E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump ve Cinping telefonda korona virüsü konuştu---

Trump ve Cinping telefonda korona virüsü konuştu

Trump ve Cinping telefonda korona virüsü konuştu
07 Şubat 2020 - 07:56 borsagundem.com

Pekin ve Washington'dan yapılan açıklamalara göre Trump ile Cinping korona virüs ile ilgili gelişmeleri görüştü. Cinping, salgınla mücadelede her türlü çabayı gösterdiklerini söyledi. İki lider 1. faz ticaret anlaşmasına bağlılıklarını da teyit etti

Çin devlet televizyonunun haberine göre, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping bugün ABD Başkanı Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Verilen habere göre Şi görüşmede Trump'a Çin'in korona virüs salgının önlenmesi için her türlü çabayı göstermekte olduğunu ifade etti. Şi, Çin'in korona virüsün engellenmesi ve kontrol altına alınması için en geniş kapsamlı ve sıkı tedbirleri almakta olduğunu vurguladı.

Korona virüse karşı mücadelede Çin'in yavaş yavaş sonuçlar almakta olduğunu belirten Şi, Trump'a Çin'in salgının üstesinden gelebilecek kabiliyette olduğunu ve Ülke'nin ekonomik kaykınmasının uzun vadeli trendinin değişmeyeceğini de anlattı.

Beyaz Saray Sözcüsü Judd Deere ise yaptığı açıklamada, Trump'ın Şi ile görüşmesinde Çin'in korona virüs salgını ile mücadelesine güvendiklerini ifade ettiğini söyledi.

Trump ve Şi'nin iletişimi ve işbirliğini devam ettirme konusunda anlaştıklarını da belirten Deere, bunun yanı sıra iki liderin ABD-Çin faz 1 ticaret anlaşmasının uygulanmasına bağlılıklarını teyit ettiklerini de vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)