E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor'un zafer yolculuğunun öyküsü!---

Trabzonspor'un zafer yolculuğunun öyküsü!

Trabzonspor'un zafer yolculuğunun öyküsü!
30 Nisan 2022 - 23:57 borsagundem.com

38 yıllık özlemi görkemli bir şampiyonlukla noktalayan Fırtına ezeli rakiplerine de tarihi farklar attı. İşte Malatya deplasmanında başlayan Trabzonspor'un zafer yolculuğunun hikayesi...


Fırtına'nın efsanesi Ahmet Suat Özyazıcı gibi başına kasketi takan Avcı, birkaç kez dramatik şekilde kıyısından dönülen şampiyonluğun baş mimarı oldu. Ligi baştan sona domine eden Trabzonspor ezeli rakiplerine de tarihi farklar attı.

İşte Habertürk'ten İnanç Ergülen'in derlediği habere göre; Fırtına'nın şampiyonluğa giden başarı hikayesi...

Zorlu maraton Malatya'da başladı. Trabzonspor, Süper Lig'de yeni sezona görkemli bir galibiyetle 'merhaba' dedi. Yeni Malatyaspor karşısında perdeyi Bakasetas ile açan ve Djaniny'nin penaltısı ile kapatan bordo-mavililer mücadeleden 5-1 galip ayrıldı.

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, skordan memnun olduğunu ama hücumdaki iştahı savunmada da göstermeleri gerektiğini belirterek, "Her anı doğru oynamalıyız" diyerek takımını uyardı.

2. haftada Trabzonspor, Sivas engelini de aştı: 2-1. Bakasetas'ın penaltısı ile öne geçen bordo-mavililer, ikinci yarıya da Nwakaeme'nin golüyle başladı. Sivasspor, Uğurcan'ın kurtardığı penaltı sonrası Cofie ile farkı 1'e indirdi ama 3 puan Fırtına'nın oldu.

Trabzonspor, Süper Lig'de 3. maçından da galibiyetle ayrıldı ve zirveye kuruldu. Giresunspor deplasmanında maçın tek golünü sezonun flaş ismi Nwakaeme kaydetti. Nijeryalı yıldız, 2011-12 sezonunda Burak Yılmaz'ın ardından Trabzonspor'da Süper Lig'in ilk üç haftasında gol atan ilk isim oldu.

Fırtına, 17 yıl sonra Süper Lig sezonuna 3'te 3'le başlıyordu...

"YOLUMUZ GÜZEL YOL"

Galibiyet sonrası Abdullah Avcı'nın ağzından şu sözler dökülüyordu: "Şampiyonluğa giderken en ufak detayı bile iyi değerlendirmek istiyoruz. Yolumuz güzel yol.."

4. haftada rakip Galatasaray'dı. Rakibi karşısında 2-0 geriye düşen bordo-mavililer, Avcı'nın hamleleriyle sahadan 2-2 eşitlikle ayrıldı. Trabzonspor'da 76-77 sezonundan sonra ilk kez ligin ilk 4 maçında da gol atmayı başaran Nwakaeme, 44 yıllık rekoru kırıyordu.

ABDÜLKADİR YIKILDI

Galatasaray derbisinde sahaya giren bir taraftarın formasını verin, "Düzgün oyna" dediği Abdülkadir Ömür, kulübede gözyaşlarını tutamadı. Trabzonspor formasıyla 100. Süper Lig maçını oynayan genç oyuncuyu Galatasaray'da Taylan ve takım arkadaşları teselli etti.

Kasımpaşa karşısında maça istediği gibi başlayamayan bordo-mavililer, kilidi 52. dakikada açtı. 3 puanı getiren isim Bakasetas oldu. Kasımpaşa kalesine 9 isabetli şut atan Trabzonspor, Kasım 2019'da oynadığı Ankaragücü maçından sonra deplasmandaki en yüksek rakamına ulaştı.

