E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTürk dünyası finans piyasaları birleşmeli---

Türk dünyası finans piyasaları birleşmeli

Türk dünyası finans piyasaları birleşmeli
27 Ekim 2017 - 11:32 borsagundem.com

InvestAZ Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev, Türk dilini kullanan ülkelerin finansal piyasalarının birleşmesi gerektiğini söyledi

InvestAZ Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Elshan Guliyev "Türk diline sahip ülkeler finansal piyasalarda müşterek yatırımları için tek bir platform kurmalılar" dedi.

Guliyev, Bakü’de, 17 Ekim’de düzenlenen "Azerbaycan Sermaye Piyasaları. Fırsatlar ve Beklentiler" konu başlığına sahip konferansta, "Elbette bu kolay olmayan, kompleks bir süreçtir. Böyle bir girişimin uygulamaya konması zaman alacaktır ancak Avrupa’ya baktığınızda benzer yapılar halihazırda kuruludur" dedi.

Türkiye ve Azerbaycan sermaye piyasalarının entegrasyonu ile ilgili Guliyev “Türkiye ve Azerbaycan şu anda emsal bir projeyi hayata geçirmek üzere çalışmaktadırlar.” dedi.

Azeri yatırımcılar, Türkiye’ye yatırım yapabilir mi?

"Son dönemde, Türk yatırımcısının Azerbaycan sermaye piyasalarına erişimini sağlamak için, Azerbaycan ve Türkiye Ulusal Takas Kuruluşları arasında karşılıklı mutabakat ve ortak niyet sözleşmesi imzalanmıştır."

Elşen Guliyev, piyasa katılımcılarının, Azerbaycan ekonomisinde belirgin gelişmeler beklediğini, sözlerine eklemiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)