E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump beklenen açıklamayı yaptı: Bağdadi öldü---

Trump beklenen açıklamayı yaptı: Bağdadi öldü

Trump beklenen açıklamayı yaptı: Bağdadi öldü
27 Ekim 2019 - 16:00 borsagundem.com

Trump beklenen açıklamayı yaptı: IŞİD'in lideri ve kurucusu El Bağdadi öldü, intihar yeleğini patlatarak kendisini ve üç çocuğunu öldürdü

ABD Başkanı Donald Trump sabah saatlerinde paylaştığı, “Büyük bir şey oldu” tweet’i ile ilgili beklenen basın toplantısını gerçekleştiriyor. Trump, 4 saat süren operasyonla ilgili olarak ilk kez konuştu. Trump, “Bağdadi öldü” derken terör örgütü elebaşının ağlayarak çığlıklar içinde öldüğünü duyurdu.

Trump, Bağdadi’nin üzerindeki intihar bombacısı yeleğiyle kendini ve 3 çocuğunu öldürdüğünü söylerken yapılan DNA testi ve sonuçlarında bundan tamamen emin olduklarını dile getirdi. IŞİD’in gelecekte yapacakları ile ilgili birçok belgeye ulaştıklarını söyleyen Trump operasyon sırasında hiçbir ABD askerinin yaralanmadığını söyledi. Trump, “Diğer terör örgütlerini hedefe aldık” dedi.

Trump, “Ebubekir el-Bağdadi ile birlikte çok sayıda iş birlikçisi de öldürüldü. Bağdadi vahşiydi ve vahşi bir şekilde, kaçan bir korkak olarak öldü, ağlayarak sızlanıyordu. Bir köpek gibi öldü artık kimseye zarar veremez. Şimdi artık dünya çok daha güvenli bir yer” dedi.

Trump, Bağdadi’nin iki eşinin de üzerinde intihar bombası yeleği olduğunu söylerken bu kişilerin bomba patlamadan önce öldürüldüğünü aktardı. Trump, “Bağdadi’nin cesedine DNA testini saldırıdan 15 dakika sonra olay yerinde yaptık” dedi. Trump, “Bağdadi çocuklarını canlı kalkan olarak kaçarak binanın altındaki tünele girdi ve yakalanacağını anlayınca bombayı patlattı. Bomba patlayınca tünel üzerine çöktü” dedi.

TÜRKİYE, RUSYA, SURİYE VE IRAK'A TEŞEKKÜR

Trump, “Rusya’ya, Türkiye’ye, Suriye’ye ve Irak’a operasyona destek verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Bu çok tehlikeli bir görevdi” dedi.

Trump, Bağdadi’ye daha önce de operasyon yapmak istediklerini söylerken terörist elebaşının sürekli yer değiştirdiğini ve planlarının bu sebeple değiştiğini dile getirdi. Trump operasyonu canlı yayında izlediğini söylerken, “Bir film izler gibi mükemmeldi. Oradaki teknoloji bile harikaydı” ifadesini kullandı. Trump operasyon sırasında gemi ve uçaklar kullanıldığını duyururken operasyon için getirilen bir robotun kullanılmadığını söyledi.

1 saatlik 10 dakikalık tehlikeli bir bölgeden uçtuk. Bazı liderler bunun en tehlikeli noktası olduğunu düşündük dolayısıyla çok sessizdik. Giriş ve çıkış uçuşları çok tehlikeliydi, çok fazla ateşlenebilirdik. Rusya hava sahasını açtı. Rusya harikaydı, Irak harikaydı. Gerçekten harika bir iş birliği gerçekleştirdik” dedi.

Trump, gelen sorular üzerine Türkiye’ye methiyeler düzerken, “Türkiye bizim oraya gireceğimizi biliyordu, zorluk çıkarmadı. Bazı bölgelerden geçtik, onlar da harikaydı hiç sorun çıkarmadılar, onlar da bize ateş edebilirdi biz de onları ortadan kaldırabilirdik. Ama bu olmadı. Bize ateş açanlar ortadan kaldırıldı. Havadan vuruldular yani” ifadesini kullandı.