TRABZONSPOR'A CAN SUYU

Trabzonspor, 8. dakikada 10 kişi kaldığı Konya deplasmanında kalecisinin müthiş performansıyla 1 puanı kurtardı. Cornelius henüz 42. saniyede fileleri havalandırdı ancak Vitor Hugo'nun kırmızı kart görmesi hesapları bozdu. Endri Çekiçi, iki şık golle ev sahibini öne geçirdi. Hadziahmetovic'in kendi kalesine gönderdiği topla oyuna denge geldi: 2-2. Maçın kahramanı 8 kurtarışa imza atarak kariyer rekorunu egale eden Uğurcan Çakır oldu.

Konya'dan sonra Alanyaspor ile de berabere kalan Fırtına liderlik fırsatını 2. kez kaçırıyordu. Maçın ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Hüseyin Türkmen'e ikinci sandan verilen kırmızı karta böyle tepki gösterdi: "11'E 10 İDMAN YAPACAĞIZ!"

SİRTAKİ ŞOV

Son iki rakibiyle berabere kalan Trabzonspor, Kayseri'yi Bakasetas'ın attığı 2 golle yıktı. Takıma geleli 11 ay olduğunu belirten Avcı, "Büyük hedeflerle buradayım. Oynadığımız futbolla iyi ki Trabzonspor var yorumları yapılması mutluluk verici" diyordu.

LİDER TRABZONSPOR

Fenerbahçe'yi 3 golle deviren Trabzonspor koltuğun yeni sahibi oldu. Rossi'nin erken golüyle öne geçen Fenerbahçe, Kim'in kırmızısı ile 23'te 10 kişi kalıp üstünlüğü kaybetti. Fırtına, Bakasetas'ın biri penaltıdan iki ve Yusuf'un golleriyle esip zirveye kuruldu.

21 maçtır kaybetmeyen Trabzonspor, Konya'nın Galatasaray'a yenilmesiyle ligin bileği bükülmeyen tek takımı oluyordu.

Öte yandan Trabzonspor 2010-11 sezonundan bu yana ilk kez Fenerbahçe'ye bir Süper Lig maçında 3 gol attı.

Trabzonspor, 10. haftada Göztepe deplasmanından da 3 puanla dönüp haftayı lider kapattı. Gervinho, 56. dakikada takımının ilk isabetli şutunda golü bulup İzmir'de takımını galibiyete taşıdı.

ZİRVENİN TEK HAKİMİ

Ligin lideri Trabzonspor, 11. haftada Rize'yi de devirdi: 2-1. En yakın rakibine 7 puan fark atan bordo-mavililerde moralleri bozan isim ise Gervinho oldu. Rize maçında sakatlanarak sezonu kapatan yıldız isim gözyaşlarına hakim olamadı.

FIRTINA KARTAL'I DA YUTTU

Nefeslerin kesildiği maçta Abdülkadir Ömür, Hamsik'in nefis asistinde bordo-mavilileri öne geçirdi. Trondsen'in hatalı geri pasında Cyle Larin fırsatçılığını konuşturarak skoru dengeledi. Herkes beraberlik beklerken, son sözü 90+6'da Cornelius söyledi. İki takım arasındaki puan farkı 10'a çıkıyordu...

BOĞAZ'IN AVCI'SI

Trabzonspor, Beşiktaş zaferinin ardından sosyal medya hesabından 58 yaşındaki hocaları için "Boğaz'ın Avcı'sı" paylaşımını yaptı.

FIRTINA DİNMEZ, FARK İNMEZ

Lig lideri Trabzonspor, sahasında Gaziantep FK'yı ilk yarıda bulduğu gollerle (3-0) devirip 6'da 6 yaptı. Abdülkadir Ömür'ün uzaktan ağlara gönderdiği şık golüyle öne geçen bordo-mavililer, ardından Djaniny ve Cornelius ile farkı açıp şampiyonluk yarışında rakiplerin moralini iyice bozdu. Fırtına, takipçisi Hatay'a 7, Fenerbahçe'ye 10, Galatasaray'a 12, Beşiktaş'a ise 13 puan fark atıyordu.

Trabzonsporlu futbolcular taraftarın isteği üzerine soyunma odasından geri dönerek saha ortasında tribünlere üçlü çektirip galibiyeti kutladı.

GÖVDE GÖSTERİSİ

Zorlu Karagümrük deplasmanında Djaniny'nin 17'deki penaltısıyla kilidi kıran bordo-mavililer, 62'de Abdülkadir Ömür'ün füzesiyle kazanıp ligde 7'de 7 ile gövde gösterisi yaptı.

