E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTrabzonspor 8 yıl sonra Fenerbahçe'yi yendi: 2-1---

Trabzonspor 8 yıl sonra Fenerbahçe'yi yendi: 2-1

Trabzonspor 8 yıl sonra Fenerbahçe'yi yendi: 2-1
25 Kasım 2018 - 17:54 borsagundem.com

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor, Fenerbahçe'yi ağırladı. Bordao Mavililer 8 yıl sonra evinde Kanarya'yı yendi

Süper Lig'in 13. haftasında Trabzonspor evinde Fenebrahçe'yi 2-1 mağlup etti. Bu sonuçla Trabzonspor 4 haftalık galibiyet hasretine son verdi. Sahasında Fenerbahçe'yi en son 2010 senesinde yenen bordo mavili ekip bu sonuçla 8 yıllık hasrete de son vermiş oldu. Trabzonspor
Akyazı Stadı'nda oynanan mücadelede konuk ekip Fenerbahçe'nin golünü 86. dakikada Frey atarken, ev sahibine zaferi getiren golleri 51. dakikada Novak ve 76. dakikada Sosa kaydetti. Bu sonucun ardından Trabzonspor puanını 19'a yükseltirken, Fenerbahçe 13 puanda kaldı. Karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetti. Mücadelenin Video Yardımcı Hakem'i (VAR) Cüneyt Çakır oldu.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1. dakika Karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

4. dakika Sağ kanatta topla buluşan Joao Pereira, ceza sahasına girer girmez ortasını yapıyor ancak bu orta kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

8. dakika Ceza sahası yayı dışında sağ çaprazda topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

10. dakika Hugo Rodallega'nin pası ile ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Anthony Nwakaeme'nin çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

15. dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortasına kimse dokunamıyor ve top ters kanattan taca çıkıyor.

20. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Yusuf Yazıcı geçiyor. Yusuf Yazıcı'nın ortasını savunmasına yardıma gelen Islam Slimani kafayla uzaklaştırıyor.

23. dakika  Hızlı gelişen Trabzonspor atağında sağ çaprazdan ceza sahası içerisine girmek isteyen Abdülkadir Ömür, Elif Elmas'ın yaptığı müdahale ile yerde kalıyor. Trabzonspor, tehlikeli bir yerden serbest vuruş kullanacak.

24. dakika Kazanılan serbest vuruşta topun başına Yusuf Yazıcı çekiyor. Yusuf Yazıcı'nın çektiği şuta barajda bulunan Islam Slimani eli ile müdahale ediyor ve hakem Halil Umut Meler, Trabzonspor lehine penaltı kararı veriyor.

26. dakika Kazanılan penaltı vuruşu için topun başına Hugo Rodallega geçiyor. Rodallega'nın kalenin soluna çektiği şutu Harun Tekin kurtarmayı başarıyor.

30. dakika  Novak'ın kafayla indirdiği topla ön direkte buluşan Hugo Rodallega'nın kafa vuruşu kaleci Harun Tekin'de kalıyor.

34. dakika Abdülkadir Ömür'ün pası ile sağ kanatta buluşan Joao Pereira'nın ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

38. dakika Abdülkadir Ömür'ün havadan gönderdiği pas ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda buluşan Joao Pereira için ofsayt bayrağı kalkıyor.

41. dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Jose Sosa geçiyor. Sosa'nın ortasını Hugo Rodallega, kafayla Filip Novak'a indiriyor ancak Filip Novak topla buluştuğu anda yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.

45+3. dakika Abdülkadir Ömür'ün pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda buluşan Yusuf Yazıcı'nın çektiği şutu kaleci Harun Tekin kurtarıyor.

45+4. dakika Halil Umut Meler'in düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 eşitlikle sona eriyor.

46. dakika İkinci yarı Trabzonsporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

50. dakika GOOOLL!! Trabzonspor, Filip Novak'ın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Yusuf Yazıcı'nın pası ile sağ kanatta buluşan Joao Pereira, ortasını arka direkte bulunan Filip Novak'a yapıyor. Novak'ın kafa vuruşunda top kaleci Harun Tekin'in solundan ağlarla buluşuyor.

