E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump: Rusya-Taliban anlaşması Demokratların ve basının yalanı---

Trump: Rusya-Taliban anlaşması Demokratların ve basının yalanı

Trump: Rusya-Taliban anlaşması Demokratların ve basının yalanı
02 Temmuz 2020 - 03:56 borsagundem.com

Rusya'nın Amerikan askerlerini öldürmek şartıyla Taliban'a para verdiği iddialarıyla ilgili tartışmalar sürüyor. Başkan Trump, "İstihbarata güveniyorum. Bu iddia Demokratların ve basının yalanı" dedi


ABD Başkanı Donald Trump, ülke istihbaratının, Rusya ve Taliban arasında hiçbir zaman ‘anlaşma’ olmadığını düşündüğünü belirtti.

ABD Başkanı Trump, Fox Business televizyonuna açıklamasında, “Duyduğuma göre, ki iyi duyuyorum, istihbaratta birçok kişi, bunun hiçbir zaman olmadığını düşünüyor. Bunun basın ve demokratların yalanı olduğunu düşünüyorum. İstihbarattan insanların görüşüne katılıyorum. Eğer böyle bir şey olsaydı Rusların da bundan haberi olurdu, diğer ilgililerin de bundan haberi olurdu” dedi.

The New York Times (NYT) gazetesi, Rusya’nın Taliban bağlantılı militanlara Afganistan’daki ABD askerleri ve koalisyon güçlerini öldürmeleri için gizlice para teklif ettiğine dair istihbarat bulunduğunu iddia etmişti.

Rusya haberi yalanlarken ABD Başkanı Trump’ın ulusal güvenlik danışmanı Robert O’Brien, basındaki suçlamaların ABD gizli servisler tarafından doğrulanmadığını açıklamıştı. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da Rusya ve Taliban arasında ‘anlaşma’ olduğu yönündeki bilgiye sahip olmadıklarını bildirmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, New York Times’taki haberi ‘yalan’ olarak nitelendirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)