E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk silahları 169 ülkede ---

Türk silahları 169 ülkede

Türk silahları 169 ülkede
21 Temmuz 2021 - 13:51 borsagundem.com

Türk savunma sanayiinin gururu İHA ve SİHA'lar yurtdışından gördüğü taleple milli savunma sanayi ihracatını kalkındırdı. Türk bayrağını 169 ülkede dalgalandırıldı.

Türkiye savunma sanayi ve havacılıkta son yıllarda yakaladığı ivmeyi her geçen gün ileri taşıyor. Gelen son rakamlar da bu durumu kanıtlar nitelikte. İnsansız hava araçları da dahil milli imkanlarla üretilen ürünlerin ihracatında bu yıl önemli artışlar yaşanırken, yılın ilk yarısında sektör yüzde 45 artışla 1 milyar 341 milyon dolarlık ihracata imza attı. Sektör, ilk 6 ayda Türk bayrağını aralarında ABD, Çin, Fransa ve Rusya’nın da olduğu 169 ülkede dalgalandırma başarısı gösterdi.

10 yılda yüzde 224 artış

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, "Ülkemiz ihracatta büyük atılımlar yapan, savunma ve havacılıktaki başarıları başta olmak üzere teknolojiyi artık sadece kullanan değil; onu üretebilen, modernize edebilen ve ihraç edebilen bir ülke konumundadır. Son 10 yılda sektörün ihracatı yüzde 224 arttı. Artışta İHA ve SİHA'ların payı büyük. Rakamlar bize sektörün 2035 yılında ihracatını yüzde 425 artırarak 11 milyar dolar seviyesine rahatlıkla getirebileceğini söylüyor" dedi.

Türkiye'nin yüz akı

Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayi sektöründeki ihracat performansını değerlendiren TİM Başkanı İsmail Gülle, yüksek teknolojili ürünlerin ihraç edilmesi ve Türkiye'ye kattığı prestij ile ülkenin yüz akı sektörlerinden biri olduğunu dile getirdi.

Yılın ilk yarısında; en güçlü artış performansına imza atan sektörler içinde; geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artışla 1 milyar 341 milyon dolara ulaşan savunma ve havacılık sektörünün ön plana çıktığına vurgu yapan TİM Başkanı Gülle, yüksek teknolojili ürün ihracatının genel ihracat içindeki payının artması hem katma değer hem de gelişmiş ülkelerde olduğu gibi payının yüzde 10'u yakalaması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

İHA ve SİHA'lar Türk bayrağını 169 ülkede dalgalandırdı

Türkiye'nin ihracatta büyük atılımlar yapan, savunma ve havacılıktaki başarıları başta olmak üzere teknolojiyi artık sadece kullanan değil; onu üretebilen, modernize edebilen ve ihraç edebilen bir ülke konumunda olduğuna dikkat çeken Gülle, şunları söyledi:

"Bağımsızlığımızın en önemli unsurlarından biri yerli ve milli üretimli Savunma Sanayi'nden geçmektedir. Şu anda savunma ve havacılık sanayi sektörümüzün genel ihracattaki payı yüzde 3,5 seviyesinde. Yüksek teknoloji ürün ihracatında en başarılı neticemiz İHA ve SİHA'lardır. Bu başarımız bütün dünyanın da dikkatini çekti. 2021 yılının haziran ihracatına baktığımız zaman hem aylık hem çeyrekte hem de 6 aylık bazda önemli artışlar görüyoruz. Bu sektörümüz; geçtiğimiz yılın 6 ayında 138 ülkede Türk bayrağını dalgalandırırken, 2021 yılın ilk yarısında ise ihracat yaptığı ülke sayısını 169 ülkeye yükseltme başarısı gösterdi."

Kargu'nun ilk ihracatı gerçekleştirildi

 

Ukrayna, Bayraktar TB2 SİHA’yı test etti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tektek22 Temmuz 2021 01:02

    Cehape duymasın

  • Memo21 Temmuz 2021 19:28

    Bildigin fake haber. Basliktan anladigim siha larin 169 ulkeye satildigi. Yalan oldugunu bilerek actim okudum ve gordum ki yalan

  • Yanlış politika21 Temmuz 2021 17:59

    Bu ürünlerin alıcısı devlet olmalı satulacak ülkelere devlet eli ile satılmalı hem kar yapılmalı hemde dosta verilmeli önüne gelen her ülkeye satılmamalı ve israilin heronlarından daha aşağı fiyatta olmamalı

  • serok agopyan21 Temmuz 2021 16:07

    iha ve siha ları komşumuz ve dost ülkeler yunanistan,güney kıbrıs rum devleti ve ermenistana satarak satış gelirimizi katlamalıyız. böylece hem  ihracatımız artar hem de dost olduğumuzu göstermiş oluruz.

  • Hasan21 Temmuz 2021 17:09

    Bence bu teknolojimizi kimseye satmayalım sadece bizim milli ürünümüz olarak kalsın. Gerekirse onlarla savaşırken kullanırız. Zaten Akdeniz de ihtiyacımız var gaz çıkarmak için

  • Vanlı21 Temmuz 2021 15:38

    Görmeyen gözler kör olsun. Rabbim reisten razı olsun.

  • ,,,,22 Temmuz 2021 10:31

    Sanki birşey kesfetmisler bir hava bir hava.zaten oyyncakcilarda alt modelleri satılıyor.basari neresinde.