E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı---

Trump, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı

Trump, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı
14 Ekim 2019 - 23:08 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları Twitter hesabından paylaştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'ye Suriye'nin kuzeyine düzenlenen 'Barış Pınarı Harekâtı' dolayısıyla uygulanacak yaptırımları duyururken, "Başkanlık kararını yayınlayacağım" dedi.

Trump'ın açıklamaları şöyle:

"Yakında, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda istikrarsızlığa katkı sunan hareketlerine katkı koyan hükümetin mevcut ve eski hükümetinin yetkililerine ya da herhangi bir kişiye yaptırım uygulanması konusunda yetki veren bir Başkanlık kararını yayınlayacağım.

"Çeliğe uygulanan gümrük vergisi mayıs ayında yaşanan indirimin öncesindeki gibi yeniden yüzde 50'ye çıkarılacak. ABD, Ticaret Bakanlığı tarafından sürdürülen ve Türkiye'yle 100 milyar dolarlık ticaret anlaşmasını içeren müzakereler hemen sonlandırılacak.

"Bu emir, ABD'nin ciddi insan hakları ihlallerine, ateşkes önünde engel çıkarılmasına, yerinden edilmiş insanların evlerine dönmesini engellemeye, sığınmacıların zorla döndürülmesine ya da Suriye'de barışın, güvenliğin, istikrarın tehdit edilmesine karışmış kişilere güçlü ek yaptırımlar uygulamasının da önünü açacak.

"Bu emir, finansal yaptırımları, mal varlılarının bloke edilmesini ve ABD'ye girişi de kapsayan geniş kapsamda sonuçlar için yetki verecek.

"Ofisteki ilk günümden bu yana, Trump yönetimi yorulmadan ABD ve onun vatandaşlarının güvenliği için yorulmadan çalışıyor. ABD ve onun partnerleri IŞİD'in acımasız bölgesel halifeliğinin yüzde 100'ünü özgürleştirdi. Türkiye bu yapılanları tehlikeye atmamalı. Türkiye aynı zamanda Suriye'nin kuzeydoğusundaki sivillerin, özellikle hassas etnik ve dini azınlıkların korunmasına öncelik vermelidir. Sivillere ayrımcılık, sivil yapıların yok edilmesi ve etnik veya dini azınlıkların hedef alınması kabul edilemez. Buna ek olarak sığınmacıların geri dönüşü güvenli, gönüllü ve onurlu bir biçimde sağlanmalı.

"Türkiye'nin askeri harekâtı sivilleri, bölgede barışı, güvenliği ve istikrarı tehlikeye atıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a açıkça belirttim: Türkiye'nin hamleleri insani krizi tetikliyor ve olası savaş suçları için şartlar oluşturuyor. Şimdi Türkiye sivillerin dini ve etnik azınlıklar dahil olmak üzere güvenliğini sağlamak ile sorumludur. Türkiye ayrıca şimdi veya gelecekte bölgedeki IŞİD'li teröristlerin tutukluluğunun devamı için sorumlu olabilir. Maalesef Türkiye'nin işgali, insani etkileri hafifletiyor gibi durmuyor.

"Daha önce de dediğim gibi, Suriye’nin kuzeydoğusunda kalan ABD’lileri geri çekiyorum. ABD güçlerinin IŞİD halifeliğini fiziksel olarak yendiği gibi, Suriye’den çıkan ABD askerleri bölgede yeniden konuşlancak ve durumu izlemek, 2014’te yaşananın -gözardı edilen IŞİD tehdidinin Suriye ve Irak’ta yükselmesininin- tekrarlanmasını önlemek için burada kalmaya devam edecek. ABD güçlerinin küçük bir bölümü, Suriye’nin güneyindeki At Tanf Garnizonu’nda kalmaya ve IŞİD’den geri kalanları altüst etmeye devam edecek.

