E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk işadamları Afrika yolunda---

Türk işadamları Afrika yolunda

Türk işadamları Afrika yolunda
05 Aralık 2015 - 06:25 borsagundem.com

Türk işadamlarının Afrika'ya girişinin kolaylaştırılması için program başlatıldı

Türk firmalarının Afrika piyasasına girişinin kolaylaştırılması amacıyla, Türkiye’deki Afrika ülkeleri büyükelçilikleri ile “Launch Event Of Road Show: Discovering Africa” programı başlatıldı.

Programın tanıtımında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk firmalarının Afrika’daki yatırımlarının da 5 milyar doları aştığına dikkati çekti. Türkiye’nin müteahhitlik ve turizm sektörleri anlamında da dünyanın önemli ülkeleri arasında yer aldığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

İlk ziyaret Kayseri’ye

“Kuzey Afrika ve Sahra Altı Afrika’ya her ziyaretimde, işbirliği imkânlarını gördükçe, oradaki iş insanlarımızla konuştukça daha çok heyecanlanıyorum. Bölgede iş yapanlar fırsatları biliyor. Ama daha geniş bir çevreye ulaşmamız gerekiyor. Ulaşım imkânları var. Türk Hava Yolları’nın Afrika’daki uçuş noktaları giderek artıyor. Bu açıdan, bugün başlattığımız işbirliğine çok önem veriyoruz. İlk ziyaretinizi, 18-20 Aralık’ta Kayseri’ye yapıyorsunuz. Kayseri’den sonra da yine diğer sanayi şehirlerini ziyaret edeceğiz.”

Kazan-kazan ilişkisi

Fas’ın Ankara Büyükelçisi Lutfi Auad da programın Türkiye’nin Afrika kıtasına gösterdiği ilgiyi göstermesi açısından önemli olduğunu ifade etti. Auad, Afrika’nın dünyada en fazla gelişen ekonomilerden olduğunu belirterek, “Afrika, dinamik nüfusunu değerlendirerek dünya çapındaki yerini elde etmek istiyor. Afrika’nın dost ülkelerle kazan-kazan ilişkisi kurması gerekiyor ve Türkiye bu ülkeler arasında ilk sırada yer alıyor” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)