E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump, Golan Tepeleri kararnamesini imzaladı---

Trump, Golan Tepeleri kararnamesini imzaladı

Trump, Golan Tepeleri kararnamesini imzaladı
25 Mart 2019 - 19:25 borsagundem.com

Trump, ABD'nin Golan Tepeleri'nin İsrail'e ait olduğunu kabul eden kararnameyi imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile basın toplantısı düzenledi. Trump, toplantının ardından ABD'nin Golan Tepeleri'nin İsrail'e ait olduğunu kabul eden kararnameyi imzaladı. Trump, "İsrail'in Golan Tepeleri'ndeki hakimiyetini tanıdım." açıklamasında bulundu.

ÇAVUŞOĞLU VE ÇELİKTEN TEPKİ

Çavuşoğlu, "ABD bir kez daha uluslararası hukuku yok saydı. Ancak bu karar, İsrail'in ilhakını asla meşrulaştırmayacak. Aksine, Orta Doğu'daki barış çabalarını engelleyerek, bölgede gerilimi daha da artıracak" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun açıklaması şöyle:

"ABD bir kez daha uluslararası hukuku yok saydı. Ancak bu karar, İsrail'in ilhakını asla meşrulaştırmayacak. Aksine, Orta Doğu'daki barış çabalarını engelleyerek, bölgede gerilimi daha da artıracak."

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik karara ilişkin, "Türkiye olarak sonuna kadar bu kararın karşısında olacağımızdan kimse kuşku duymasın. Başkan Trump'ın attığı o imza gayrimeşru bir karardır." dedi.

Çelik, "(ABD'nin Golan Tepeleri kararı) Hiçbir zaman bu kararı tanımayacağız, tanınmaması yönünde de elimizden gelen gayreti hep beraber göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

AB: TUTUMUMUZ DEĞİŞMEDİ

AB'den yapılan açıklamada, "Tutumumuz değişmedi. Golan Tepeleri dahil İsrail'in 1967'den beri işgalinde olan topraklar üzerindeki egemenliğini tanımıyoruz." denildi.

BM'den yapılan açıklamada da "Golan Tepeleri'nin statüsü değişmedi ve BM'nin Golan politikası, Güvenlik Konseyinin ilgili kararlarında belirtiliyor." ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ferdi kalın25 Mart 2019 23:57

    Bende imzaladım mümbiç Türkiye nin toprağı dır çekil kenara

  • erol g.25 Mart 2019 23:27

    BAŞKANIN ADI DONALD JOHN TRUMP OLDUĞU HALDE İMZASINDA DONALD'I Deccal-d JohnTrunp şeklinde yazıyor Yani isminin başına "DECCAL" YAZARAK İSLAM KARŞITI KIZLARINDAN DOLAYI YAHUDİ HAYRANI OLDUĞUNU KORKUSUZCA BİLDİRİYOR NE DE OLSA ÜLKESİ DÜNYANIN EN GÜÇLÜ ÜLKESİ KENDİSİ DÜNYANIN EN ZENGİN BAŞKANI

  • Ee noldu25 Mart 2019 22:43

    Obamaya klintona fetöcü dedik, hani trump iyiydi. E noldu şimdi ? Bu yandaş medya ne ayak onu merak ediyorum. Seçim öncesi trump trump diyorlardı. Yani bizim müslümanim diyen yandaş medya israile mi çalıştı . Filistine sıkılan kurşunlara destek mi verdiler şimdi

  • ALAATTİN CAMGÖZ25 Mart 2019 22:22

    malesef 3.dünya savaşının fitilini trump ateşledi.bu KURAN!I KERİM de geçmektedir.yahudiler 2.kez azacaklar bu sefer tamamen yok olup haritadan silinecekmiş.bu olay pek de iyi olmadı.bence hükümeti yönetenler artık inşaata para yatırmayıp sanayi ürünleri üretimine yüklenirler ise hem döviz açımız azalır hemde kimse bizi esir alamazlar.

  • By Kemal 25 Mart 2019 22:07

    Başlı başına Türkiye'nin yanlış tutumuyla bölge resmen ateş alanına döndü .suriyenin bölünmesi sana toprak kazandırmayacağı gibi sokaktaki çocuğa sorsan Ortadoğu projesini anlatır sana ..Suriye topraklarını bölüp İsrail'i yerleştireyim hedef İran sonra Türkiye ..komşunun evinde yanan ateş bana sıçramaz diyemezsin ..buyrun övünün 17 sene de yaptığınızda

  • Sezer25 Mart 2019 21:09

    3.Dünya savaşına geri sayım başladı bu hayırsız imza ile

  • İhlas finans a kayyum25 Mart 2019 20:50

    Suriye diye bi devlet kalmamıştır...

  • Kudret Arkan25 Mart 2019 20:32

    BM den geçmedikçe hiç bir önemi yok  , işgal olarak tarihe geçen bir olay olarak anılacaktır.

  • Şahin kus25 Mart 2019 20:31

    Ben yaptım oldu,ben şunu şöyle kabul ettim,dünya benim,benim dediğim kanundur,dünyada sadece ben varım sanıyor bu mandalara saldiran. timsaha benziyor,bütün mandalar korkup kaçıyor,halbuki güçlerinin farkında değiller,toplanıp saldirsalar ayaklarıyla timsahi ezerler.dunyada böyle tek bir kabadayı çıkmış durumda yaya kafa tutuyor kimsenin sesicikmiyor

  • GOLON U SAVUNMAK25 Mart 2019 20:16

    savaşacaksak ben varım gidip savaşıp alalım golonu; yok gitmiyeceksek susalım. yoksa dolar bize giriyor yol su elektirik gaz olarak...lafla peynir gemisi yürümez paramız yok gidip savaşak en fazla ölürük, savasmaya gıcımız yemiyorsa susak.

  • Tuğbey 25 Mart 2019 20:16

    Tramp da devlet adamlığının zerresi yok.İsraile diyet ödüyor. tramptan önceki ABD başkanları 52 senedir böyle bir kararname imzalamadılar.çünkü onlar gerçek başkandılar.bunun gibi sığır çobanı değillerdi.

  • mehmet yılmaz25 Mart 2019 20:09

    amerika ve israil terörist devlettir ve İNSANLIK düşmanıdır.

  • Türkoğlutürk 25 Mart 2019 22:26

    Aynen. Onun bop projesinin bir adımı daha AKP sayesinde bitti. Aferin AKP, İsraile bukadar güzel hizmet

  • AHMET ÖZBİR25 Mart 2019 19:32

    GOLAN sizin boynunuza DOLAN'ıp PARAMPARÇA OLMANIZA sebep olur inşallah! İnsanlık düşmanı kahpeler devran tersine dönecek, KÜRESEL AKTÖR REİS'im sizi bu alemde TESİRSİZLEŞTİRECEK!..