E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTürk kahvesi UNESCO'nun gündeminde---

Türk kahvesi UNESCO'nun gündeminde

Türk kahvesi UNESCO'nun gündeminde
02 Aralık 2013 - 17:53 borsagundem.com

Türk kahvesinin, UNESCO kültürel miras listesine girmesi görüşülecek.

UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Hükümetlerarası Komitesi 8. toplantısı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de başladı. Açılışı Azerbaycan Kültür Bakanı Ebülfez Garayev tarafından yapılan toplantının ilk gününde, toplantının gündemi kabul edildi, daha önceki toplantılarda alınan kararlar gözden geçirildi.
TÜRK KAHVESİ'NİN LİSTEYE ALINMASI GÜNDEMDE
116 ülkeden 780 delegenin katıldığı toplantıda, farklı kültür varlıklarının somut olmayan temsili miras listesine alınması için öneriler sunulurken, Türkiye'den de Türk kahvesinin bu listeye alınması toplantının gündemine konuldu.
UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı kanalı ile "temsili listeye" Türk kahvesinin önerildiğini ve kahvenin listeye kaydedilmesini ümit ettiklerini söyledi.
MESİR MACUNU DA LİSTEDE
Somut olmayan kültürel miras listesine daha önceki yıllarda mesir macunu, düğün yemeği keşkek, semah töreni, Kırkpınar güreşleri, aşık sohbetleri gibi geleneklerin kaydedildiğini hatırlatan Oğuz, bunların koruma altına alınmasının ve uluslararası toplantılarda gündeme gelmesinin her şeyden önce Türkiye'de bu kültürel miraslara verilen değerin göstergesi olduğunu vurguladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)