"ABD Suriye'deki bu çirkin faaliyetlere imkan ve olanak sağlayanlara, finanse edenlere sert bir şekilde ekonomik yaptırımlar uygulayacaktır. Türk liderleri bu tehlikeli ve yok edici yolda yürümeye devam ederse Türkiye'nin ekonomisini seri bir şekilde yok edeceğim."

Trump'ın paylaşımı şu şekilde:

Image

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (46)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : ) komik...15 Ekim 2019 20:50

    bugun sohbet vardı. ABd ambarga koyacakmış Türkiyeye, bazı ürünleri almayacakmış dedi... Düşündük ne almaz bu ABd ... yahu düşün düşün yerli ve milli bir fabrika ismi gelmedi aklımıza :D ya yahudi, ya avrupa firması topu, üretilenlerde.. Trump gerçekten ambargo koyacaksa, neye koyacak merak ediyoruz. Neyimiz varda neyimize ambargo koyacak, almayacak :D fındık desen ihtalciyiz, tütünde öyle, detarjanda öyle, içecekde öyle, buğday, saman, inek, dana, tahıl ürünleri, yem ürünleri, tohumlar, fidanlar, madenler, onalr bunlar... yahu nasıl bir ambargo ? :D

  • brocan15 Ekim 2019 08:08

    cocacola pepsi mcdoanals burger king starbucks alo omo ariel gibi gibi hiçbir abd ürünü almayın şeref haysiyetiniz varsa .almayın kola içmezseniz ölmezsiniz.içtiğiniz her kolay süriyeye bir mermi türkiyeye bir yaptırımdır.

  • Ömer tekin15 Ekim 2019 07:00

    Sen şu çeliği %100 yap.çümkü Kobani ve münbiçi de alacağız..akıllı olun beyler bizler daha büyük kazanımdayız.

  • Baba15 Ekim 2019 06:59

    Ya Arkadaslar Suriyede patlayan bombalar bu adilerin deyilmi eee siizler gelin burayi yerle bir edin bizde Suriyelileri bakalim.. Tamamda nereye kadar Turkiye sonsuza kadar suriyelimi bakacak

  • pissin tramp pis15 Ekim 2019 02:19

    pis adam ya bırak peşimizi be öff yettin artık pis çay particiler

  • necmi15 Ekim 2019 01:24

    Çeliğe getirilen vergi dışında kayda değer hiç bir şey yok sadece kişilere yaptırım var. Neymiş cehennemden çıkma yaptırımlarmış puhahahah

  • Trader 15 Ekim 2019 01:18

    Borsa zaten fiyatladı artık yukarı doğru devam

  • ATA15 Ekim 2019 01:09

    ABD burdaki 6milyon suriyeliyi sana gönderelim ne dersin.Ama biz senin gibi meksika sınırına asker yığın içeri göre mi vururuz demedik.Esas milyonlarca suriyeli katletti sesiniz çıkmadı.İsrail binlerce filstinli öldürdü topraklarının yüzde yetmişine el koydu sesiniz çıkmadığı gibi birde israil e çanak tuttunuz.Kimsenin AHI kimsede kalmaz.Birgün ABD de bölünerek ve milyonlar ölecek ALLAH yanınıza koymayacak.

  • Borsaci15 Ekim 2019 00:57

    Burdan asagi dusus bekleyenler alim firsatini kacirir sonra yuzbin ustunden alirsiniz.Sattiklarinizi kimler aldi saniyorsunuz?Endeks yarin arti acar. (6) 

  • Ayyıldız15 Ekim 2019 00:53

    Bu mu la güçlü yaptırım. Kes sen traşı seversin trumpet

  • Metin15 Ekim 2019 00:35

    Sanki amerikaya'ya ihracatı biz yapıyoruz da baticaz %5-10 ancak vardır. Sattigimizdan çok alıyoruz. Ama uyaniklar Türkiye'ye ne kadar düşman varsa hepsine silah satmanın yollarını arıyorlar.

