E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTÜİK Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz görevden alındı---

TÜİK Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz görevden alındı

TÜİK Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz görevden alındı
16 Mayıs 2020 - 10:25 borsagundem.com

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevinden alındı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz görevden alındı. 

2009 yılında TÜİK'e Başkan Yardımcısı olarak atanan Yılmaz, Refahyol Hükûmeti döneminde Devlet İstatistik Enstitüsü daire başkanlığı görevini yürüttü. İş yaşamına 1980 yılında Manisa Vakıflar Müdürlüğü'nde başlayan Yılmaz, Celal Bayar Üniversitesi Kurucu Heyeti'nde yer aldı.

2002 yılında AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adayı olan Yılmaz uluslararası güreş hakemliği yapıyordu.

2018 yılının Ekim ayında TÜİK Başkan Yardımcısı Enver Taştı da görevinden alınmıştı. TÜİK’teki bu ani görev değişikliğinin yüksek çıkan enflasyon rakamından kaynaklandığı iddia edilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aranel16 Mayıs 2020 20:18

    Kurumda bu yönetici hangi göreve bakıyor bilmeden birkaç kişi enflasyona bağlamış olayı. Tüik te geçen hafta onlarca daire başkanı değişti yeni daire başkanlıkları kuruldu bazı daire başkanlıkları birleşti ayrıldı veya kapandı. Kurumda bir yenilenme süreci var. Kim ne derse desin Türkiye de hantal çalışan kurumlara kıyasla çağı yakalayan ender kurumlardandır Tüik. Bilmeden araştırmadan konuşmayın bence boş boş. Enflasyonla ilgili madde madde tüm ürünlerin fiyatı internet sitesinde kamu oyu ile paylaşılıyor zaten. İtiraz edecekseniz bakın verilere hatalı olan domates fiyatımı ekmek fiyatımı size göre o zaman itiraz edin

  • Ekşi faize doğru16 Mayıs 2020 13:38

    Şimdi faizlerin düşmesi için enflasyonun düşük gösterilmesi lazım. Verilere inanmayan yabancı. Bir senede markette, kasapta hangi ürün en az yüzde 30 artmadı ve son birkaç yıldır bu hep böyle. Erken seçimde insanlar ders alarak düşünür de 20 senede ne olmadı da bundan sonra ne olacak der umarım

  • Xyz16 Mayıs 2020 12:00

    Dayı sende beklenen performansı vermemişsin anlaşılan.biraz kenardan köşeden kırpıverseydin rakamları şimdi bu haber olmazdı.

  • Motie Sokie 16 Mayıs 2020 10:42

    Yeni kadroyla Amerika Avrupa ve Japonya dan daha ıyi daha düşük enflasyonumuz olacak inşaallah...Memur ve ışçi düşünsün...Artık enflasyon ayak bağı olmayacak...Büyümede rekor kıracağız..

  • Günaydın 16 Mayıs 2020 11:38

    Eksi enflasyon bekliyorum, az kaldı ha gayret