E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump tehditten geri adım attı: Ulusal acil durum ilan etmeyeceğim---

Trump tehditten geri adım attı: Ulusal acil durum ilan etmeyeceğim

Trump tehditten geri adım attı: Ulusal acil durum ilan etmeyeceğim
12 Ocak 2019 - 07:33 borsagundem.com

Bir gün önce Meksika sınırına yaptığı gezi sırasında, duvar için bütçeye ödenek eklemeyen Demokratları "Ulusal acil durum ilan ederim" diye tehdit eden ABD Başkanı geri adım attı. Trump, şu anda bu seçeneği düşünmediklerini söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına duvar inşası için istediği bütçeyi çıkarmak ve kısmen kapanan hükümeti yeniden açmak için acil durum ilan etme seçeneğine şimdilik başvurmayacağını söyledi. Trump, bunun yerine Kongre’nin harekete geçtiğini görmeyi tercih ettiğini belirtti.

Beyaz Saray’da sınır güvenliği konusundaki bir toplantıda konuşan Trump, “Kongre’nin işini yapmasını istiyoruz” dedi. Başkan Trump, hükümetin kapanmasından sorumlu tuttuğu Demokrat Kongre üyelerinin krizi çözecek tasarıyı geçirmek için “geri gelip oy kullanmaları” gerektiğini kaydetti.

Başkan Trump, “şu anda ulusal acil durum seçeneğini düşünmediklerini” ifade etti.

Trump ve Kongre’deki Demokratlar'ın Başkan’ın ABD-Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar için bütçe talebi konusunda anlaşamaması yüzünden Kongre'den harcama tasarısı geçirilemedi. Bu nedenle bazı bakanlıklar ve federal dairelerin bütçesi 20 günü aşkın süredir kesilmiş durumda.

Trump, gerekirse acil durum ilan etme hakkının olduğunu ve Kongre’nin gerekli adımı atamaması halinde bu yetkisini kullanacağını yineledi ancak “bunu çok hızlı yapmayacağım” dedi.

Başkan Trump özetle şu mesajları verdi:

“Kongre bunu yapmalı. 15 dakika sürecek bir oturum. Eğer yapamazlarsa, ulusal acil durum ilan edeceğim. Benim açımdan kolay çözüm ulusal acil durum ilan etmek. Bunu çok hızlıca yapabilirim. Bunu yapmaya kesin yetkim var. Ama hemen yapmayacağım. Çünkü bu Kongre’nin yapması gereken bir şey.”

Büyük çaplı bir göçmenlik reformunu değerlendirmeye açık olduğunu da dile getiren Trump, ancak bunu duvar için istediği bütçeyi elde ettikten sonra yapacağını söyledi.

Hükümetin kapanması krizinde hala bir çözüm bulunamaması yüzünden 800 bin civarında federal çalışan bugün maaşlarını alamadı. Bu durumun sorulması üzerine Trump, federal çalışanların bir çoğunun kendisine katıldığını yine savundu, “Onların harika desteğini takdir ediyorum” ifadesini kullandı.

Trump, olası bir acil durum ilanının mahkemelik olma ihtimalini de bildiğini belirtti ve konuyu gerekirse Anayasa Mahkemesi’ne taşımaya hazır olduğunu vurguladı. (Amerika'nın Sesi)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)