E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTürk F-16'larına Yunan uçaklarından taciz---

Türk F-16'larına Yunan uçaklarından taciz

Türk F-16'larına Yunan uçaklarından taciz
23 Ağustos 2022 - 18:20 borsagundem.com

Doğu Akdeniz'de NATO görevi yapan Türk uçaklarına, NATO üyesi Yunan F-16'larınca radar kilidi atılarak tacizde bulunuldu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, NATO üyesi Yunanistan’a ait savaş uçaklarının önemli bir NATO görevini yerine getiren Türk savaş uçaklarının görevini engellemek üzere bilinçli şekilde radar kilidi attıkları belirtildi.

Yunanistan tarafından yapılan bu tacizin, NATO’nun faaliyetlerini hedef alan bir girişim olduğuna dikkati çeken kaynaklar, Yunanistan’ın, Türkiye’yi taciz edebilmek adına NATO görevlerini bile riske atmaktan geri durmadığını vurguladı.

YUNANİSTAN’A KARŞILIK VERİLDİ

Yunanistan’ın, Türk savaş uçaklarına radar kilidi atmasının hemen ardından gerekli karşılığın verildiği ve Yunan uçaklarının bölgeden uzaklaştırıldığı öğrenildi.

Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı tarafından konunun NATO makamlarına iletildiği ve Yunanistan askeri ataşesinin bakanlığa çağırılarak, NATO görevini tehlikeye atan Yunan uçaklarından dolayı tepki gösterildiği kaydedildi.

Ayrıca, Dışişleri Bakanlığınca da ilgili taraflar nezdinde diplomatik girişimlerde bulunulduğu aktarıldı.

Bu tür bir tacizin müttefiklikle bağdaşmadığını vurgulayan kaynaklar, Yunanistan’ın gerginliği arttırma peşinde olduğuna dikkati çekti. 

Yunanistan silahlanmada hız kesmiyor

 

"Yunanistan Türkiye’ye karşı kullanmak için teröristleri besliyor"

 

Türkiye'ye verilmeyen F-35'ler Yunanistan'a gidiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MARHALET KUŞUÖTMEZ24 Ağustos 2022 10:31

    Beyler öyle yunanistan nufusu yok 11 milyon yok ekenomisi çöktüş yok şöyle yok böyle demesin kimse.biz 30 AB ülkesi +ABD ile her tarafta bir büyük savaşlar vermekteyiz.kimse ahkam kesilmesin.

  • Hehe24 Ağustos 2022 08:39

    Tum kendini lafla milliyetci sananlar dolmustur hakariz yikariz diye sorsan banka kuyrugunda askerlik yapmistir neyi yikiyon acaba

  • Ali24 Ağustos 2022 06:36

    Kaşıntı devam EDİYOR...kaşımassanız rahat durmazlar...alışmış kaşıtmaya gerğini YAPIN

  • vatan sevdası24 Ağustos 2022 00:51

    sen gitbir okulda ders ver,ben savaştan bahsediyom,sen ekonomiden,bu ülke yoktan var olmuş,onunda ,elbet çaresi var,seni levazuma aluruz eğitşm verirsin olurmu,bycuze reis

  • Mucise Reis : )24 Ağustos 2022 07:58

    Ne oldusa savaşıyorsun :D haha rusya-abd savaşıyor mu ?. Send savaşma....Senin ekonomık gücün mu yok ? senini 5 nesil uçakların mı yok ? tank mı üretemiyorsun ? :D ekonomık gücün ve ambargoların  ile avrupa birliğini baskı altın amı alamıyorsun ? dışardan tarım ürünü amabrgosu yesen aç mı kalacaksın ? .... yabii tabii gönder askeri atinaya bayrak diksin....Atinada Türk caminde namaz kılarız :D .... ABD ırak a girdi nerede devletleri ? suriyeye girildi nrede devlet ? yunani,stana gir bakalım nerede olacak devlet ?... senin zaten gücün ve modern üretim hatların olsa kimse sana bulaşmaz korkudan... Suriye savaşı maliyei ne kadar söyle bakalım ? kaç milyar dolar... " mermi kaç para mermi ? " yaa  atıyorsun kuru sıkı işkembeden ... satranç oynai tavlada zar atma ile olmaz bu ince işler... Anlamamıştır :D yani, tek hamle asker girsin yaa sonra ???? diğer olası hamleleri düşünmelisin.askeri harici. Boş

  • vatan sevdası23 Ağustos 2022 20:21

    Bir gece ansızın gelebiliriz,yunanistan.biz savaşcı milketiz,ölmek var dönmek yok bizde,Türkoğlu Türküz.

  • Mucise Reis : )23 Ağustos 2022 21:46

    Eee hadi yunanistanı aldık. Askerlerimiz ele geçirdi ... Ya sonra ? Suriye gibi ırak gibi orada askerlerimiz duracak. orada ha bire vur kaç işleri mi yapacak :D ya geçin bu savaş tamtamlarını. Yuan nufusu kadar senin işsiz genç nufusun var :D yunan 13 milyon insan :D .. 5 milyon suriyeli gitse oraya, eğitim sistemi okulla rçöker, hastaneler çöker, ev fiyatları artar :D işsizlik artar. :D yunan zaten gönderdi sana suriyelileri avrupa birliği kankalığı ile, sen hava civa vurduk geldik uçtuk süperman muhabbetleri  :D boş iş.

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa23 Ağustos 2022 19:06

    Kaldırın ihaları sihaları..........Gönderin f35 uçaklarımızı....

  • ?23 Ağustos 2022 18:31

    Çeyizimize mi koyduk S 400 leri egenin en ucun kurup kilitlesenize yunan uçaklarını.