  • Borsacı15 Ekim 2019 00:34

    Yarın Borsa yukarı dolar aşağı

  • Sefer 15 Ekim 2019 00:32

    İt ürür kervan yürür yaptırım kararı da geldi ne kaldı başka sarı kafa boş rüzgar. Hiç bir cacık olmaz hepsi hikaye.

  • hayat15 Ekim 2019 00:31

    Dolar bu yaptırımları beğenmedi ve düşmeye başladı. Daha sert bekliyorlardı demek ki. Yarın birçok hissede tepki alımları gelebilir.

  • Metin15 Ekim 2019 00:30

    Ekonomi zaten dışa bağlı, 3-5 şirket var. Onları hisselerinin%60 i yabancı da vur vurabilirsen. Bunlar kendilerini kainatın efendisi sanıyorlar. Rusya da dahil topunuz 5 para etmez kan emici, sömürgeciler.

  • aytek15 Ekim 2019 00:29

    ezanla geldik sela ile gideceğiz. mesele memleket ise gerisi teferruat. borsacı kardeşler merak etmeyin, kağıtların yarısı yabancının elinde. batmazsınız.

  • Ramazan ÇAĞAN 15 Ekim 2019 00:21

    Trup sana sarayda yürek mi yediriyolar.TURKIYE CUMHURİYETİ DEVLETININ 86.000.000 askeri var.suriye savaş bize yetmez sizde conilerinizi alip gelin hatta ogullarinizda gelsin bide karılarınız var kalça sallayan onlarda gelsin biz hepinize yeteriz böyle uzaklardan atip tutmayın sesinizi duyamıyoruz

  • Devam15 Ekim 2019 00:12

    Düşüşe devam beyler alım İÇİN 10-15 gün beklemekte fayda var

  • köfteci15 Ekim 2019 00:43

    yarın  yukseir bence endeks  sabah biraz düşer sonra toparlar  

  • Aloo15 Ekim 2019 00:07

    Trap başına taş düşün emi

  • PARDUS15 Ekim 2019 00:06

    Aradım aradım kayda değer bir yaptırım bulamadım... maksat dostlar alış verişte görsün...

  • abdullah 5315 Ekim 2019 00:04

    bu gün türk hisseleri trump towersin depolarına dolduruldu sel alıp gitmezse yarın trump kıçıyla trampet çalar 

  • Fıs14 Ekim 2019 23:56

    Fısmış bunlar

  • TEK VATAN14 Ekim 2019 23:52

    Bomboş yaptırımlar. Yarın bist bence artı yapacaktır. ytd.

  • belirsizlik14 Ekim 2019 23:52

    İşler gittikçe ciddi bir hal alıyor , adamlar manyak yada açıkça düşman olmak istiyorlar . Tedbirli olalım. İsrail ve işbirlikçi teröristleri her türlü silahlı provokasyon peşinde olabilirler.

  • ne15 Ekim 2019 00:48

    sen dış politika analizi yapma birader

  • asena14 Ekim 2019 23:51

    sen delisin oğlum delisin allah belanı vercek amin

  • AHMET ÖZBİR14 Ekim 2019 23:51

    GÜVENLİ Bölge dedik ve uyguladık mı sarı kafa! Senin kafan kıyak mı, ne satıyorsun, dümende REİS'im var kim takar seni! İkile USA'NIN ETTİN İÇİNE! Barış Pınarı hayattır insanlığa, korkunçtur PKK'lıya, terörseviciye!..

  • Sarı paçavra14 Ekim 2019 23:49

    Hardal kafaya bak. Seni yok edicekler az kaldı.

  • Vatan14 Ekim 2019 23:48

    Suriye de terörü canlandıran...ABD...ve Avrupa Birliği....Bu bölgeyi karıştırın...petrolü hortumlayın sonrada zeytinyağı gibi suyun üzerine çıkın...kalıbınıza yazık...

  • DÖŞEMECİ14 Ekim 2019 23:47

    içi boş hemde bomboş yaptırmlar...  var bunda bir çapanoğlu...hayırlısı olsun İNŞALLAH...belki bu şerdede vardır bir hayır....

