E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTrump Çin ile kısmi anlaşma sonrası coştu: Aşk partisi---

Trump Çin ile kısmi anlaşma sonrası coştu: Aşk partisi

Trump Çin ile kısmi anlaşma sonrası coştu: Aşk partisi
12 Ekim 2019 - 05:42 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump, Çin ile ticaret müzakerelerinde kısmi anlaşma sağlanmasının ardından Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile Oval Ofis'te bir araya geldi. Trump, "İki ülke arasında çok sürtünme yaşandı ama bu bir aşk partisidir" dedi

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ile varılan kısmi anlaşmayı "Çok önemli bir aşama" olarak değerlendirdi.

Washington’da ABD’li ve Çinli yetkililer arasında sürdürülen müzakerede kısmi bir anlaşmaya varıldığı açıklandı.Trump, varılan anlaşmanın ardından Çin Başbakan Yardımcısı Liu He başkanlığındaki heyeti Oval Ofis'te kabul etti. 

Trump, ABD ve Çin’in önemli bir safha-1 ticaret anlaşması imzaladığını, fikri mülkiyet, finansal hizmetler ve büyük tarımsal alımlar üzerinde anlaşmaya vardığını söyledi. 

"AŞK PARTİSİ"

Trump, “Şu anda çok fazla inancımız olduğunu düşünüyorum. Bu anlaşma bir ticaret anlaşmasından daha büyük. ABD ile Çin arasında çok fazla sürtünme yaşandı ve şimdi bu bir aşk partisi” diye konuştu. 

KASIMDA İMZALANABİLİR

Çin ayrıca ABD tarımsal mal alımlarını artırmayı ve pazarını yabancı finansal hizmetler şirketlerine açmayı kabul etti. Henüz bir metin haline getirilmeyen anlaşmanın sonuçlandırılmasının haftalar alabileceği belirtiliyor.

Trump, nihai anlaşmanın kendisi ve Çinli mevkidaşı Şi Cinping tarafından Şili'deki 16 Kasım'da yapılacak Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği ülkeleri zirvesinde imzalanabileceğini söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)