E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk kahini S&P'yi de bilmiş---

Türk kahini S&P'yi de bilmiş

Türk kahini S&P'yi de bilmiş
08 Şubat 2014 - 10:28 borsagundem.com

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında kaybettiğimiz 'Türk Kahin' Ali İhsan Gelberi yine kehanetleriyle konuşuluyor...

‘Türk Kahini’ olarak bilinen ve geçtiğimiz yıl Ekim ayında vefat ederek aramızdan ayrılan Garanti Bankası Ekonomik Araştırmalar Birimi Müdürü Ali İhsan Gelberi yine kehanetleriyle gündemde. Türkiye'nin kredi notunun artacağını aylar öncesinden yazan Gelberi, geçtiğimiz yıl Şubat ayında, 2014 Şubat’ında Türkiye’nin kredi notunun düşeceğini yazmıştı. 

@ongoru2014 hesabından öngörülerini paylaşan ünlü ekonomist burada şunları yazmıştı.

"Bu hesabı 2014 yılı öngörümü yazmak üzere açtım. Türkiye’nin notunun artacağı tarih tahminimi kendi hesabımdan rahatça yazdığım halde bu sefer tahminimi aynı rahatlıkla yazamıyorum. Ben de bu defa korumalı bir hesapta yazıyorum. Öngörüm şöyle: 2014 yılının şubat ayının ilk haftasında bir kredi derecelendirme kuruluşu Türkiye’nin notunu düşürecek…"

Bu akşam saat 19.00’da kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poors Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağandan negatife çevirdi. Belki Türkiye’nin kredi notu değişmedi ama bu durum TL ve faizler üzerinde şimdiden olumsuz etki yaratmaya başladı. 

Öte yandan bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, geçen yıl Türkiye’nin notunu artırırken ‘karapara’ ile etkin mücadele edilmesini şart koşmuştu. Önümüzdeki hafta Mali Eylem Görev Gücü (FAFT) ‘nin Paris’te yapacağı toplantıda eğer Türkiye, ‘kara listeye’ alınırsa Fitch’in not indirimine gidebileceği ifade ediliyor. 

Ünlü ekonomist, 17 Ekim 2013’te İstanbul’da vefat etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TEZGAH 09 Şubat 2014 20:59

    DEMEKKİ 1 YIL ÖNCEDEN BU İŞLER BİLİNEBİLİYORSA TEZGAH DEMEK ÇOK YANLIŞ OLMAZ BENCEDE FİTCH NOT DÜŞÜRECEK ÇÜNKİ BUNLARIN AMACI BELLİ BÜYÜYEN GÜÇLENEN BİR TÜRKİYE CEMAATİN BİLE İŞİNE GELMEZKEN BUNLARIN İŞİNE Mİ GELECEK AKILLI OLUN BEYLER BAŞBAKAN BOŞUNA AVAZ AVAZ BAĞIRMIYOR BUNLAR TÜRKİYE ÜZERİNE OYNANAN KİRLİ OYUNLARDIR

  • mert dursunoğlu08 Şubat 2014 20:24

    ali bey öngörüleri ile ışık tuttu ruhu şad olsun. onun gibi öngörüleri olan insan cok az; onun ışıgında giden Acemşah hocamızda var, sağ olsun 17 aralık operasyonunu 3 aralıkta dördü ve doların yukarı yapacağınıda 6 ay önce söyledi zaten, not görümünü ve merkez bankasının faiz kararlarının yanlış olduğunu 2013 mayıs ayında söylemişti. umarız piyasalar rahata kavuşur siyasi belirsizlik az kalkarsa!..

  • scala08 Şubat 2014 11:59

    Mali Eylem Görev Gücü (FAFT) ‘nin Paris’te yapacağı toplantıda eğer Türkiye, ‘kara listeye’ alınırsa endex 50 bin dolar 2.60 faizler % 15 vb

  • dlbyz08 Şubat 2014 11:45

    ya bırakın rahmetli uyusun ölüden medet ummayın ekonomi yatırı yaratmayın