E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump ile Pompeo arasında Türkiye anlaşmazlığı---

Trump ile Pompeo arasında Türkiye anlaşmazlığı

Trump ile Pompeo arasında Türkiye anlaşmazlığı
03 Ağustos 2019 - 08:34 borsagundem.com

Amerikan 'Time' dergisi, ABD Başkanı Donald Trump ile iki buçuk yıllık görev süresinde en sağlam adamlarından biri olan Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Türkiye meselesi yüzünden yaşadığı ayrışmayı sayfalarına taşıdı

Haftalık olarak yayınlanan dergi, Mike Pompeo’nun açık ve net bir şekilde, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almasının 2017’de Moskova’ya karşı çıkarılan CAATSA’ya (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) aykırı olduğunu belirttiğini hatırlattı.

14 Temmuz’da “yasanın yaptırım gerektirdiğini” ifade eden Pompeo, “Yasaya riayet edeceğimizden eminim ve Başkan Trump yasaya riayet edecektir” açıklaması yapmıştı. Pompeo’nun bu tezi, Senato Dış İlişkiler Komitesi ve Silahlı Hizmetler Komitesi’nin Demokrat ve Cumhuriyetçi başkanları tarafından da desteklendi.

Haberde, Pompeo’nun bu açık beyanlarına karşın Başkan Trump’ın Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulamak istemediği hatırlatıldı.

Time, Trump’ın Pompeo’nun altını Türkiye ile alternatif iletişim kanalları açarak da oyduğunu belirtirken, Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham’ı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmek üzere bizzat görevlendirdiğini yazdı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oğlum yaktın milleti de03 Ağustos 2019 23:56

    Sen dolarları satmadan çıkmaz vatandaşta bu fiyata dolar satmaz gibi veriler geliyor.Demekki vatandaş tasarruf yapıp ucuza dolar alıyor çünkü dolar mevduatı artmış.Merkez alışa geçip 6 lirayı aşırtmalı

  • belirsizlik03 Ağustos 2019 15:59

    Amerikadaki başkanlık sistemi ile bizdeki çok farklı orada muhalif sesler olabiliyor bizde ise itaat ve biat yapısı hakim.

  • gerçek03 Ağustos 2019 18:28

    muhalefetin daha ne kadar sesi çıkacak

  • Aşk'ta kazanma umudum sürüyor03 Ağustos 2019 10:20

    Ben Dolar aldığım için Uzayda ki enerji dengesi ne yapacağını şaşırdı. Trump yakında *ne mutlu Türküm diyene bile diyebilir. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • ferdi03 Ağustos 2019 09:10

    Borsada mali vermek için iyi haberler verdiler

  • 44şahap03 Ağustos 2019 17:44

    Öyle değil... İyi haberlerden sonra yabancı daha çok mal aldı. Aselsandan 5 milyon lot aldı yabancı. Takaslara bak...