E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTrafoya 'kedi' değil 'yıldırım' girdi---

Trafoya 'kedi' değil 'yıldırım' girdi

Trafoya 'kedi' değil 'yıldırım' girdi
15 Nisan 2015 - 06:12 borsagundem.com

İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki 8 ilçe elektriksiz kaldı. TEDAŞ, kesintinin nedenini açıkladı: Hasdal'daki yüksek gerilim hattına yıldırım düştü

Dün akşam saat 20.25 sıralarında kesilen elektrikler İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki 8 ilçeyi karanlıkta bıraktı.

Hasdal'da bulunan ve Kağıthane İletim Hattı'na elektrik sağlayan yüksek gerilim hattındaki kablolardan biri yıldırım düşmesi sonucu koptu. Kopan kablod, Alibeyköy-TEM Bağlantı Yolu üzerine düştü. Bu nedenle, polis ekipleri iki taraflı olarak yolu trafiğe kapattı. İtfaiye ekipleri de olay yerine geldi. Kopan kablonun kaldırılması için TEDAŞ ekipleri çağrıldı.

Kablonun kopması nedeniyle Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Beyoğlu'nun bazı bölgeleri saat 20.25'ten itibaren elektriksiz kaldı.

Kopan kablo Alibeyköy-TEM Bağlantı Yolu'na düştü. Polis ekipleri iki taraflı olarak yolu trafiğe kapatırken, itfaiye ekipleri de olay yerine gelerek önlem aldı. Olay yerine çağrılan TEDAŞ ekibi, kabloya giden enerji akımını keserek tehlikeyi önledi. Yol da yaklaşık 2 saat sonra yeniden trafiğe açıldı. 

BEDAŞTAN AÇIKLAMA

Boğaziçi Elektrik Dağıtım Şirketi BEDAŞ, Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçelerde meydana gelen elektrik kesintisiyle ilgili açıklama yaptı.
BEDAŞ'ın internet sitesinde yer alan açıklamada "14.04.2015 Salı günü, saat 20.25 itibariyle sistemimizde TEİAŞ kaynaklı kesinti meydana gelmiştir. Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sarıyer, Kağıthane, Gaziosmanpaşa, Sultangazi ve Eyüp ilçelerimize elektrik verilememektedir. TEİAŞ tarafından sorun giderildikçe sistem tekrer enerjilendirilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nin resmi internet sitesinde de, elektrik kesintisiyle ilgili olarak, "TEİAŞ hattına Kemerburgaz'da yıldırım düşmesi sebebiyle aynı hattan beslenen ilçelerimize bir süre elektrik verilememiştir" denildi.

KADEMELİ OLARAK ELEKTRİKLER GELDİ

Yapılan çalışmalar sonucu, kademeli olarak ilçelere saat 23.30'a kadar elektrik verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)