Trabzonsporlu futbolcular, karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından yasak nedeniyle boş kalan deplasman tribününü selamladı, Bordo-mavili kulüp ise bu kareyi, "RUHUNUZ YETER" notuyla paylaşarak taraftarlarına mesaj gönderdi.

Süper Lig lideri Trabzonspor, Adana Demirspor engelini de aşıp, galibiyet serisini sürdürdü. Bordo-mavililer, zorlu rakibinin direncini 26'da Nwakaeme ile kırdı. 54. dakikada da Marek Hamsik ağları sarsıp fişi çekti.

REKORLAR PARAMPARÇA

Daha sezonun ilk yarısı bitmeden taraftarına şampiyonluk şarkılarını söyletmeye başlayan Trabzonspor, rekor üstüne rekor kırıyordu. Adana Demir galibiyetiyle yenilmezlik serisini 27 maça (16 galibiyet ve 11 beraberlik) çıkaran bordo-mavililer, 1995-96 sezonunun ardından tarihinin en uzun yenilmezlik rekorunu kırdı. Bordo-mavili ekip, 2003-2004'ten bu yana iik kez üst üste sekiz galibiyet alırken Abdullah Avcı da teknik direktörlük kariyerinin en uzun galibiyet serisini (8) yakaladı.

Abdullah Avcı, Demirspor maçının ardından şampiyonluğu bu sözlerle işaret ediyordu: "Sene sonunda horonu hep beraber oynayacağız. Mutluyuz... Keyfimiz yerinde..."

AKDENİZ'DE KAZA

Lider Trabzonspor, 27 maçlık muhteşem yenilmezlik serisiyle geldiği Antalya deplasmanında sezonun ilk mağlubiyetini yaşadı. Bordo-mavililer, 24'te Cornelius ile öne geçerken 34'te Fredy'nin penaltısı skora denge getirdi. 73'te Dorukhan kendi kalesini bulunca Fırtına sahadan eli boş ayrıldı. Karadeniz ekibinin, 8 maçlık galibiyet periyodu da sona erdi.

Bir sonraki hafta Hatayspor'u 2-0 yenen Trabzonspor, zirvede farkı korudu. Evinde son 14 maçını kaybetmeyen Fırtına, son sürat şampiyonluk yürüyüşüne devam ediyordu.

Stadı dolduran 33 bin Trabzonspor taraftarı sezonun rekorunu kırıyordu. Bordo-mavili futbolcular, maç sonu galibiyeti tribünlerle kolbastı ve üçlü şov ile kutladı. Abdullah Avcı da yoğun çağrılar sonrası ekibiyle birlikte taraftarı selamladı...

NE DE OLSA FIRTINA

Yenilmezlik serisi son bulduktan sonra Hatay’ı mağlup ederek takipçilerine gözdağı veren bordo-mavililer yeni bir seri için İzmir'deydi. Altay karşısında Cebrail'in golüyle geriye düşen Trabzonspor, "Tekrar puan kaybedecekler mi?" sorusuna çok geçmeden cevabı verdi. 51 ve 88. dakikalarda sahneye çıkan Kuzey'in yeni Kralı, Fırtına'yı bir kez daha zafere taşıyıp, şampiyonluk yürüyüşünü taçlandırıyordu.

BU LİDER ÇOK FARKLI

Başakşehir ile evinde berabere kalan Trabzonspor, sezonun ilk yarısını açık ara zirvede tamamladı. 3 büyükler'e çift haneli fark atan bordo-mavililer, araya mutlu girdi.

ŞAKASI YOK

Ligin açık ara lideri Trabzonspor, 2022'ye de zaferle başladı. Yeni yılda Yeni Malatya galibiyetiyle başlayan bordo-mavililer, maç fazlasıyla da olsa en yakın takipçisi Konya'ya 10 puan arttı. Cornelius ve ona müthiş bir asist yapan Nwakaeme sahanın yıldızlarıydı...