54. dakika Ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Elif Elmas'ın çektiği şut Filip Novak'tan dönüyor.

60. dakika Sağ aprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Abdülkadir Ömür, aşırtma bir vuruşla şansını deniyor ancak kaleci Harun Tekin bu şuta son anda dokunuyor ve top üst direğe çarpıp oyun alanına geri dönüyor.

66. dakika Abdülkadir Ömür'ün pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Hugo Rodallega'nın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

70. dakika Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mathieu Valbuena geçiyor. Valbuena'nın ortasını Trabzonspor savunması ön direkte kafayla uzaklaştırıyor.

75. dakika GOOOLL!! Trabzonspor, Jose Sosa'nın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Abdülkadir Ömür'ün pası ile sol çaprazda topla buluşan Jose Sosa'nın ceza sahasının hemen dışından çektiği şut kaleci Harun Tekin'in solundan ağlarla buluşuyor.

82. dakika GOOOLL!! Fenerbahçe, Michael Frey'in attığı golle skoru 2-1 yapıyor. Andre Ayew'in sol kanattan ceza sahası içerisine gönderdiği pasla buluşan Barış Alıcı, hiç bekletmeden pasını Michael Frey'e gönderiyor. Frey'in gelişine çektiği şut kaleci Uğurcan Çakır'ın sağından ağlarla buluşuyor.

85. dakika Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda buluşan Michael Frey'in çektiği şuta son anda kaleci Uğurcan Çakır müdahale ediyor, üst direğe de çarpan top oyun alanına geri dönüyor.

90. dakika Sol kanattan hızlı bir şekilde atağa kalkmak isteyen Elif Elmas, Joao Pereira'nın arkadan yaptığı sert müdahale ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda Joao Pereira, sarı kart görüyor.

90+1. dakika Sol kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin ortasını Hüseyin Türkmen kafayla kornere uzaklaştırıyor.

90+3. dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Mehmet Ekici geçiyor. Mehmet Ekici'nin ortası ile ön direkte buluşan Islam Slimani'nin kafa vuruşu farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

90+4. dakika Halil Umut karşılaşmayı bitiren son düdüğünü çalıyor. 2-1'lik skorla Trabzonspor 3 puanın sahibi oluyor.

İŞTE İLK 11'LER

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Pereira, Zargo Toure, Hüseyin, Novak, Onazi, Sosa, Abdülkadir, Yusuf Yazıcı, Nwankaeme, Rodallega.

Fenerbahçe: Harun, Isla, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Eljif Elmas, Andre Ayew, Valbuena, Frey, Slimani

SOSA KAPTAN OLARAK SAHAYA ÇIKTI

Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Onur Recep Kıvrak'tan kaptanlığının da alınmasının ardından takımın birinci kaptanlık görevini üstlenen Jose Sosa, Fenerbahçe maçıyla Trabzonspor forması altında ilk kez sahaya kaptan olarak çıktı.

RODALLEGA, TRABZONSPOR FORMASI İLE FENERBAHÇE'YE KARŞI İLK KEZ 11'DE

Trabzonspor’un forvet oyuncusu Hugo Rodallega, bordo mavili forma ile Fenerbahçe'ye karşı ilk kez ilk 11’de forma şansı buldu. 2016-17 sezonunun devre arasında Trabzonspor’a transfer olan ve bu sezon teknik direktör Ünal Karaman’ın ligde 12 maçta 975 dakika görev verdiği forvet oyuncusu, Trabzonspor formasıyla Fenerbahçe'ye karşı 2016-17 sezonunda 9 dakika, 2017-18 sezonunda ise 1 dakika süre almıştı.