Operasyonun 2 haftalık bir süreç içerisinde gerçekleştiğini söyleyen Trump, “Ekibimizde çok parlak ve çok zeki insanlar var. Birkaç hafta çok iyi gözlem altındaydı, çok parası vardı ve bir anda planını değiştiriyordu. Orada olduğunu biliyorduk ve yüzde 100 emin olmanız mümkün değildi. Teyidi aldık ve oraya gittiğimizde çok büyük ateş gücüyle karşılaştık. Ama askerler çok iyiydi. Çok sayıda terörist oldu onun rakamını da açıklayacağız” dedi.

“SADECE BİR KÖPEK YARALANDI”

Trump, ABD askerlerine eşlik eden bir köpeğin tünellerde yaralandığını dile getirdi. Trump gelen sorular üzerine köpeğin durumunun iyi olduğunu ve çok başarılı ve akıllı bir köpek olduğunu söyledi.

Rusya’ya da bilgi verdiklerini belirten Trump, “Ruslar neden geldiğimizi bilmiyorlardı, onlara ‘mutlu olacaksınız’ dedik. Onlar da ‘bize söylediğiniz için çok teşekkür ederiz’ dediler. Onların kontrolünde olan bölgeden geçeceğimizi biliyorlardı. Ancak neden girdiğimizi bilmiyorlardı” dedi.

Trump, operasyon detaylarını Demokratlarla paylaşmadıklarını söylerken, operasyonun güvenliği için bunu duyurmadıklarını söylerken, “Washington’da çok fazla sızıntı var. Askerlerimize zarar gelmemesi için operasyonu duyurmadık. Çok az kişinin haberi vardı. Bir sızıntı ekibin tamamen ölmesine sebep olabilirdi” dedi.

Trump askerlerin operasyondan sonra nereye gittiğini söylemezken, “Dost bir ülkeye gittik” dedi.

“TÜRKİYE SINIR GÜVENLİĞİ KONUSUNDA HAKLI”

Trump bölgeden çekileceklerini ama petrolü korumak için orada asker bulunduracaklarını söylerken, Türkiye’nin de sınır güvenliği konusunda haklı olduğunu dile getirdi. Trump, “Güvenli bölge var ama güvenli bölge güvenli değil. Kürtlerle 3 günlük savaş sonrasında anlaşmak daha kolay oldu. Türkiye binlerce kişiyi kaybetti yıllarca güvenli bölge istiyordu” dedi. Trump, “Avrupa ülkeleri çok büyük bir hayal kırıklığı oldular. Onları bizzat aradık, birçok Avrupa ülkesinden IŞİD’e katıldılar ve onları sınırlarınıza bırakacağız dedik. ABD bunlara para harcayacak değil” dedi.

Çok sayıda IŞİD’liyi canlı ele geçirdiklerini söyleyen Trump, Bağdadi’nin 11 çocuğunun da güvenilir kişilere teslim ettiğini vurguladı.

Trump, “Operasyonda sadece ABD askerleri vardı ama iş birliği yaptı. Rusya’nın kontrol ettiği bölgenin üzerinden geçtik. İş birliği yaptık. Onlar da IŞİD’den nefret ediyor çünkü” dedi.

Trump, “Kendi istihbaratımızı kendimiz topladık, harika insanlarımız vardı. Kendi insanlarımızı kullanınca yapacaklarımız muhteşem” ifadesini kullandı.

Trump’ın basın toplantısı yaklaşık 46 dakika sürdü.

