E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk sanayicilerinden nükleer tesislere parça üretimi---

Türk sanayicilerinden nükleer tesislere parça üretimi

Türk sanayicilerinden nükleer tesislere parça üretimi
03 Temmuz 2018 - 05:59 borsagundem.com

Türk sanayicilerin nükleer santrallerde reaktör dışında elektrik üretimi ve sonrasındaki birçok parçayı imal ettiği belirtildi

Türk sanayiciler, sadece yurt içinde değil dünya genelinde yapımı süren 56 nükleer santrala parça satmak için harekete geçti.

Bunun için firma bazında makine ekipman, sertifika, eğitim gibi eksiklikler tespit edilerek giderilecek. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Belki şu anda nükleer adada bulunan nükleer reaktörü, kontrol ekipmanları yapamayız ama nükleer ada dışındaki alanlarda bizim üretebildiğimiz malzemeler var. Reaktör dışında elektrik üretimi ve sonrasındaki her şeyi yapabiliriz. Bunları da Akkuyu’nun yanı sıra dünyada yapımı devam eden ya da planlanan tüm santrallere satabiliriz” dedi. Özdebir, Akkuyu Nükleer Santralı ihtiyacının 3’te 2’sinin Türk firmalarca üretilmesi mümkün olduğunu belirterek “Dünyada da 50 civarında yapılacak yeni santral var. Böylece iç piyasada yaklaşık 20 milyar dolarlık iş hacmi yaratılacak” dedi.

Rosatom’un altında başka bir firma olduğunu ve bununla anlaşma yaptıklarını kaydeden Özdebir, “Bizim firmalarımıza Rosatom’un ihalelerine girme eğitimi vereceğiz. Maksimum 15 kişi 1 sınıfta olacak. İstanbul ve Ankara olmak üzere 30 firmaya eğitim verilecek. Rus tarafı 4 sefer erteledi. Umarım altında bir şey yoktur” dedi. Özdebir, firmaların nükleer eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için OSB eğitim merkezi kurduklarını belirtti. (Hürriyet / Aysel Alp)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)