o ülkelerden geçecek---

TürkAkım projesindeki ikinci hat o ülkelerden geçecek

TürkAkım projesindeki ikinci hat o ülkelerden geçecek
30 Haziran 2018 - 08:15 borsagundem.com

Türk Akımı’nda 2.boru hattının hangi ülkelerden geçeceği belirlendi

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı projesinin ikinci boru hattından doğalgazın Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan’ın doğalgaz ulaşım sisteminden geçeceğini bildirdi.

Miller basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Şu anda Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan’da ulusal doğalgaz ulaşım ağının geliştirilmesi kararı alındı. Bu kararların mevcut Avrupa enerji yasasına uygun olarak alındığının altını çizmek istiyorum. Bu yüzden, Türk Akımı proje kapasitesine ulaştıktan sonra 2020 yılının başında bu boru hattından doğalgaz Bulgaristan, Sırbistan ve Macaristan’ın sistemlerinden geçecek” ifadesini kullandı.

Miller, Türk piyasasının artış temposunun iki hattında Türkiye’ye sevkiyatlar için kullanılmasını gerektirmediğini belirterek, “Bildiğiniz üzere, Geçen sene Türkiye’ye 29 milyar metreküp doğalgaz göndererek en üst düzeye çıktık. Kontratlarımıza göre Türkiye’ye yıllık gönderilecek hacim 30 milyar metreküp. 15 milyar 750 milyon metreküp olan Türk Akımı’nın ilk hattının proje kapasitesini dikkate alınca bunun toplam kapasitenin yüzde 50’sinden biraz fazla olduğunu görüyoruz. Kısa süre içerisinde Türk piyasası yüzde 50 daha büyüyecek” dedi.

Miller, “Birinci ve ikinci boru hattından sevkiyat yaklaşık 2019 yılının sonuna kadar başlayacak. Fakat, size Türk Akımı’ndan doğalgaz sevkiyatının kesin olarak ne zaman başlayacağını söylemeyeceğim” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)