E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTrabzonspor alacağına karşılık şirket hissesi aldı---

Trabzonspor alacağına karşılık şirket hissesi aldı

Trabzonspor alacağına karşılık şirket hissesi aldı
14 Ekim 2014 - 16:48 borsagundem.com

Trabzonspor Sportif ana hissedarından olan alacağına karşılık olarak elektrik üretimi yapan şirketin yüzde 48 hissesini aldı

Trabzonspor Sportif, hakim ortağı Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş.'den olan alacaklarına karşılık olarak, Bordo Mavi Enerji Elektrik Üretim Ticaret'in yüzde 48'lik hissesini aldı. Hisse alımıyla beraber Trabzonspor'un hakim ortağından olan alacak miktarı 79.050.000 TL'den 34.659.629TL'ye inecek.

Trabzonspor Sportif'den KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

''Hakim ortağımız Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş. den olan alacaklarımızın tahsili konusunda yürütmekte olduğumuz çalışmalar kapsamında, hakim ortağımızın %99,91 oranında  pay sahibi olduğu EÜ/3905-7/2376 numaralı Elektrik Üretim Lisansı na sahip, BORDO MAVİ ENERJİ ELEKTRİK ÜRETİM TİCARET A.Ş. şirketinin %48 lik payına tekabül eden 3,360.-(üç bin üç yüz altmış) adet pay senedinin aşağıda belirtilen iznin alınmasını müteakip; ARTIDEĞER BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.'nin hazırlamış olduğu değerleme Raporuna istinaden, 44,390,371.-TL(kırk dört milyon üç yüz doksan bin üç yüz yetmiş bir Türk Lirası) bedelle satın alınmasına, satın alma bedelinin hakim ortağımız Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş.'nin şirketimize olan borçlarından mahsup edilmesine karar verilmiştir.

Yapılması planlanan bu işlemle ilgili olarak devreden taraf konumunda olan hakim hissedarımız Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna  "pay devri izni" için gerekli başvuruda bulunulmasına ayrıca karar vermiştir. Kapanış işlemi (pay devri ve mahsup işlemi) EPDK'nın vereceği izne müteakip gerçekleştirilecektir. 

EPDK'nın izni sonrasında gerçekleştirilecek devir işlemleri için gerekli yönetim kurulu kararları; Şirketimiz ve hakim ortağımız tarafından karşılıklı olarak alınmıştır. 

Devir işlemlerinde SPK lisansına haiz  ARTIDEĞER ULUSLARARASI BAĞIMSIZ DENETİM VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş firmasının yapmış olduğu Şirket değerleme raporu esas alınmıştır. 

EPDK'nın izni sonrasında pay devrinin gerçekleştirilmesi ile birlikte, hakim hissedarımız, Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Tic. A.Ş. den bugün itibari ile 79,050,000.-TL (yetmiş dokuz milyon elli bin Türk lirası) olan alacağımızdan, 44,390,371.- TL(kırk dört milyon üç yüz doksan bin üç yüz yetmiş bir Türk lirası) tahsil edilmiş ve alacağımız 34,659,629.-TL(otuz dört milyon altı yüz elli dokuz bin altı yüz yirmi dokuz Türk Lirası) ye indirilmiş olacaktır.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,99
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim -0,50 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,18
İşlem Hacmi 195.694.010
Toplam Adet: 97.342.846
Ağırlıklı Ort.: 2,01
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)