E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTSK'dan F-35 ve S-400 açıklaması---

TSK'dan F-35 ve S-400 açıklaması

TSK'dan F-35 ve S-400 açıklaması
25 Temmuz 2019 - 13:20 borsagundem.com

TSK'dan yapılan açıklamada F-35 programından çıkarılmanın NATO'nun gücünü de olumsuz etkileyeceğine dikkat çekilirken, F-35’lerin güvenliğinin Türkiye için büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Rusya’dan alınan S-400 teslimatlarının birinci bölümü bugün itibariyle tamamlandı.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan edinilen bilgiye göre, S-400'lerin ilk bölümünün teslimatı için Rusya'dan Türkiye'ye 30 uçak geldi.

Patriot için ABD ile görüşmelerin devam ettiği belirtilirken, Türkiye'nin F-35’ten çıkarılmasının tek taraflı ve adli olmayan bir karar olduğu kaydedildi.

F-35 programından çıkarılmanın NATO'nun gücünü de olumsuz etkileyeceğine dikkat çekilirken, F-35’lerin güvenliğinin Türkiye için büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Askeri kaynaklar, S-400'lerin ikinci grup sevkiyatının da Ankara'ya yapılacağını belirtti. Kaynaklara göre, F-35 eğitimi alan pilot ve personelin ABD'den ayrılması için çalışmalar sürüyor.

122 BİN YÜKÜMLÜ TERHİS EDİLDİ

Öte yandan, yeni askerlik sistemi kapsamında 122 bin yükümlü terhis edildi.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre, yurtiçi ve Kuzey Irak'taki operasyonlarda son üç ayda 489 terörist etkisiz hale getirildi.

Bu arada Türkiye ve ABD'nin askeri heyetleri güvenli bölge için önümüzdeki hafta yeniden bir araya gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat27 Temmuz 2019 10:12

    Natoya ve üye ülkelerine karşı aldık hacı s400 leri. Yoksa sen hâlâ nato ve üye ülkeleri dost mu sanıyorsun. Yazık sana yazık. Çıkart artık şu at gözlüklerini benim güzel kardeşim. Bizim ezeli ve ebedi ve en sinsi tek düşmanınız abd dır anla bunu artık lütfen.

  • Nihat25 Temmuz 2019 16:34

    Bu aşağıdaki isimsiz zavallı  bunu samimiyetle yazdığını sanmıyorum;  Bir ayrıştırma lafıdır gidiyor!   Ypg, pkk feto daeş dhkp ve türevlerini ve bunların fikirlerini savunanları biz mi ayrıştırıyoruz kendileri mi ayrışıyorlar katlederek zulüm ederek!  En basit konuları bile güya  kendi aklına güvenerek  tersyüz etmek münafıklık alametidir.  Çıkmış güya fikir savunduğunu iddia eden zevat ypg den bize zarar gelmez diyor. Bu alçaklar fırsatını bulsa bir kaşık suda boğacaklar!  Herif sakin sakin aman canım bir şey olmaz havalarında!  İşte bu yüzden münafıkları ve alametlerini iyi tanımalıyız!  Bunlar dışarıdaki düşmandan çok daha tehlikelidir.  

  • ....25 Temmuz 2019 14:25

    S-400 kime karşı alıyoruz....??? f-35 i kimlere karşı alıyoruz... ??? nato dayız.... kime karşı böylece kendimizi savunuyoruz ??? ...KİMSE TÜRKİYE ye karşı tek başına açıkca rest çekemiyor bu jeopolitik konumdur.... Rusya akdeniz için, ve ABD+NATO karşısı olarak Türkiye ile dost olmaya çalışıyor (uçak düşürdük yine iyi lişikilerdeyiz ) ABD orta doğu stratejisi, iran, israil , ırak, suriye, vb. projeler için Türkiye ile iyi...AVRUPA: orta doğu sorunlarında tampon olarak Türkiye ile iyi,(terör,göçmen, sorunlu kişilerin göç etmesi vb..) türkiye kilit noktada, sadece HERKESLE DOST İLİŞKİSİ KURSUN, SONRASINDA herke speşinden koşar, Atatürk bu stateji ile, ekonomi ve iç politikayıda  yüceltmişti. Ama dış mühraplar, DİN+KURAN+LAİK+DİNSİZ+GAVUR+KÜRT+ vb iç polomiklerle hep Türkiyeyi yıpratmış, ayrıştırmıştı. Bugun ayrışma dilini kullananlar, vatana ve millete zarar vermektedir.

  • özcan25 Temmuz 2019 15:41

    Gerçekten de dünya bu kadar şeffaf ve net mi sence ? Herkes sözünün eri ve güvenilir olduğu için kendimizi savunmamamıza gerek yok yani. bu kadar ilgili görünüp nasıl bu kadar gerçekler ile bağdaşmayan bir yorum yaz deseler ancak bu kadar olurdu.

  • ALAATTİN CAMGÖZ25 Temmuz 2019 15:03

    her ülkede var neden bizde olmasın.ileride bize saldırmayacağının kim güvencesini verebilir.silahlar savaşmak için alınmaz çaydırıcı olmak için alınır.