11 İSİM TRABZONSPOR'A KARŞI YOK

Fenerbahçe'de toplamda 11 oyuncu Trabzonspor maçının 21 kişilik kadrosunda yer almadı. Sarı lacivertlilerde cezalı olan Jailson ve Soldado, sakatlıkları bulunan Alper, Şener, Tolga ve Oğuz Kağan ile kadro dışı olan Volkan Demirel, Kameni, Dirar, Chahechouhe ve Ozan, Trabzonspor'a karşı forma giymedi.

TRABZONSPOR ISINMAYA PANKARTLA ÇIKTI

Trabzonsporlu futbolcular, maç öncesi ısınmak için sahaya 'Kadına şiddet insanlığa ihanettir' yazılı pankart ile çıktı. Fenerbahçe taraftarının alınmadığı Medical Park Stadyumu'nda Trabzonsporlu taraftarlar misafir takım tribünü de dahil stadın tamamına yakınını doldurdu. Bordo mavili taraftarlar ayrıca maç öncesi ısınmaya çıkan futbolcuları tek tek tribüne çağırarak moral verdiler.

İKİ BAŞKAN MAÇI YAN YANA İZLEDİ

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç maçı birlikte izlediler. 7 yıl sonra Trabzon'a gelen ilk Fenerbahçe başkanı olan Ali Koç, Medical Park Stadyumu'nda Ahmet Ağaoğlu'nun yanında yerini aldı.

TARAFTARLARDAN DEV KOREOGRAFİ

Trabzonspor - Fenerbahçe maçının başlama düdüğünden önce doğu tribününde koreografi yapıldı. Bordo mavili taraftarların hazırladığı koreografide bordo, mavi ve beyaz kartonlar ile oluşturulan sembolik Trabzonspor logosu arasından yükselen bordo mavili formalı çizgi film karakteri Temel Reis'in eliyle yakaladığı kanarya yer aldı. Ayrıca tribünde, ‘Özgür kalacak kadar masum değilsin' yazısına da yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sef26 Kasım 2018 04:55

    Ali Koç ne işin var ne amaçla geldin feneri batırmak icinmi geldin

  • Anlamayana davul çalıyorum 26 Kasım 2018 01:31

    Ali KOÇ Bu ülke için büyük bir değer. Bu değerin parlamasını kim ister yada kim istemez ? Muhalefeti kılıçdaroğlu bahçeli meral olan kısırdöngü mü ister. Yada..........ister. Anlayan anladı. ALİ KOÇ un başarılı olması birçok kesimi rahatsız eder. Ağaç yaşken kesilir derler. Ve kesiyorlar.

  • Dert26 Kasım 2018 04:57

    Ali Koçta para çok kaç lira aldın. Fener e bak hisseye bak batanlara bak öyle yorum yap mal

  • Dernek başkanı Ali koç25 Kasım 2018 22:28

    FB Taraftarlarından para toplamak için borsada küçük yatırımcıları 1 lotu 5TL den bedelli sermaye arttırımı ile batırdın,başkan seçilirsem her şey hazır dedin 50 milyonu fenerbahçenin başarısı ıçin degil bedelli sermaye arttırımı yapabilsin diye bağışladın o para transfer için kullanılsa şuan bu durumda olmazdık dernek başkanı hazırım yeniden dediğinde anlayamamıştım fenerbahçe yatırımcısı ile fener taraftarının cebindeki paraya göz diktiğini almadan rahat etmeyiz yakında süslü tanıtımla göz boyamayla pamuk eller cebe der yazıklar olsun Ali koç

  • erol g.25 Kasım 2018 22:09

    Trabzon da 4 Türk oyuncu oynamış fenerde ise 3 TRABZON'UN KAZANDIĞI ÇOK İYİ OLMUŞ TEBRİKLER TRABZON SPOR

  • Ssssss 25 Kasım 2018 21:54

    Daha ilk dakikadan belli olmuştu sonuç,hakem zırt pırt fenere faik çaldı.

  • Fb25 Kasım 2018 21:30

    Ali koç istifaaaaa defol git aziz başkan sen çok yaşaaaaaa