E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTMSF'nin kararı Bank Asya'yı güçlendirecek---

TMSF'nin kararı Bank Asya'yı güçlendirecek

TMSF'nin kararı Bank Asya'yı güçlendirecek
06 Şubat 2015 - 05:17 borsagundem.com

TKBB Genel Sekreteri Osman Akyüz, Bank Asya'nın yeni yönetim kurulunun sektörde tecrübeli isimlerden oluştuğunu söyledi

Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) Genel Sekreteri Osman Akyüz, "Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Bank Asya'da yönetimi üstlenmesini bankanın daha sıhhatli ve daha sağlam bir mali yapıya ulaştırılması gayreti olarak görüyorum" dedi.

Akyüz, Bank Asya kararına ilişkin AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, "TMSF'nin yeni atadığı yönetim kurulu kompozisyonuna baktığımızda, katılım bankacılığı sektöründe tecrübesi olan, uzun yıllar bu sektörde çalışmış, sektörün prensiplerine ve çalışma kurallarına yakın olan, sektörü ve sistemi özümsemiş arkadaş grubu olduğunu görüyoruz" diye konuştu. 

TMSF tarafından banka yönetiminin üstlenilmesini Bank Asya'nın daha sıhhatli ve daha sağlam bir mali yapıya ulaştırılması gayreti olarak gördüğünü belirten Akyüz, "Bu yönetim kurulunun da buna katkı sağlayacağını ve bunu ileriye taşıyacağını düşünüyorum. Bankanın normal bankacılık faaliyetini daha sağlıklı bir şekilde sürdüreceğini ümit ediyorum. Bu geçici sıkıntılı sürecin inşallah bittiğini umuyorum" ifadelerini kullandı. Akyüz, mesele çözümsüz hale gelmeden proaktif bir yaklaşım olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)