Bir sonraki hafta Trabzonspor, kar yağışı altında oynadığı Sivas deplasmanında iki puan bıraktı. Uğurcan Çakır'ın hatasını değerlendiren Leke James, Yiğido'yu öne geçirirken, Abdülkadir Ömür şık bir golle skorda eşitliği sağlayıp beraberliği kurtardı. Maçın son dakikalarında ise Abdullah Avcı çizgiyi ihlal ettiği için kırmızı kart gördü.

FIRTINA OKAN'A TAKILDI

Avcı'nın cezası nedeniyle Giresunspor maçına Orhan Ak yönetiminde sahaya çıkan bordo-mavililer, 68'de Umut Nayir'in golüyle geriye düştü. 10 dakika sonra Cornelius skora denge getirirken Trabzonspor, uzatmada penaltı kazandı. Bakasetas'a iki penaltıda da geçit vermeyen Giresun kalecisi Okan Kocuk maça damga vurdu.

İSTANBUL, FIRTINA'YA TESLİM

Trabzonspor, Galatasaray deplasmanında 1-0 yenik duruma düştü. İlk yarıda hiçbir varlık gösteremedi. Avcı, Siopis ve Ahmetcan'ı oyuna aldı, sahadaki görüntü bir anda değişti. Fırtına 84'te Bakasetas ile skora denge getirirken, yeni transfer Edin Visca, Taylan'ın hatasında galibiyet golünü attı. Uğurcan Çakır, yine kalesinde yine devleşti. Kaptan 3 kritik kurtarışla galibiyetin mimarlarından biri oldu.

"MUTLU SON İÇİN BÜYÜK BİR ADIM"

Abdullah Avcı, iki beraberlikten sonra İstanbul'da kazanmanın güzel olduğunu belirtirken, şampiyonluk için her zamanki gibi temkinli konuşuyordu: "Şampiyon olmadık. Mutlu son için büyük bir adım attık."

Öte yandan Trabzonspor, soyunma odasından bu kareyi "Seni çok seviyoruz hocam" diye paylaştı.

Tribünde 40 bin seyircisi, sahada yıldızlarıyla, Fırtına önüne çıkanı devirmeye devam ediyordu. Son olarak İstanbul'da Galatasaray'ı yıkan bordo-mavililer, bu kez de Kasımpaşa'yı İstanbul'a eli boş gönderdi. 3 puanı yeni transfer Visca'nın golü getirdi.

Boşnak yıldız maçın ardından şu sözleri söylüyordu: "Zor bir maç oldu. Uğurcan, geçen hafta olduğu gibi kritik kurtarışlar yaptı. Küçük detaylar, bize şampiyonluğu getirecek."

Bir sonraki hafta Fırtına, en yakın takipçisi Konyaspor'u konuk edecekti....

Şampiyonluk yolundaki kritik maç tam anlamıyla nefes kesti. İlk yarıda Fırtına vardı. Trabzon adeta tek kale oynayıp Visca'yla 1-0 öne geçmeyi başardı, iki top da direkte patladı. Konya, ikinci yarıda bastırdı ama Visca bir kez daha sahne aldı. Cikalleshi, konuk takımı umutlandırsa da müthiş kapışmayı Fırtına 2-1 kazandı. Artık en yakın rakiple fark tam 12 oluyordu...

Edin Visca, üst üste 3 lig maçında attığı 4 golle Trabzonspor'un hanesine 9 puan yazdırdı. Konya maçında attığı 2 golle galibiyeti getiren Edin Visca, kolbastı şov yaptı.

Fırtına şampiyonluk ateşini yakarken; Avcı, "Bu maçta farka da gidebilirdik. Büyük adımlar atmaya devam ediyoruz. Üstüne koyarak gidiyor ve şampiyonluk ışığını görüyoruz" yorumunu yapıyordu.

AKDENİZ'DE FIRTINA ÇIKTI

Trabzonspor, ligin flaş ekibi Alanya'ya deplasmanda 39 dakikada 4 gol attı, farklı kazandı. Bordo-mavililer, 39 dakikada Nwakaeme (2), Cornelius ve Dorukhan’ın attığı gollerle istediğini aldı. En yakın rakibiyle puan farkını 14'e çıkaran Fırtına, şampiyonluk için geri sayıma geçti.