OBAMA'NIN 'BİN LADİN' NEDENİYLE ÖVGÜ ALMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞTU

El Kaide elebaşı Usame bin Ladin’e yönelik operasyon sonrasında dönemin ABD Başkanı Obama’nın övgü almasından rahatsız olan Trump, “Obama’yı övmeyi bırakın. Bin Ladin’i ABD askerleri öldürdü” demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv28 Ekim 2019 10:48

    yetiştirdigi teröristi oldurdün  ama çocullarıda oldürdügünü soylüyorsün demeki sen bir katilsin türkiye çok büyük bir harekat yaptı  birtek sivil hayatını kaybetmedi bagdadi denen şeytan öldü çocuklardan ne istedin sende katilsin   bu terör eninde sonunda senin ülkenide karıştıracak hiç birsey sonsuzakadar surmez

  • ersan28 Ekim 2019 10:45

    bu adam kaçkere öldü..daha son ra birileri gibikandırıldık demesınler

  • Süleyman Kırpak28 Ekim 2019 10:27

    bu adam kaç kare ölüyor kaç kere diriliyor dokuz canlımı.eğer öldü ise bu Türkiye nin başarısı.bu adam abd ve israil ajanıdır.cıa yetişdirdi adamınız yaptınız.tüm terör örğütlerini sizlere ait.bunun öldürülmese sebebi Türkiye Barış pınarı hareketinde başarı sağladı 1-Gündemi değiştirmek için  yapılmış olabilir2-Türkiye nin eline geçeceği ve konuşturulacağı korkusu 3-Başarısız bulunmuş olabilir önemli olan öldürülmesi değil ki bunun yerine farklı bir ajanlarını geçirmişlerdir.

  • ..28 Ekim 2019 10:01

    abd bu zaten kendı adamları hepsi... abd ye gidip sıfır hayat ve yaşam ve hayat bile kurabilirler.. abd bu... yapmadığı işler deil... film de çekilir abd sinema çekimlerine başlar. kahraman abd askerleri ve büyük başkumandan trump...

  • Tesadüf mü28 Ekim 2019 09:30

    Obama secim öncesi usame bin ladin i öldürüldüğünü söylüyr. Buda bağdadi yi öldürtdük diyor. Hep algı operasyonları ve sov. Hepsinin arkasında zaten sizler varsınız. En büyük terör örgütü ABD. dir. Dünya dizi ve magazin programları izlemekten kuş beyinli olduğundan hayatı cep telefonu ve üstüne aldığı marka elbiseler, bir AVM de yediği hamburgerden  ibaret sandığı için işleri çok kolay. Yada en kötüsü insan insanın sesine sağır oldu.

  • o Köpek28 Ekim 2019 09:22

    Eminim o köpek Trumptan daha akıllı ve sevimlidir.

  • Itri28 Ekim 2019 08:39

    Keşke apdullah ocalani yakaladiklarinda da öldürürlerdi. Adamı besleyip mektubunu okutup duruyor bizimkiler

  • tarık28 Ekim 2019 07:19

    adamda hazır ıntahar yeleği ile bekliyormus

  • Vatandaş 28 Ekim 2019 03:10

    Eyy abd ne zaman doğru söyledin ki, şimdi buna inanalım. Dünyanın en güvenilmez 1. Ülkesisin.

  • Sdk28 Ekim 2019 00:54

    Ladin denize atıldı... Bu bağdadi tünelde kendini patlatmış... Ölüsü yok ortada.... Ula ne iş Trump değilde dünya film izliyor... Belkide bunların ikisininde levrence görevi bitti Amerika'da güneşleniyorlardır...

  • Veli28 Ekim 2019 00:29

    Bin ladin sözde denize at, Bağdadi yi sözde kendi kendine patlar bizde salagızya...Yav ve he

  • Borsa27 Ekim 2019 23:54

    Teror orgutleriyle elele kolkola olanlar diger teror orgutlerini takibe almis=Cikarlarina gore kullanacaklar.Ulke olarak kendiniz yasal teroristsiniz.

  • Mehmet27 Ekim 2019 23:10

    Saddam i da onlar getirdi. . Onlar götürdü. . Kaddafiyi de öyle. Bin Ladin i de öyle. . E bu da öyle. ..

  • OSMAN27 Ekim 2019 22:58

    Gercek Bagdati Abd de yasiyordur o oldurulen onun dublorudur. Terororistler zaten abdnin kensi cocuklari Trumb tek dogrusu film oldugu gerisi yalan.

