E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜRGEV ve ENSAR'ın İBB hakkındaki başvurusu kabul edilmedi---

TÜRGEV ve ENSAR'ın İBB hakkındaki başvurusu kabul edilmedi

TÜRGEV ve ENSAR'ın İBB hakkındaki başvurusu kabul edilmedi
01 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun protokollerini fesh ettiği vakıflardan Ensar ve TÜRGEV, mahkemelere yaptığı başvurulardan sonuç alamadı. Davalar görev yönünden reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır tartışma konusu olan yandaş vakıf ve derneklere yaptığı milyonlarca liralık yardım, Ekrem İmamoğlu İBB Başkanı olduktan sonra kesildi.

İmamoğlu'nun talimatı ile ağustos ayında bazı dernek ve vakıflarla ile İBB arasında daha önceki dönemde yapılan ve toplam maliyeti 357 milyon TL olan protokoller fesh edildi.

Protokolleri iptal edilen vakıflardan Ensar ve TÜRGEV, fesih karanının yürütmesinin durdurulması için mahkemeye başvurdu. İki vakfın başvurusu da mahkeme tarafından reddedildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sandıktan zaferle çıktığı ancak daha sonra iptal edilen 31 Mart 2019 seçimleri sonrası 4 Nisan günü yaptığı açıklamada “Adama, kişiye, kişilere, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti. İBB’ye ve İstanbullular’a hizmet dönemi başlayacak. Gönlünüzü, rahat ve ferah tutun.” demişti.

PROTOKOLLER KAMU HUKUKUNA GİRMİYOR

Ensar Vakfı Genel Merkezi tarafından İBB Başkanlığı'na açılan davada fesih işleminin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu, protokol kapsamında yürütülen faaliyetlerin kamu yararı taşıdığı gerekçeleriyle yürütmesinin durdurulmasını ve iptalini istedi.

İstanbul 14. İdare Mahkemesi, davayı 21 Ekim 2019 tarihinde karara bağladı.

Kararda, protokolün; tarafların serbest iradelerine dayanan karşılıklı fesih yetkilerinin bulunduğu bir sözleşme olduğu kaydedildi. Bu nedenle kamu hukukunun ve dolayısıyla kamu gücünün bu protokolde yerinin bulunmadığı vurgulandı.

Protokolün konusu olan öğrenci barındırmaya yönelik özel yurt işletme hizmetine ilişkin faaliyetin kamu hizmetiyle bir ilişkisi bulunsa da bu durumun protokolde idarenin üstün yetkilerle donatıldığı sonucunu doğurmadığı ve özel sözleşme niteliğini etkilemediği tespit edildi.

Protokolün fesh edilmesi işleminin özel hukuk ilişkisinden doğan ve adli yargının konusuna giren bir işlem olduğu vurgulanarak görevli yargı kolunun adli yargı mahkemeleri olduğuna karar verildi.

Mahkeme davayı oybirliği ile görev yönünden reddetti. TÜRGEV de aynı gerekçelerle konuyu mahkemeye taşıdı. Davaya yine İstanbul 14. İdare Mahkemesi baktı. Mahkeme 17 Ekim 2019 tarihinde oybirliği ile aynı kararı alarak davayı görev yönünden reddetti. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (35)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emre2701 Kasım 2019 23:53

    Şuna birisi "İş yap" desin artık. "Tasarruf" dedi yandaş sanatçılara 600.000 TL para ödedi. "İndirim" dedi zam yaptı. Ona da "Finansal düzenleme" dedi. Kılıfı hazırlayıp öyle minare çalıyor. Tam fiyasko.

  • İmamoğlucu01 Kasım 2019 23:35

    Paraları Tarkan konserine vereceğiz. Sanatsız kalan millet istemiyoruz. Dine vereceğimize sanata veririz.

  • Cahitsağir02 Kasım 2019 19:54

    Imaniniz batsin haram bu haram.yoksullarin gariplerin paraları dinci yobazlara demi.

  • mehmet yılmaz 01 Kasım 2019 23:04

    17 senede 53 bin kat kazanan TÜSİAD'çı İlhan'ın domuz satan Migros'una İstanbul'u peşkeş çeken arsa zengini Ekrem, beka sorunu haline dönüştü.

  • Gerçekler02 Kasım 2019 14:44

    Neden hemen olumsuza bastığınız adam doğru söylemiş. Domuz eti satarsak yenersek bizden modernize yok değil mi...

