E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTopaç: İFM projesi bütün çalışmaların en tepesinde---

Topaç: İFM projesi bütün çalışmaların en tepesinde

Topaç: İFM projesi bütün çalışmaların en tepesinde
07 Haziran 2018 - 13:08 borsagundem.com

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı Erhan Topaç, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesini bütün çalışmaların en tepesinde gördüğünü vurguladı.

TSPB Başkanı Erhan Topaç, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinin önemine ilişkin görüşlerini Sermaye Piyasasında Gündem dergisinde belirtti: “Piyasamızın rekabetçi bir yapıya kavuşarak, küresel platformda yer alması ve çekim merkezi haline gelmesi için İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesini bütün çalışmaların en tepesinde görüyoruz. 

Birliğimiz, İstanbul’un bölgesel bir finans merkezine dönüşme potansiyelini 10 yılı aşkın süredir farklı platformlarda gündeme getiriyor. Bu konuda yapılan tüm çalışmalara da her aşamada destek veriyoruz. Vergi alanındaki uyumsuzlukların giderilmesi, ihtisas mahkemelerinin kurulması, faizsiz finansın yaygınlaştırılması, yatırımcı haklarının geliştirilmesi gibi pek çok çalışmanın gerçekleştirilmesine katkı verdik, vermeye de devam edeceğiz. 

Kanaatimizce Londra’daki City of London gibi bağımsız bir girişimle oluşturulacak ve kamu ile özel sektör arasında köprü konumunda kalarak tüm ilgili taraflarla etkin işbirliği içinde olan, odağı bu önemli projenin hayata geçirilmesi olan bir yapı ve örgütlenme ile daha hızlı yol alınabilecektir.”

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi hazırlıkları başladı!

Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nin üçüncüsü bu yıl 13-14 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda başta sermaye piyasaları olmak üzere, finans ve diğer birçok sektörden binlerce kişinin katıldığı Kongrenin bu yılki teması “Gelecek” olarak belirlendi. 

Kongre uluslararası alanda ve Türkiye’den konularında en yetkin kişileri, yatırımcılar ve yatırımcı adaylarıyla buluşturacak. Kongre kapsamında sermaye piyasası sektöründe önemli değişiklikler yaratan dijital para, yeni finansal mimari, blockchain, fintek gibi konularda özel paneller düzenlenecek. Kongredeki tüm panel ve eğitimler katılımcılara açık ve ücretsiz olacak.

Kongre ile ilgili detaylı bilgi ve kayıt için, www.sermayepiyasalarikongresi.org.tr adresi ziyaret edilebilir.

Sermaye piyasası yazılım maratonu için çalışmalar başladı!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) öncülüğünde, fintek şirketlerinin ve yatırımlarının, sermaye piyasası kurum ve ürünleri hakkında farkındalıklarını artırmak ve bu alanlara yönelmelerini sağlamak adına yazılım projelerinin geliştirilmesi için sermaye piyasası yazılım maratonu düzenlenecek. 

Yazılım maratonunun markası Serathon-in olarak belirlendi. Serathon-in kapsamında yazılımcılar, iş geliştirme uzmanları, grafik tasarımcılar gibi farklı mesleklerden insanlar bir araya gelerek, sermaye piyasaları alanında belirlenen kategori(ler)de proje geliştirecek. Serathon-in, ismi, içeriği ve ödülü ile odak noktasının tamamen “sermaye piyasası” olduğu bir etkinlik olacak. Serathon-in’de dereceye giren yarışmacılara belirlenecek tutarda yatırım fonu portföyü ödülü verilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci07 Haziran 2018 13:28

    Türkiye'de CFA lisansı olan kaç finansçı var? önce nitelikli personel, kurumsal firma, teknolojik altyapı, uluslararası ortak bul. sonra inşaat yaparsın, o kolay...