E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTrump 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketini onayladı---

Trump 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketini onayladı

Trump 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketini onayladı
28 Mart 2020 - 00:09 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip korona virüs (covid-19) salgınıyla mücadele ile salgın nedeniyle zarara uğrayan kişi ve işletmelerin sübvanse edilmesini öngören 2,2 trilyon dolarlık ekonomik teşvik paketini onayladı.

ABD Senatosu'nda çarşamba, Temsilciler Meclisi'nde de cuma günü kabul edilen tasarı, en son Başkan Donald Trump'ın masasına geldi.

Trump, Oval Ofis'te Başkan Yardımcısı Mike Pence, Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in yanı sıra bazı kabine ve kongre üyelerinin katılımıyla düzenlenen törenle söz konusu yasa tasarısını onayladı.

ABD Başkanı Trump, burada yaptığı konuşmada, "Bir araya gelip, Amerika'nın çıkarlarını her şeyin üzerine koydukları için Demokratlar ve Cumhuriyetçiler'e teşekkür etmek istiyorum." ifadesini kullandı.

Törenin ardından Twitter'dan da açıklama yapan Trump, "Bugün, ABD tarihindeki en büyük ekonomik paket olan teşvik paketini onayladım. Bu, bugüne kadar imzalanan en büyük paketin bile iki katı. 2,2 trilyon dolarlık bu paket, ülkemizdeki aileler, çalışanlar ve işletmelere acilen ihtiyaç duydukları ekonomik desteği sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Amerikalılara kredi imkanı sağlanacak, doğrudan ödeme yapılacak

ABD tarihinin en büyük ekonomik destek paketi, Kovid-19'la mücadele kapsamında toplum sağlık merkezleri, klinikler ve huzurevlerinin ihtiyaç duyduğu maske, solunum cihazları ve kişisel koruyucu ekipman tedarikinin yanı sıra ekonomik zarara uğrayan küçük işletmeler ve gelir kaybı yaşayan Amerikan vatandaşlarına kredi imkanı ve doğrudan ödeme yapılmasını öngörüyor.

Bu kapsamda, gelir konusunda belli kriterlerin altında kalan vatandaşlara bir defaya mahsus 1200'er dolar nakit yardım yapılması öngörülürken; küçük ve orta ölçekli işletmelere ise 377 milyar dolarlık teşvik fonu dağıtılması ve öğrencilerin okul borçlarının 30 Eylül'e kadar ertelenmesi isteniyor.

Tasarıda, büyük ölçekli firmalara işçi çıkarmamaları, çalışanların özlük haklarında geriye gitmemeleri veya üretimlerini başka ülkelere kaydırmamaları için 500 milyar dolarlık kaynak sağlanması da öngörülüyor.

Dünyada en çok Kovid-19 vakası ABD'de

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD'de Kovid-19 vakaları, İtalya ve Çin'i geçerek 100 binin üzerine çıkmış, salgın nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı ise 1500'ü geçmişti.

ABD, Kovid-19 vaka sayısı bakımından dünya genelinde birinci sırada yer alıyor.

ABD'de koronavirüs tespit edilen vaka sayısı 100 bini geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayşen sak28 Mart 2020 15:44

    Bizimkidepiknik yapmayındiyor. Yazıksuriyelilere9 yıl baktın sn tayyib Erdoğan Türk e yokkk

  • Kral28 Mart 2020 13:53

    Büyük lider dediğğn böyle olur işte tv lerde aynı cümleleri tekrarlayandan icraat yapamayanlardan bişey olmaz

  • $$$ EURO $$$28 Mart 2020 15:10

    amma cahilmissin abd tüm dünya yı dolara boğmuş kimse kıpırdıyamıyor .yoksa gitsin rusya ve çin gibi olsunda bassın bakalım parayı paraları ve ekonomileri ne oluyor fakat abd nin de bu savurgan tutumlarının sonu geliyor artık dolar orta vadede tahtı sallanacaktır.bence sen olsa idin bu ülkenin lideri yapabiliyormusun bakar idik.

  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ28 Mart 2020 12:33

    istersen her vatandaşına 2,20 trilyon dolar tevşvik ve beleş para ver bu işler böyle düzelmez.önce bu virüsü kim yaptı ise bu kişiyi bulup ortadan kaldırmazsan, dünya daki her şeyi eski haline getirmezsen, üretim yapıp ülkeler bir birlerine satmaz ise hiç bir şey olmaz.olsa iki daha ilkinde olur idi.bakın görün her hafta her ay bir teşvik daha olacaktır.yapın sürekli para bas bas bas.diğer ülkelerde para basıyorlar aptalmı zannediyorsun onları.

  • Tarkan 28 Mart 2020 12:02

    Yetmez biraz daha

  • Uyan28 Mart 2020 03:10

    En büyük tedarik zincirleri cin abd almanya ingiltere.... burada üretime ara verilmesi ekonomiyi istikrarsizlastiracak Alınan önlemler bir yere kadar ...burada kilit isim yine cin ...bu oyunu başlatan kimse bitirecek olanda oldur... Piyasaya dolar gitmesi altinin degerlenecegine doların değer kaybetmesinie borsaların uçmasına neden olur sonra piyasa rayına oturur 5 yıllık plan

  • Türk28 Mart 2020 02:24

    Herkes hapis nereye kadar para basıp dağıtacak üretim olmayınca dağlar dayanmaz.

  • kovid 1928 Mart 2020 01:12

    Koca Amerika olmak kolay mı herşeyde 1 numara illaki olmalı  (A)  (A) 

  • Mehmet28 Mart 2020 00:42

    Men dakka dukka. . Eden bulur. Daha ne diyim. . Allah oralarda yaşayan Müslümanları korusun

  • infiniti28 Mart 2020 10:53

    bizim durum şahane ne demek

  • Okie Dokie28 Mart 2020 00:30

    Bundan bir sene önce yazmıştım. Beni takip eden bilir. Trump FED'e faiz indirmesi için baskı yaptığı gün kalemini kırdılar. Faiz lobisine çomak sokmaması gerekiyordu. Rockerfeller reyiz o gün kararını verdi. Covid-19 abd ekonomisini mahvetti. Trump'ın övündüğü borsa rekor düşüş yaşarken, iş imkanları yaratmakla övünen Trump bu ay açıklanan 3 milyon adet işsizlik başvurusu rakamı ile büyük şok yaşadı. Virüsün çaresi ne aşı ne de başka bir şey. Aşı zaten hazır ve şu an labaratuvarlarda bekliyor. Faizler artınca virüs kendiliğinden yok olacaktır. Bekleyin ve görün.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ28 Mart 2020 15:13

    o senin dediğin klasik şeylerin hiç bir anlamı yoktur.tamam bu virüsü israil ve abd nin birlikte laburatuarlarda yapıp tüm dünyaya yaydığı yeni bir dünya sistemine geçirmek için baskı aracı olarak kullandığı söylenmekte fakat artık paranın bir güç olmaktan çıkacağı bir dünyaya gidiyoruz.bu dünya yı parababalarının üzerinde bir görünmeyen bir güç çıkıp yönetmektedir.bu hastalıkları da onlar yaptığı söylenmektedir.

  • M b. 28 Mart 2020 08:57

    Bakalım bu savaşı Turamp la beraber hareket eden Pentagon yani derin Amerika mı kazanacak. Ya da FED desteklediği Rockfeller, para baronlarımı mı kazanacak. Ben bu savaşı Turamp ve Pentagon un kazanacağını düşünüyorum. Artık cin şişeden çıktı. Abd de asker sahaya indi. Savaş kızışacak. Bütün dünya bundan etkilenecek.