Lider Trabzonspor, 2-0 geriye düştüğü Kayserispor karşısında ise muhteşem bir geri dönüşe imza atıyordu. Visca ve Djaniny ile beraberliği bulan Fırtına, son dakikada Nwakaeme'nin penaltısıyla 3 puanı söküp alıyordu. Avcı'nın dediği gibi... Şampiyonluk hikayeleri, böyle maçlarla yazılıyordu...

28. haftada ikincilik için mücadele eden Fenerbahçe ile lider Trabzonspor arasındaki mücadelede puanlar paylaşıldı: 1-1. "Şampiyon gibi oynadık" diyen Abdullah Avcı, "Ligin ikincisine 15, üçüncüsüne karşı 20 puan farkla öndeyiz. 'Bu ülkede iyi ki Trabzonspor var' dedirtmek çok önemliydi" diyordu...

Trabzonspor, 29. haftada ise sahasında Göztepe'yi 4-2 devirip şampiyonluk koşusuna doludizgin devam etti, tribünler şampiyonluk şarkıları söyledi.

Trabzonspor hem 30. haftalar itibarıyla kendi puan rekoruna ulaşmak hem de şampiyonluk müjdesini son 3 galibiyete bırakmak için sahadaydı. Ancak bordo-mavililer, kar yağışı nedeniyle geç başlayan karşılaşmanın 2. yarısında öne geçmesine rağmen, Rizespor’un 59, 64 ve 90+5’te kazandığı 3 penaltıya engel olamayınca, bu sezonki 2. mağlubiyetini yaşadı.

31. haftada lider Trabzonspor evinde Beşiktaş'la 1-1 berabere kalırken 90 dakika müthiş bir mücadeleye sahne oldu. Avcı ise taraftara mesajı yolladı: "Sanırım Ramazan sonunda şampiyonuz. Taraftarımız bayrakları hazırlayıp, kutlamalara başlasın!"

ŞAMPİYON RÖTAR YAPTI

Şampiyonluk ilanı için geri sayıma geçen Trabzonspor bir sonraki hafta Gaziantep'le berabere kaldı, kazanamama serisi 3 maça çıktı. Trabzon, hasreti bitirmek için artık Karagümrük'ü bekliyordu. Trabzonspor'un kazanması, Fenerbahçe ve Konyaspor’un puan kaybetmesi halinde şampiyonluk ilan edilecekti... 33. haftada Karagümrük'e de takılan Trabzonspor'da galibiyet hasreti 4 maça çıktı, şampiyonluk ilanı 1 hafta daha rötar yapıyordu.

ŞAMPİ...

Adana Demirspor'u deviren Trabzonspor, büyük zafere hiç olmadığı kadar yakındı. Haftalardır sezon finali için gün sayan bordo-mavililer, zorlu deplasmanda Peres, Cornelius ve Djaniny'nin golleriyle coşup istediğini aldı. Fırtına, 30 Nisan Cumartesi günü sahasında Antalyaspor ile berabere bile kalsa şampiyonluğunu ilan edecekti...

Trabzonspor Teknik Direktörü Avcı, Antalyaspor maçı için taraftara çağrı yaptı: "Taraftarlarımız sandıklardan bayraklarını çıkarsınlar. Gelecek hafta sonu bir şölene hazırlanıyoruz. Herkesi de bu şölene bekliyoruz. Taraftarlarımız mutluluklarını yaşasınlar. Harika bir sezon yaşıyoruz. Daha kazanacağımız maçlar ve alacağımız kupalar var..."

Adana'da gelen 3 puan sonrasında Trabzon halkı sokağa indi. 7’den 77’ye bayrağını kapan şehrin sokaklarına döküldü. Taraftarlar gelecek haftaki kutlamaların provasını yaptı.

- MUTLU SON -

Ve şampiyon Trabzonspor! Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig'in 35. haftasında Fraport TAV Antalyaspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluğu ilan etti. 7. kez Süper Lig'in en büyüğü olan Karadeniz ekibi, 38 yıllık şampiyonluk hasrete son verdi. Öte yandan Trabzonspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek Fenerbahçe'nin en erken şampiyonluk rekorunu egale etti.

Şampiyon Trabzonspor

 

Trabzonspor taraftarı şampiyonluk için bir araya geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)