E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'tan DTÖ tehdidi: Örgütten çekilirim---

Trump'tan DTÖ tehdidi: Örgütten çekilirim

Trump'tan DTÖ tehdidi: Örgütten çekilirim
31 Ağustos 2018 - 00:55 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, "Hizaya gelmezlerse DTÖ'den çekilirim" dedi

ABD Başkanı Donald Trump'ın, ülkesini Dünya Ticaret Örgütünden (DTÖ) çekmekle tehdit etti.
Trump, Bloomberg News'e verdiği mülakatta, DTÖ'nün ABD'ye daha iyi muamele etmesi gerektiğini savundu.

Haberde, Trump'ın, "Hizaya gelmezlerse, DTÖ'den çekilirim" sözlerine yer verildi.

Trump, geçen ay yaptığı açıklamada, ABD'nin DTÖ tarafından yıllarca "çok kötü" muamele görerek dezavantajlı bir konuma itildiğini iddia etmiş ve kuruluşun faaliyetlerini değiştirmesi gerektiğini savunmuştu.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, ocak ayında yaptığı açıklamada, Çin'in 2001 yılında DTÖ üyeliğinin hata olduğunu öne sürmüştü.

Uzmanlar, çok uluslu serbest ticaret sistemini kurmakta öncülük eden ABD'nin DTÖ'den çekilmesi durumunda, başta ABD olmak üzere küresel ekonominin ve dünya ticaretinin olumsuz etkileneceğini vurguluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cumhur Katı31 Ağustos 2018 12:34

    Sizin oralarda bir laf var bilsin mi?

  • Gurbetciler31 Ağustos 2018 12:18

    Gurbetciler olarak dis siyasetimizi basarili buluyoruz ve ABD ye yolladigimiz heyetimizin akil oyunlariyla Trump i ne hale getiridigini her gecen gün yasayarak görüyoruz.

  • Emre the Brilliant31 Ağustos 2018 10:01

    Yaşa Trump Reis! ABD'nin tekrardan yumruğunu masaya vurmasını çok olumlu buluyorum. Obama'nın pasif tutumuyla kıytırık ülke ve liderler çok kibirlenmişti. Şimdi kendilerine gelme zamanı.

  • mehmet31 Ağustos 2018 09:13

    SIRF traş... önce lafı koyup yokluyor.. blöf yapıyor.. tutmazsa da "şaka lan şaka" gibisinden geri adım atıyor. bizim basın için de haber konusu oluveriyor. borsa da hop oturup hop kalkıyor. ciddiye almayın şu adamı ya Hu!

  • De get31 Ağustos 2018 09:13

    Ne yüzsüz ne perdesiz bir ülke oldu çıktı şu ABD... Sanki 1940lı yıllardan bu güne dünya semayesini kontrol eden, istediği gibi şekillendiren, Dünya üzerinde ki bütün karar alma mekanizmalarını, Dünya Ticaret Örgütü, Birleşmiş milletler de dahil vs... istediği bütün kararları aldıran kendi ekonomik çıkarlarına göre yön veren Marslılıar.... Yıllarca Asya, Afrika ve Güney Amerika halklarına kazıklayan bi başkası..

  • Emrah31 Ağustos 2018 01:26

    Çekil keşke çekilsen dünya ticaret örgütünden söylediği söze bak hizaya gelmezlerse sen kimsin ülkeleri hizaya sokmaktan söz ediyorsun bu dünya sadece senin ülkenden ibaret değil sana anlayacağın dilde cevap vermek lazım aslında

  • Talat31 Ağustos 2018 01:26

    .... git lan Trump !