E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTokayev'den Rusya ve Çin açıklaması---

Tokayev'den Rusya ve Çin açıklaması

Tokayev'den Rusya ve Çin açıklaması
26 Kasım 2022 - 10:39 borsagundem.com

Kazakistan Devlet Başkanı Tokayev, ulusal çıkarları korumak amacıyla Rusya, Çin ve Orta Asya ülkeleri ile işbirliğinin Kazakistan’ın ana prensipleri arasında yer aldığını ve bu yönde atılımların gerçekleşeceğini belirtti

Kazakistan’da 20 Kasım 2022 tarihinde yapılan devlet başkanlığı erken seçimlerinde yeniden Kazakistan Devlet Başkanı seçilen Kasım-Cömert Tokayev, yemin töreninde yaptığı konuşmada, Rusya, Çin ve Orta Asya ülkeleri ile işbirliğini ülkenin dış politikasının ana öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Tokayev, “Kazakistan, ulusal çıkarların korunmasına yönelik dengeli ve yapıcı bir dış politika uygulamaya devam edecek. Rusya, Çin ve Orta Asya ülkeleriyle karşılıklı yararlı işbirliği ve stratejik ortaklık öncelikli odak noktası olacak” dedi.

Tokayev ayrıca, Kazakistan’ın ABD, Avrupa Birliği, Asya, Ortadoğu ve Kafkasya devletleri ile ayrıca ilgili tüm ülkelerle çok yönlü işbirliğini geliştirmek için her türlü çabayı göstereceğini vurguladı. (Sputnik TR)

AB'den Rusya'ya 9'uncu yaptırım paketi hazırlığı

Çin ekonomisinin yaklaşık beşte biri karantinada

IMF'den Orta Doğu ve Orta Asya uyarısı

Tokayev, Kazakistan seçimlerinde büyük fark attı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)