E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump'ın kabinesine 4 yeni isim---

Trump'ın kabinesine 4 yeni isim

Trump'ın kabinesine 4 yeni isim
08 Aralık 2016 - 12:19 borsagundem.com

ABD'nin yeni seçilmiş başkanı Donald Trump kabinesini oluşturma çalışmalarına devam ediyor. Trump 4 yeni isim daha belirledi

Amerika’da başkanlık koltuğunu 20 Ocak’ta Barack Obama’dan devralacak olan Donald Trump, ülkeyi birlikte yöneteceği kabinesini kurma çalışmalarına devam ediyor.

Euronews'in haberine göre nasıl bir kabine kuracağı merakla beklenen Trump’ın ekibine dahil olacak isimler giderek şekilleniyor. Kabinede yer alacak en sürpriz isim, Çevre Koruma Dairesi (EPA) başkanlığı için önerdiği Oklahoma Başsavcısı Scott Pruitt. Fosil yakıtları savunan ve Paris’te imzalanan Dünya İklim Anlaşması’na karşı görüşleriyle tanınan 48 yaşındaki Pruitt, Trump’ın kömür ve petrol üretimini artırma yolundaki vaatlerini hayata geçiren isim olacak. Pruitt, Oklahoma eyaletindeki görevi sırasında petrol şirketlerini desteklemesi ve Obama yönetiminin çevreci politikalarına karşı çıkmasıyla tanınıyor.

Kabinede yer alacak en sürpriz isim, Çevre Koruma Dairesi (EPA) başkanlığı için önerdiği Oklahoma Başsavcısı Scott Pruitt. Fosil yakıtları savunan ve Paris’te imzalanan Dünya İklim Anlaşması’na karşı görüşleriyle tanınan 48 yaşındaki Pruitt, Trump’ın kömür ve petrol üretimini artırma yolundaki vaatlerini hayata geçiren isim olacak. Pruitt, Oklahoma eyaletindeki görevi sırasında petrol şirketlerini desteklemesi ve Obama yönetiminin çevreci politikalarına karşı çıkmasıyla tanınıyor.

Trump’ın Amerika’nın Pekin Büyükelçiliği’ne Iowa Valisi Terry Branstad’ı aday göstermesi de şaşkınlık yarattı. Diplomatik tecrübesi olmayan Branstad, Çin Devlet Başkanı Şi Jinping’in şahsi dostu. Trump, Küçük İşletme İdaresi Başkanlığı’na ise, yakın bir dostunun eşi, Profesyonel Güreş Şirketi WWE’nin eski Başkanı Linda McMahon’u getiriyor.

Bu dört atamanın da Senato tarafından onaylanması gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)