  • A.Numan KARATAŞ27 Ekim 2019 22:14

    once ortaya çıkardınız şimdide yok ettiniz kullanıldı ve atıldı

  • recep27 Ekim 2019 21:55

    Bin Ladin'ide denize atmışlardı.Parçası bulunamadı.Bağdadi'ninde parçasını bulamazlar.Bin Ladin nerede yaşıyorsa Bağdadi'yide aynı yere gönderirler.Tabi çeşitli estetik ameliyatlardan sonra.Amerika demek film stüdyosu demektir.

  • don kişot27 Ekim 2019 21:28

    imdb : 3.2 çok vasattı boş vaktiniz varsa okunabilir :)

  • Nuklerr 27 Ekim 2019 20:22

    Atom bombasi bu ulkeye lazim

  • Ali27 Ekim 2019 19:08

    Kendi yarattığı terörist i kendi imha eden bir şeytansın ey ABD.

  • Uyumsuz 27 Ekim 2019 19:04

    Bağdadi yi öldürürsünüz haşhaşi yi getirirsiniz. Sonuçta siz kurup siz besleyip siz büyüterek kullanıyorsunuz bu terör örgütlerini.

  • Sivriiiii27 Ekim 2019 18:38

    Kendiçıbanınıkendisipatlatmış

  • KILIÇ27 Ekim 2019 18:21

     DEAŞ ABD İÇİN EN TEHLİKELİ HAYİN İSE BİZİM İÇİNDE PYD HAYİN TERÖR ÖRGÜTÜ AMA SEN DETSTEKLİYOR VE SİLAH VERİYORSUN FETÖ ORDA BİZİM İÇİN AZILI TERÖR BAŞI ABD DEVLETİDİR VEDE DEAŞTAN TEHLİKELİDİR.

  • İyiye işaret değil27 Ekim 2019 18:00

    Elkaide X 3.0 yeni isim ve cisimle yakında Ortadoğu ve İran'da ortaya çıkacak ortalık karışacak demektir.

  • bir yorum.27 Ekim 2019 17:58

    Merak etmeyin daeş bitmeyecek.Abd daeşin başına aminullah diye bir adamı getirmiş. Bundan sonra bu adamın adını duyacaksınız. Türkiyeni başına bela olan bütün terörist örgütleri abd kurmuş ve yönetmiştir. Bunu köşe yazarları zaten yazıp duruyordu ama fetöden dolayı fazla önplana çıkamıyorlardı. Bütün sol örgütleride almanya fransa ingilizler desteklemişlerdir. Onların hiçbirisi solcu değildi maalesef.Türkiyeyi nasıl markaja almışlar Şimdi abd nin bize ekonomik olarak saldırması yaptırımlar uygulama tehdidi eski Türkiye olmamızı istediğinden dolayıdır.

  • Ali 27 Ekim 2019 17:27

    Adam yürüyen ego mübarek. Basın toplantısı boyunca kendini övdů, kitabından bahsetti falan. Tam bir moron. Türkiye'yi korumaktan bahsediyor, yahu sen bu ülkenin n büyük düşmanı olan ülkenin başısın.

  • Kara gülle27 Ekim 2019 17:17

    Hepsi yalan sakın inanmayın.bu kadar düzmece bir oyun görmedim.yemin ederim bunların hepsi düzenbaz.5 yıl olmuş işıd çıkalı amerika suriyede misyonumuz bitti artık suriyeden çıkıyoruz diyor bir hafta sonra bağdadi öldürülmüş hepsi yalan hepsi.

  • South Wales 27 Ekim 2019 16:48

    Yahu örgütü kuran ABD. Pyd/ypg yi popüler yapmak için o örgütün üzerine salan gene ABD. Bağdadi öldü diye reklam yapan gene ABD. Şerefsizsiniz.

  • Gerçek vatandaş27 Ekim 2019 16:36

    Tiyatroda figuran değişiyor yani

  • tam27 Ekim 2019 16:30

    Şimdi başka isimle yeni süremler vardır