  • Vatandaş01 Kasım 2019 23:04

    Utanmazlara, yüzsüzlere bakın. Yıllarca asalak gibi çökmüşsünüz belediyenin başına. Yardım ve bağış adı altında karşılıksız olarak 100 milyonlar götürmüşsünüz. Bir de utanmadan sanki belediyenin size diyet borcu varmış gibi itiraz ediyorsunuz. Siz önce haksız yere aldığınız bu paraları ne amaçla ve nereye harcadınız onun hesabını verin. İstanbullu bir vatandaş olarak bu soruyu sorma hakkım var. Cevabınızı duyar gibiyim. Yoksul çocuk okutuyoruz yalanı. Biz o çocuklara ne yaptığınızı gayet iyi biliyoruz. Bu yüzden kendi adıma ve payıma hakkımı size helal etmiyorum. Çünkü aldığınız o parada benim de payım var. Memleket sahte dernek vakıf yurt ve tarikattan geçilmiyor. Öyle anlaşılıyor ki bu dönemde en karlı iş bu, kur bir tarikat veya dini dernek ve vakıf arkana yaslan. Tabii ki size bu zemini hazırlayan AK Parti iktidarı asıl sorumlu olandır.

  • Cahitsagir02 Kasım 2019 19:55

    Ağzıniza saglik hakli az bile yazmışsın.

  • Uzay01 Kasım 2019 22:19

    Diyanet İşleri Başkanlığı Atatürk tarafından Dinimizi Kuranı öğretmede tek yetkili merci kılmak amacıyla kurulmuştur.Cemaat yapılanmalarının milleti kanını sülük gibi emmesi engelleme ve Allahtan başka bir güce tapmama düşüncesi vardır.Kula kulluk İslam Dininde yoktur bu şirktir yani Allaha ortak koşmadır.İşte burada Devlete düşen okulu yurdu kendisi yapacak kendisi eğitimi verecektir.Bu memleket bu cemaatlerden çok çekti.15 Temmuzda cemaatçiyiz diyenlerin yaptıkları hainlikleri bu Yüce Türk Mileti gördü.

  • İman da kolaydı 02 Kasım 2019 03:36

    He imanı olan adam yalan söylemez, hile yapmaz, sözünde durur. Kaç tane imanlı adam bar çok merak ettim. Şu ülkenin % 10 nu imanlı olsa idi türkiye şimdi ilk 3 ekonomiden biri idi. Siz imanı arapça dua öğrenip anlamını bile bilmeden üstünde düşünmeden ibadet etmek sanıyorsunuz. Muhafazakar çevre ahlakına en az güvenilen çevre.

  • Vatandaş 01 Kasım 2019 22:57

    Saçmalamışsın. Bu milleti dininden uzaklaştırmak için her yol denenmiştir ama bu milletin imanı sağlam olduğu için yoldan çıkmamıştır. Yakında her şey gün yüzüne çıkacak. Gerçekler saklanamaz.

  • Pala01 Kasım 2019 21:55

    Belediye vakıflara para vermemeli. Konser de vermemeli. Yol, su, elektrik, doğalgaz, çöp toplama, atık su, ulaşım, park bahçe işi yapmalı hakkıyla.

  • fatih istanbul01 Kasım 2019 21:00

    KONSERLERE  YANDAŞ  SANATÇI  GETİRİRSİN  BİR GECEDE  MİLYONLARI  VERİRSİN  SONRADA  TASARRUF YAPIYORUM DERSİN.  FAKİRİN  FUKARANIN ÇOCUKLARI ORALARDA  DİNİ EĞİTİM  ALIYOR  KURAN'I KERİM ÖĞRENİYOR OKUYOR.

  • Döner molla02 Kasım 2019 03:39

    Orada senin gibi belli bir zihniyetin türevi gelişiyor. Sabit fikirli, empati kurmayan, ona buna iftira atan, dini de sadece rituellerden oluşuyor sanan, ahlaken yetersiz tipler. Belediye sadece halka hizmet etsin, konser de vermesin. Akp li belediyeler de yandaş sanatçılara konser verdiriyor buna da itiraz et

  • Ramazan 01 Kasım 2019 21:35

    Ah ah hâlâ bıraktığımız yerde emekliyorsunuz.

  • cemaatlar 201 Kasım 2019 20:57

    bu işin a parti b partisi olmaz. devlet derhal yurt , dini eğitim yani hafız yetiştirme işlerini tek eline almalı. en küçük ilçe de dahi cemaat önce talebe yurdu açıyor. daha sonra milletten bunun için para topluyor. yanına birde cami yaptırdı mı daha güzel gelir geliyor. aynı zamanda bu yurtlarda kalan öğrencilerin velisinden 4-5 bin tl para alınıyor. evet bazıları ücretsiz kalabiliyor. dikkat edin millete para dağıtan hiç cemaat var mı? hep milletin kanını emiyorlar. daha sonra FETÖ olayları yaşamaya başlıyoruz. bugün FETÖ boşluğunu diğer cemaatler doldurdu. bana oy veriyor diye cemaate dokunulmazsa daha sonra dersanelerini kapatmaya kalktığında bak neler oldu. 

