E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTractor Sazi taraftarları ‘Türkiye’ tezahüratı yapıp asker selamı verdi!---

Tractor Sazi taraftarları ‘Türkiye’ tezahüratı yapıp asker selamı verdi!

Tractor Sazi taraftarları ‘Türkiye’ tezahüratı yapıp asker selamı verdi!
02 Kasım 2019 - 12:10 borsagundem.com

İran Liginde mücadele eden Güney Azerbaycan Türklerinin temsilcisi Tractor Sazi'in, İstiklal takımıyla oynadığı maçta 80 bin kişi hep bir ağızdan "Türkiye" diye tezahüratta bulundu.

İran’ın Tebriz bölgesinin ve Güney Azerbaycan Türklerinin takımı olan Tractor Sazi’nin taraftarları, İstiklal maçında futbol tarihine damga vuracak görüntülere imza attı.

Geçtiğimiz haftalarda bir futbolcusu asker selamı verdiği için ceza alan Tractor takımının taraftarları, İstiklal maçı için tribünleri tıklım tıklım doldururken yaklaşık 80 bin taraftar stadyumda “Türkiye tezahüratları yaptı.


TRACTOR FC
@TractorOfficial
Selamın cevabi gelir Türkiye'den?!
80.000 kişilik destek geldi kardeş Türkiye'ye!
Bugünkü Traktör - @FcEsteghlal maçında Traktör taraftarı "Türkiye Türkiye" bağırarak Türkiye'ye selam gönderdi.

18:39 - 1 Kas 2019
Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik
2.698 kişi bunun hakkında konuşuyor
Saatler öncesinden hazırlıklar yapan 80 bin taraftar asker selamı vererek Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’na destek mesajını da verdi.

Öte yandan İran polisi Türk bayraklarıyla stada girmeye çalışan 6 kişiyi gözaltına aldı.

Başarılı çalıştırıcı Mustafa Denizli’nin teknik direktörlüğünü yaptığı Tractor Sazi takımı, İstiklal karşısında sahadan 4-2’lik yenilgiyle ayrıldı.


TRACTOR FC
@TractorOfficial
📢
Haydi söyle
Onu nasıl sevdiğimi
Haydi şöyle...
هایدی سؤیله
اونو ناسیل سئودیگیمی
هایدی سؤیله#تیراختور|#تراکتور|#تراختور|#آذربایجان


TRAKTÖR FABRİKASINDAN DOĞUŞ!
Tractor Sazi kulübü, İran’ın en büyük fabrikalarından biri olan traktör fabrikasında 1970 yılında kuruldu.

Bölgede yaşayan yaklaşık 35 milyon Türk kökenli vatandaşın sesi olmayı parola olarak kabul eden Tractor, 5 sene içerisinde 1. Lig’e yükseldi. İran Devrimi ile sona ermeyen 1979-1980 sezonunu 12 takım arasından sekizinci olarak bitirdi. Ardından Irak-İran savaşı nedeniyle ulusal ligin iptali edilmesi sonucu, Tebriz Yerel Ligi'nde mücadeleye devam etti.


TRACTOR FC
@TractorOfficial
📢
"Türk dilinde medrese
Olmalıdır her kese"
Her zamanki gibi yüksek sesle, söylendi.
«تورک دیلینده مدرسه/اولمالیدیر هرکسه» شوعاری هر زامانکی کیمین اوجا سس ایله سسلندی.



2001 yılında İran Pro Ligi'nin kurulunca, burada oynama istekleri onları alt ligde yarışmaya zorlayan Futbol Federasyonu’na takıldı. 7 sene süren mücadelenin ardından Faraz Kamalvand öncülüğünde 1. lige yükseldiler.

Traktör Futbol Kulübü, 2011-2012 sezonunda takımın efsaneleri arasına giren Amir Ghalenoi yönetiminde 2. olarak Asya Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı kazandı.

Zirvedeki yerini 2012-2013 ve 2014-15 sezonlarında koruyarak başarılarını sürekli hale getiren Tractor Sazi, 2013-2014 sezonunda İran'ın önemli kupalarından Hazfi Kupası'nı kazanarak önemli bir başarı elde etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • saber04 Kasım 2019 22:41

    Selamlar Türk kardeşlerimize. Biz Güney Azerbaycan Türkleri hep Türkiye sevgisini kalplerimizde taşıyoruz. Size Salmas şehrinden selam olsun. Ne mutlu Türküm diyene. Türkçe alfabem olmadığı için özür dilerim. 

  • Turk 02 Kasım 2019 23:31

    Allah bütün türkleri korusun amin

  • vatandaş02 Kasım 2019 16:15

    irandaki azeri türk kardeşlerimize helal olsun

  • Ozan 02 Kasım 2019 13:33

    Amerika nın dünyada siyasi ve askeri gücü sürekli daralmakta. A a Amerika’yı güçlü koşacak şey Ortadoğu’daki adaletsizlik haksızlık. Bütün dinler öerçzhepler ve etnik gruplar kimliklerini inançlarını eşitlik içinde sürdürebilmeli. Bu giderilmedikçe snti amerikalılık pozlarında vermek anlamsız.

  • Gerçek 02 Kasım 2019 13:29

    Amerika bugün ile hareket eder yarın Ypg ye şut, Türkiye ile olur, başka Esat ile daha başka zaman Rusya ile olur başka zanan Azerilerle hareket eder ne zamandan çıkarını nerde bulursa orda olur. Tabi kimle hareket ederse hemen o Antique Amerikancılığın bırakıp cici Amerika der durur... en ilginç tarafı bu

  • KILIÇ02 Kasım 2019 13:14

    İRANIN AZERİ TÜRKLERİNE SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM.

  • Mehmet02 Kasım 2019 12:47

    30 km içi girdik abd yi oralardan def ettik.. kimsenin gözüne gelmiyor amma dünya Müslümanları arasında çok büyük bir etkisi var. Ülkemizde ve Ordumuz gurur duyalim. Dualarimizi eksik etmeyelim..

  • mıysız02 Kasım 2019 13:12

    abd petrol kuyuların dibinde gerisi palavra harcadığı parayı çıkartmadan da bir yere de gitmeyecek gibi de görünüyor mağalesef

  • vatansever02 Kasım 2019 12:39

    Allah Turk,u Korusun ,Amiin

  • Nihat02 Kasım 2019 12:35

    Ya işte bu!  İran da çatlak sesler nasıl çıkmaz şimdi.