E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk ve Mısır istihbaratı görüşmelere başladı---

Türk ve Mısır istihbaratı görüşmelere başladı

Türk ve Mısır istihbaratı görüşmelere başladı
28 Kasım 2022 - 16:55 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile görüşmesi sonrasında, iki ülkeden heyetlerin hafta sonunda Mısır’da görüştüğü bildirildi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki hafta Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesi gündemdeki yerini koruyor.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan kaynaklar, Erdoğan-Sisi görüşmesi sonrasında iki ülkeden istihbarat heyetlerinin görüşmeye başladığını aktardı. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir bölgesel kaynak, iki ülkeden heyetlerin hafta sonunda Mısır'da bir araya geldiğini bildirdi.

Üst düzey bir Türk yetkili de Reuters'a, Türk ve Mısırlı heyetler arasında önemli görüşmelerin başladığını söyledi. İki ülkenin askeri, siyasi, ticari ve enerji konularında görüşmeler düzenleyeceği de belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada “Son dönemde, bir 9 yıllık süreç içerisinde bir sıkıntı yaşadık. O akşam özellikle de Katar Emiri'nin araya girişiyle bu adımı attık. O sıkıntıyı aştıktan sonra da bir yarım saat 45 dakika kadar biz Sayın Sisi ile dar kapsamlı bir görüşme yaptık. ‘Şimdi alt düzeyde bakanlarımız gidiş gelişleri başlatsınlar, ondan sonra da biz görüşmelerimizi genişletelim, geliştirelim, tüm derdimiz, sizlerle Türkiye arasındaki bu kırgınlığı, dargınlığı gidermek” demişti.

Türkiye ve Mısır ilişkileri, 2013'te Müslüman Kardeşler iktidarının devrildiği darbeyle kopmuş, Müslüman Kardeşler'e büyük destek veren Erdoğan, Sisi yönetimine karşı çok sert açıklamalar yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdülfettah es-Sisi ile görüştü

 

Dışişleri'nden Mısır'a taziye mesajı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ29 Kasım 2022 09:55

    Bunlar Pkk ile bile Osloda görüştü. Başka sözüm yok.

  • Sait29 Kasım 2022 03:41

    Slsl gldlcl mi ne

  • Rabia28 Kasım 2022 22:01

     :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'(  :'( 

  • ALİ KODUŞ28 Kasım 2022 21:50

    Ülkeler arasında küslük olmaz menfaatler gözetilir.

  • xyz29 Kasım 2022 00:29

    Yüzsüz. Daha nasıl yazabiliyorsun. Eserken ve gürlerken hiç ülkenin menfaatini dūşünmüyorsunuz. Oy için önünüze gelene ayar veriyorsunuz.

  • Rabia28 Kasım 2022 22:40

    Menfaatler uğruna kaybettiğimiz gençlerimiz vicdanını biraz olsun sızlatmıyor mu?

  • Pala28 Kasım 2022 19:37

    Adamı böyle meletirler işte

  • xyz28 Kasım 2022 18:51

    Terörist Ísrail yalan oldu, Mavi Marmara yalan oldu, Libya da Hafter yalan oldu, Mısır yalan oldu, darbeci Sisi yalan oldu, Terörist HDP yalan oldu, APO mektubundan sonra bebek katili yalan oldu daha sayayım mı? Yakında halkını öldüren katil Esed bir bakmışsın kardeşiniz ve dostunuz olmuş. Değilmi çapsız, omurgasız baran, Ali Taş, Ahmet Özbir, Ali Koduş vb.

  • Milliyetçi Vatandaş 29 Kasım 2022 03:42

    Hepsi yallah gibi gözükebilir ama APO ve PKK asla . Destur, arada PKK yi yazma

  • Esed28 Kasım 2022 22:07

    Yanlış yorum yapmışsın xyz, bahsettiğin çakma milliyetçiler şimdi gelip sana FETÖ cü, vatan haini, vs derler. 

  • xyz28 Kasım 2022 18:42

    baran, Ali Taş, Ahmet Özbir vb. Sisi kardeşiniz oluyor. Katil, cellat, darbeci vb. dediğiniz adama şimdi kardeşim diyeceksiniz. Demekki neymiş dış politikada hamaset yaparak iç politikaya alet edilmesinin neticesi hüsranmış. Şehit Mursi'nin kemikleri sızlıyordur. Demekki her şey yalan. Rabia da yalan oldu.