  • Ali01 Kasım 2019 20:36

    Leman Sam'a 1,2 saatlik konser için 760 bin TL ödeyen İmamoğlu dini vakıf derneklere para yok diyor. O vakıflar bizim özümüz varlık nedenimiz değil midir.

  • Cahitsagir02 Kasım 2019 19:59

    Yetim hakkı yemekmi senin iman anlayışin ha imaniniz batsın hirsizlik bu hırsizlik.

  • Döner molla02 Kasım 2019 03:41

    Leman sam gibi birine bu kadar para ödemişse haram zıkkım olsun hepsine. Sağ sol farketmez bunların hepsi karadenizli ve birbirlerini acayip tutuyorlar

  • Yalnız01 Kasım 2019 20:15

    Vakıflardan kesip ateist şarkıcılara yediriyor. Büyük adam.

  • Vatandaş 01 Kasım 2019 20:13

    Bunların arkasında PKK ve batı var. Bizim düşman olduğumuz kesim. Bunlara göre düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı. Yadi bizim düşmanımız PKK arkasında batı. Ama İmamoğlu'nun dostu PKK ve arkası batı. Olay bu.

  • Haci Ömer 01 Kasım 2019 21:27

    ADam 16 milyon İstanbullu'nun hakkını alıyor öyle sanatçılara da para vermiyor. Bir diziye 10 milyon dolar verenleri de hatırla.

  • 101 Kasım 2019 20:00

    Hem kuran okuyorsun hem yalan atıyorsun. Hem işçi çıkardın hemde 25 bin maaş alıyorsun. Yalan atan bir solcu sandık elbet gelecek.

  • Yalancı dinci02 Kasım 2019 03:42

    Geldi zaten farkı yedin. Yine konuşup durdun yalan dolan farkı yedin. Bu ağırına giden psikolojiyle yıllarca beklemek zorundasın. Hoşuma gitti lan bu durum

  • Abdulselam 01 Kasım 2019 21:34

    Sanada YUH sol ve sosyal demokrat bir yurttaş OLARAK sen ve senin gibi duşunenlerden zul duymamak mümkün mu

  • mehmet yılmaz 01 Kasım 2019 19:46

    Siyonistler LGTB yetiştirmeyen vakıflara karşıdırlar.

  • Ebubekir 01 Kasım 2019 21:31

    Neyin kafasını yaşıyor ne içiyorsunuz? Yalan yanlış bilgilerle kendinizi kandırılıyorsunuz. Yazık güzelim ülkeme.

  • Yatırımcı01 Kasım 2019 20:14

    Diğer tarafta İslam dini altında FETÖ gibi kuyu kazanları bilip bilmeden yanlarına alırlar. Günü geldiğinde tasfiye ederler. Sonra menzil gibi başkaları gelir.

  • Berk01 Kasım 2019 19:11

    Süper.

  • fark01 Kasım 2019 19:05

    Adamın hasi beee 800.000 okkalı farkkkkkk yandaşlar yemesin artikkkkk.

  • abdullah01 Kasım 2019 19:37

    Vakıflar eliyle milletin çocukları yemesin. İmamoğlu eliyle dansözler şarkıcılar yesin.

  • cemaatlar01 Kasım 2019 18:53

    Türkiye'de cemaatler kapatılmadığı sürece yarın FETÖ benzeri başka cemaat çıkacaktır. çünkü dikkat edin cemaatin ilk başta yaptığı iş yurt açmak. yani eğitim eğitimin arkasından sağlık vs . gelmeye başlıyor. kasada para çoğaldıkça ne yapacaklarını şaşırıyorlar. milletin buğdayına zeytinine koyununa keçisine fındığına ortak oluyorlar. 

  • mehmet yılmaz 01 Kasım 2019 19:44

    Ekrem'in cemaati Masonlar mı TÜSİAD mı? Mal varlığı gibi ne zaman açıklayacak?

  • yuzsuz01 Kasım 2019 18:31

    Vay be bide mahkemeye vermişler gebolar yüzsüzler...

  • eyup01 Kasım 2019 18:49

    Hayati bedavadan düşünkleri için elinden geleni artlarına koymuyor ne  olmuş yani taş atıp kollarımı yorulmuş zihniyetleri dilenmek.

  • Vatandaş01 Kasım 2019 18:23

    LA GARDAŞIM NEREDE NE KADAR GEREKSİZ HARCAMA VARSA TAMAM KALDIR VERME AMA BU VATANDAŞA NE ZAMAN YANSIYACAK TAKSİLERE ZAM OKUL SERVİSLERİNE ZAM MİNÜBÜSLERE ZAM EKMEYE ZAM ZAMDA ZAM A PARTİ GELMİŞ B PARTİ GELMİŞ BANA FAYDAN YOKSA KAÇ MAHKEME KAZANIRSAN KAZAN BANANE.