E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTurizm için tedbir şart---

Turizm için tedbir şart

Turizm için tedbir şart
15 Mart 2014 - 05:46 borsagundem.com

Geçen yılı turist rekoru ile kapatan Türkiye’de turizmci, siyasi gerilim ve yaşanan olaylardan tedirgin. Sektör, siyasilerden adım atmasını istiyor

Son dönemlerde Türkiye’nin birçok yerinde yaşanan olayların artması sonrası dünyadan Türkiye’ye gelen rezervasyon akışlarında yavaşlama yaşanmaya başladı. Gezi Parkı olayları esnasında yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın ardından yaşananlar turizm sektörünü tedirgin etti. Burak Coşan'ın Hürriyet'teki haberine göre sektör temsilcileri, seçimlerin yaklaşmasıyla beraber, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğin de Türkiye’ye etkisi olabileceğini belirtirken biran önce sakinleşme yaşanmazsa turizm hedeflerinde sapmalar yaşanabileceğini kaydetti. Sektör temsilcileri siyasilerin sakinleşme için adım atması gerektiğini belirtti.

SAKİNLEŞMEK GEREKİYOR

Kısa vadede yaşanan olayların turizm sektörünü olumsuz etkileyeceğini dile getiren Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, beklemek ve sakinleşmek gerektiğini söyledi. Gezi Parkı eylemlerinden sonra yaşanan düşüşün hızlı bir şekilde tamir edildiğine değinen Ayık, “Son dönemde yeniden yükselen tansiyon sonrası tüm dünyadan Türkiye’ye gelen rezervasyon akışında büyük düşüş yaşanıyor. Bir ülkede gerilim varsa turist oradan kaçıyor” dedi. 

AVANTAJ KAYBOLMASIN

Turizm sektöründe Türkiye’nin rakibi konumundaki İspanya ve Yunanistan’ın doluluk oranlarında artış yaşandığını belirten Ayık, “Tedbir alınması şart. Mısır’da olayların sürüyor olması sebebiyle yabancı turistler Mısır yerine bizi seçiyor. Bu avantajı da kaybetmemeliyiz” diye konuştu. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginliğin büyümesi halinde de Türkiye’ye etkileri olabileceğine değinen Osman Ayık, “ABD ve AB ülkeleri Rusya’ya yaptırım uygularsa Türkiyenin ne adım atacağı önem kazanıyor” ifadelerini kullandı.

TURİST HUZUR ORTAMI İSTİYOR

Turistin huzur ortamının olduğu ülkeleri tercih ettiğini ifade eden Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, “Yunanistan’da karışıklık oldu. Fiyatları geri çektiler ancak turist gitmedi. Turist popüler olan yere gider. Pronto Tour olarak yurtdışından getirdiğimiz turist sayısını yüzde 30-40 oranında arttırmak istiyoruz. Eğer olaylar devam ederse hedefleri revize etmek zorunda kalabiliriz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)