E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTL varlıklarda yurtdışına paralel bir seyir bekleniyor---

TL varlıklarda yurtdışına paralel bir seyir bekleniyor

TL varlıklarda yurtdışına paralel bir seyir bekleniyor
09 Nisan 2021 - 09:22 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlaması bekleniyor

Güne pozitif seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde kar satışlarıyla geriledi ve günü 1,416 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 15.7 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 35 hisse değer kazandı, 59 hisse ise değer kaybetti. Bugüne başlarken Dolar/TL 8.16 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda da yatay seyir izleniyor.

ABD endeksleri teknoloji şirketleri liderliğinde yükselişine devam ediyor. Amazon, Netflix, Apple şirketlerin %1’in üzerinde yükseliş kaydettiği günde, S&P500 endeksi rekor tazelerken, diğer endekslerde de hafif pozitif kapanış izledik. ABD 10 yıllık tahvil faizi %1.6 seviyesine kadar gerilerken, FED Başkanı Powell toparlanmanın istenen düzeyde olmadığını ve ekonomiye desteğin sürmesi gerektiğini belirtti.

Çin’de açıklanan enflasyon verileri beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, bugün ABD’de açıklanacak olan üretici fiyat endeksini takip edeceğiz. Para birimlerinin seyrine bakıldığında, dolar endeksinin 92 seviyesinin hemen üzerinde seyrettiğini görüyoruz, bu seviye kısa vadede hareketi tanımlayabilecek referans seviye olarak izlenebilir. Tahvil faizlerindeki geri çekilmeyle beraber ons altın fiyatlarında da tepki hareketi sürebilir. TL varlıklarda ise yurtdışına paralel bir seyir bekliyoruz. Veri akışı tarafında TCMB beklenti anketi takip edilecek.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Endekste kısa vadede 1,410-1,390 destek seviyeleri iken 1,390 zarar-kes seviyesi olarak takip edilebilir. 1,425-1,435 ise ilk direnç seviyeleri olarak izlenebilir.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Martı GYO ve Armada sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 09/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)