E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ta koronavirüs şüphesi: İlk açıklama geldi---

Trump'ta koronavirüs şüphesi: İlk açıklama geldi

Trump'ta koronavirüs şüphesi: İlk açıklama geldi
08 Mart 2020 - 08:21 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump ve kurmaylarının bir hafta önce katıldığı CPAC isimli konferans etkinliğine katılanlardan birinde korona virüsü tespit edildiği açıklandı.

Aralık ayında Çin’de ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra önce Asya’ya daha sonra Avrupa’ya yayılarak büyük bir paniğe sebep olan korona virüsü Beyaz Saray’da alarm çanlarının hızla çalmasına sebep oldu… Şu ana kadar 3 bin 500’den fazla insanın ölümüne sebep olan virüsün ortaya çıkmasının ardından ABD halkını yönlendirmekte başarısız olduğu gerekçesiyle eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump’ın da bizzat takip ettiği bir etkinlikteki bir katılımcıda korona virüsü tespit edildi.

Geçen hafta Maryland’de düzenlenen Muhafazakar Siyasi Hareket Konferansı (CPAC) isimli etkinliğe katılan birisinde korona virüsü tespit edildiğinin açıklanması ABD’yi ayağa kaldırdı. Trump’ın yardımcısı Mike Pence başta olmak üzere üst düzey kurmaylarıyla katıldığı etkinlikte başka hastanın olup olmadığı henüz açıklanmadı.

Yapılan açıklamada korona virüsü tespit edilen kişinin Trump ya da Pence ile yakın temasta olmadığı kaydedildi. Konuyla ilgili Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’yu ağırladığı Mar-a-Lago’da bir açıklama yapan ABD Başkanı Trump, “Hiç endişe etmiyorum. Virüs dolayısıyla hiçbir siyasi mitingi iptal etmiyorum. Harika mitingler oluyor, çok iyi gidiyoruz. Bu zamana kadar virüsle ilgili olarak fantastik işler yaptık” dedi.

İKİ KİŞİ DAHA ÖLDÜ

Dünya çapında 100 binden fazla insan tespit edilen korona virüsünde dolayı ABD’de iki kişinin daha yaşamını yitirdiği duyuruldu. Böylelikle ülke çapında ölü sayısı 19’a çıkarken, New York’taki vaka sayısı da 89’a çıktı.

İTALYA’YI DERİNDEN SARSTI

İtalyan makamlar korona virüsü vakasının son 24 saat içerisinde 1200 kişi arttığını açıkladı. İtalyan hükümeti Lombardiya bölgesine giriş ve çıkışları yasaklarken, ülkenin kuzeyindeki sağlık çalışanlarının izinleri iptal edildi. Çok sayıda sağlık görevlisinin durumu protesto etmesi sonrasında bu iptaller kaldırılırken bölgedeki karantina devam ediyor.

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin konuyla ilgili net bir açıklama yapmaması kafaları karıştırırken İtalyan basınında başka bölgelerde de karantina uygulamasına geçilebileceği öne sürüldü.

Pazar gününden itibaren bölgedeki bütün müzeler, spor salonları, yüzme havuzları ve kayak tesisleri kapatılırken 10 milyon insanın yaşadığı bölgenin içerisinde ülkenin ekonomik başkenti Milano’nun da yer aldığı açıklandı.

YUNANİSTAN’DA KORKU BÜYÜYOR

Resmi makamlar korona virüsünden ölenlerin sayısının 197’den 233’e çıktığını açıkladı.

Ege Denizi’nin karşı tarafında ise Yunanistan, korona virüsü vakalarının arttığını açıkladı. Yunanistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri ülke genelindeki vaka sayısının 66’ya çıktığını açıkladı. 66 kişiden 47’sinin Şubat ayının sonunda İsrail ve Mısır’a giden bir tura dahil olduğu belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat ç08 Mart 2020 14:44

    Güney yarımkürede görünmediğine göre havalar ısınınca virüs de bitecektir. sadece avustralya ve güney amerika soğuktur. oralar da kuzey kadar yoğun değil

  • Mehmet08 Mart 2020 13:14

    Korona Asya kavimlerini en çok etkiliyormus. . Beyaz ırk o kadar etkilenmiyormus. . Ulusal kanallarin birinde araştırmacı bir doktor söyledi. Bu demektir ki 10 ya da 20 yıl sonra kişiye özel virüs bile üretilebilir. ..

  • Bika08 Mart 2020 12:19

    Komşu ülkeler Covid-19 hastalarının sayısını açıklıyor, Türkiye'de rakamlar açıklanmıyor.

  • Ss09 Mart 2020 00:43

    Sem silivri hasreti cekiyor gibşsşn ;))

  • Yuh08 Mart 2020 23:27

    Ne mal adamsın ya siparişle bir virüsü yayalım onu mu istiyorsun geri zekalı

  • Lost_5208 Mart 2020 23:20

    Arkadaşım olanı saklayamazsin. Yoksa yoktur ama gelmeyeceği anlamına gelmez bu şekilde devam ederse günün birinde gelir

  • Haklısın08 Mart 2020 14:31

    Türkiye de Barış ve corana sözcüklerini kullanmak yasak.

  • İronik adam 08 Mart 2020 10:30

    Flaş haber. Bir son dakika bilgisi daha. SARIKAFA : ülke kırılıyor virüs yedi bitirdi. Ama ben de durmadım... başıma bir şey gelirse ABD halkımdan ricam yerime Elton John u seçsinler. O size kendi kendinize yetmenizi öğretecektir. By by

  • Pelin08 Mart 2020 10:11

    Yunanistan virüsülü sayısını çok gösterip mülteci girişini engelleyecek

  • ...08 Mart 2020 10:11

    Trump niye korksun, zaten virüsü kendileri çıkardığı için, aşısını yaptırmıştır çoktan.

  • fjrk08 Mart 2020 09:56

    Pamuk tıkayalım mı trump emmi 😂😃

  • mzd08 Mart 2020 09:40

    yok artık,trompete kor ona mı bulaşmış...