E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTOBB Başkanı'ndan asgari ücret önerisi---

TOBB Başkanı'ndan asgari ücret önerisi

TOBB Başkanı'ndan asgari ücret önerisi
26 Kasım 2021 - 12:41 borsagundem.com

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, asgari ücretin enflasyon üzerinde artması gerektiğini belirtti. Hisacıklıoğlu, asgari ücrete ilişkin üç öneri yaptı.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında "Emek, alın teriyle çalışanlar desteklenmeli. Asgari ücret enflasyon oranı üzerinde artmalı" ifadelerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, işletmelerin sürdürülebilirliğinin de zarar görmemesi ve maliyetlerin düşürülmesi gerektiğini vurgulayarak, "Asgari ücrette vergi kaldırılmalı. Gelir Vergisi dilimleri yükseltilmeli. Asgari ücret desteği artırılmalı" tavsiyelerinde bulundu.

Asgari ücret görüşmeleri 1 Aralık'ta başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, görüşmelerin ay sonuna kadar uzamayacağını, 1-2 hafta içinde tamamlanacağını açıklamıştı.

TİSK de çalışanların enflasyona karşı korunması talebine katıldıklarını ve işveren desteğinin bu yıl 'hiç olmadığı kadar önemli hale geldiğini' belirtmişti.

Asgari ücrette enflasyon üstü artışa formül aranıyor

 

İşverenler asgari ücreti erken belirlemeye hazır

 

Asgari ücret için ilk toplantı 1 Aralık'ta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ TOPALOĞLU26 Kasım 2021 18:44

    Bırakın lan laf cambazlığını verdiniz de emekçi hayır mı dedi. emekçiyi doyurmak kolay sizin gibi aç gözlüleri doyurmak mümkün değil hep devlet versin devlet karşılasın gözünüzü Toprak doyursun.

  • LİYAKAT26 Kasım 2021 14:58

    Uzun yıllar özel sektörde çalışmış biri olarak çok açık söylüyorum: Yetenek ve özelliğiniz varsa asla asgari ücretlle çalışmazsınız ! Yoksa zaten asgari ücret alacaksınız. İşverenleri suçlamayın kendinizi geliştirmeye bakın. ! Bir işveren kendisine bol para kazandıran çalışana asla asgari ücret vermez Ha bu iş yalnız üniversite ve diploma ile olmuyor. Zeka.Beceri Katma Değer özellikler olmalı ;Aksi halde diploma hiç bir işe yaramayacaktır.Bugun Binlerce diplomalı işsiz bu yüzden var.Hemen ofise geçeyim temiz masa başı iş kafası var hepsinde... Yorum yaparken adeletli ve gerçekçi olun lütfen...

  • Aynen26 Kasım 2021 16:37

    Aynen katılıyorum size bende özel bir iş yerinde çalışıyorum sanayide asgari ücretin 1200 tl üstünde alıyorum sağda solda ismini bilmediğim kahve sparişi vererek zamanımı harcamadım kendimi daha nasıl geliştirim diye çabaladım ve devamda ediyorum...

  • Vay vay26 Kasım 2021 14:11

    Asgari ücretten vergi kalkmasın devlet o vergiden asgari ücretliye bizzat kendisi yardım etsin e devlet üzerinden otomatik hesaplara geçsin eğerki iş verene vergiyi kaldırılırsa 1 sene sonra o parayı işveren hiç eder hem devlet hemde işçi kayba uğrar....

  • Vay vay26 Kasım 2021 16:35

    olm yazılanı oku anla ondan sonra cevap ver sonra böyle komik duruma düşüyorsun...yarabbim sen bizi kimlerle sınıyorsun...

  • Aktrol26 Kasım 2021 14:54

    işveren vermez o parayı. vergi diyorlar. sanki herkes vergi oduyor devlete. 

  • Mucise Reis ;)26 Kasım 2021 13:41

    Çok önemli aslında. Bakın, Türkiyede 45 milyon asgari ücret alıyor. okuluna tecrubene ona buna bakmıyor kımse... iş bu ücret asgarı ucret. artık kredi borcu olan gençler, unuversıte okuyan para toplayan ailesi dara duşmuş ınsanlar illakı kabule dılıyor. Fakat şu ar 45 milyon asgari ücret alırsa, üretim yapan fabrıkalar kıme mal uretecek ? asgarcı ucret demek, iç pıyasanın alış-veriş kezmeye başlaması demek. eskıden bu kadar asgarı ucret yoktu. fabrıkalar uretım kısacak, halıyle uretım ve yatırım tuketım durdugundan aslıdna duracak. Asgarı ucret ile ilgili fransız makale okunuştum eskıden. Eğer sendıkalar emekçiler hak ettıklarını alamaz ıse, şekillenme işverneler adına olur ise, gun gelır iç ekonomı tuketek kişiler bulamaz. örnek. fransada kazanan kışı, ucu zolan atıyorum belçıkaya gidiyor market alışverişe :D  onun gibi asgari ücret normal ucret oldu bunun faturası ağır olacak... sendıkalar susturuldu ve bu gunlere gelındı. yanlış kararlar yuzune.

  • emekci26 Kasım 2021 13:20

    çakal, asgari ücretten vergi kalksın diyor, o zaman otomatik olarak 1000 TL artar zaten asgari ücret. asgari ücrette vergi kalkınca ne olur? patronlar herkesi asgari ücretten çalışıtırır