E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTüm sınıflar ve üniversiteler tamamen açılabilir---

Tüm sınıflar ve üniversiteler tamamen açılabilir

Tüm sınıflar ve üniversiteler tamamen açılabilir
14 Ekim 2020 - 11:32 borsagundem.com

Okullarda yüz yüze eğitimin başlamasıyla ilgili konuşan Kayıpmaz, "Ümit ediyorum ki vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanmaz, okullarda kontrollü eğitimi sürdürebiliriz ve diğer sınıflar, üniversitelerin de açılması gündeme gelebilir" dedi.

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi ve Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, okullarda yüz yüze eğitimin başlamasının yeni vaka sayısında herhangi bir katkısının olup olmadığının Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığınca yakından izlendiğini, ona göre de yeni kararlar alındığını söyledi.

Doç. Dr. Kayıpmaz, “Ümit ediyorum ki vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanmaz, okullarda da kontrollü bir şekilde eğitimi sürdürebiliriz ve öncelikle diğer sınıflar, ardından da üniversitelerin de açılması gündeme gelebilir. Ama burada hep kurallara bağlı olmayı okullarda da üniversitelerde de unutmamamız gerekiyor.” diye konuştu.

Doç. Dr. Kayıpmaz, Bilim Kurulu’nda okulların tamamının kademeli açılmasıyla ilgili birçok değişkenin değerlendirildiğini ifade ederek, “Bu birçok değişkenin durumuna göre de kararlar veriliyor. Her türlü alternatif her türlü istatistiksel durum ve değişiklik masaya yatırılarak kararlar veriliyor” dedi.

‘YÜZ YÜZE EĞİTİMİN DEĞERİ TARTIŞILMAZ’

Doç. Dr. Kayıpmaz, vaka sayılarının düşmesiyle okulların tamamında kademeli eğitime de geçilebileceğinin gündeme gelebileceğini ifade ederek, “Bu karma eğitim modellerinin sürdürülebilir olması önemli ve yüz yüze eğitiminin de özellikle okul hayatının çocuklarımızın, gençlerimizin gelişimi ve akranlarıyla iletişimi açısında son derece büyük önemi var. Bundan dolayı da tedbirli bir biçimde, kontrollü biçimde seyrelterek ve kademelendirerek eğitim ve öğretim sisteminin devam ettirileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cano14 Ekim 2020 22:19

    Vaka, hasta artarken gençleri bir araya getirmek ne kadar doğru ,vatandaşın çıkarları gözetilmeli insan sağlığı gözetilmeli, dünya 2.dalgaya yakalandı kaynıyor her yer iyi gidiyorken yapmayın, gençlerden evlere girecek bu hastalık evden dışarı çıkacak dışardan otobüslere metrobüslere metroya dolmuşlara sokaklara marketlere dalga dalga yayılacak,

  • Mucise Reis ;)14 Ekim 2020 18:46

    Parası olan özel ders versin kardeşim. Herkes başının çaresine baksın... Fakirlerde ben neden fakirim diye sorsun. Her koyun kendi bacağından asılsın.... İdam tecavüzcülere kesinlikle gelsin, hele çocuklara varya sarkıntılıke denler.. Hayırlı uğurlu olsun... Amin. Hedef 2023 .. hadi maşallah inşallah yola devam...

  • KERİM14 Ekim 2020 12:33

    eğitim vazgeçilmezimizdir.

  • Okie Dokie14 Ekim 2020 11:59

    Üniversitelerde covid kaynaklı ölüm olursa bu beyanatı veren beyefendiye mi hesap soracağız? Yoksa ben okullar açılsın demedim, okullar eyidir hoştur dedim diye mi kıvıracak?

  • Pala14 Ekim 2020 11:52

    Universiteleri açmak, yurtları, şehirlerarası otobüs seferlerini açmak demek. Salgını artırır, iyi beslenmeyen gençleri vurur