  • Sdk14 Ekim 2019 23:46

    Tırt bu yaptırım planı... Türkiye yı elden kaçırmak istemiyorlar belli... İç kamuoyuna göstermelik bir yaptırım planı...

  • H h14 Ekim 2019 23:46

    Ulan a**** koyduğumun p*** senin Duanla mı Yaşadık da bedduanla ölelim gavat Audi p******* Kim takar lan seni yaptırımlarını at kafası

  • Vb14 Ekim 2019 23:44

    fıss olacak inşallah da , dikkatimi çeken , adamların çok rahat yalan söyleyebilmesi , gazetecisinden tut , askerine ,diplomatına,politikacısına kadar , bu bir işaret bence , bu adamlar iç siyasette de böyle , yalan bulaşıcıdır , iç sorunlara da böyle yaklaşıyorlar , trump ilk başa geldiğinde, binlerce baraj , köprü otoyol , eskidi ,çürüdü biz parayı ortadoğuda harcıyoruz falan diyordu , bunlar amerikanın borçları ve finansal durumu konusunda da kendilerine dürüst değiller....bu yozlaşmadır....

  • Nobetci14 Ekim 2019 23:44

    Birak da rahat uyuyalim bari kardesim

  • sard6814 Ekim 2019 23:44

    herşey  danışıklı dövüş halkları kandırmaca devletler insanları koyun gibi görüyor. yeni bir dünya devleti şart ülkeler kalksın

  • Okie Dokie15 Ekim 2019 00:08

    @vb kardeş akşam akşam güldürdün :)

  • Vb14 Ekim 2019 23:49

    halklar ?  türkiye halkarı mı yoksa ? ne ayaksın sen ? hewal misin yoksa ?

  • Kürt14 Ekim 2019 23:40

    Ulan dünyanın beş para etmez para birimine sahip abd elinin altında dolar var bas bas dur tuvalet kağıdı bile olmaz bizler çanakkalade kurtuluş savaşında ne çileler çekti bu insanlar dayanıklı bizleri açlıkla korkutamazsın eyyyy abd türkle kürdü yıllarca düşman yapmaya çalıştınız ben bir kürt olarak ne türkle ne tc topraklarının bölünmez bütünlüğüyle bi derdim yok yaşasınnn türkiye cumhuriyeti devleti

  • BÖRÜ14 Ekim 2019 23:38

    Ne yaparsanız yapın Allah dilemedikçe verdiğimiz mücadeleden asla geri dönmeyiz..bizleri ekonomik krizle tehdit edenlere cevabımız ; Mülk Allahındır...Rabbim rızık olarak ne verirse halimize şükür ederiz ve verdiği gözlü bize sığınanlarla paylaşırız.. Tüm dünya anlasın artık haklı olduğumuz bu davadan asla geri adım atmayız..bizler davasına sahip çıkan ve eşi benzeri olmayan ordu milletiz...ALLAH CC. ORDUMUZU MİLLETİMİZİ KORUSUN

  • AAA14 Ekim 2019 23:35

    Trump ı artık dolar bile umursamıyor. 😂😂😂su dakikalar dolar yükseliyo olması gerekiyordu. Dolara bile kınai geldi.

  • yeni bii nunara yok14 Ekim 2019 23:35

    bu gun iyi silkelediler banka ve bistte

  • aytek14 Ekim 2019 23:22

    canın cehenneme aşağılık herif

  • Wers14 Ekim 2019 23:20

    Ortada bişey yok yani Çeliğe uygulanan vergi geri alınır ABD ve İngiltere aslında Türkiye nin operasyonuna karşı değil aslında onlarda sıkıldı fakat AB nin tutumu çok komik ABD nin ve AB nin ortadoğu planı bitti

  • Ali 14 Ekim 2019 23:18

    Gerizekalı! Tam bir moron bu adam. Boş herif.

  • Kenal14 Ekim 2019 23:16

    Hadi be üşütük bir şey yapamazsın türkiye ve rusya anlaştı suriyede abd yok artık