E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTimoşenko çok sert konuştu---

Timoşenko çok sert konuştu

Timoşenko çok sert konuştu
06 Mart 2014 - 07:05 borsagundem.com

Ukrayna'nın eski devlet başkanı Timoşenko, seçimlerde tekrardan seçilirse Rusları ülkeden kovacağını söyledi

Turuncu Prenses Yulya Timoşenko, Devlet Başkanlığı’na adaylığını açıkladı ve Rusya’ya tehditleri savurdu: “Başkanlık koltuğuna oturduğum gün Sivastopol’daki Rus donanmalarını göndereceğim”

Ukrayna’nın yolsuzluk suçlamasıyla içeri atılan eski Başbakanı, Turuncu Prenses lakabıyla tanınan Yulya Timoşenko Kiev’deki sivil darbenin ardından hapisten çıkmıştı. Timoşenko, Ukrayna’da yapılacak Devlet Başkanlığı seçimleri öncesinde adaylığını açıkladı ve Rusya’ya çok sert mesajlar verdi. Tedavi için Almanya’ya giden Ukrayna eski başbakanı, BBC’ye verdiği röportajda devlet başkanlığı koltuğuna oturduğu gün Ukrayna anayasasını değişmesi için girişimde bulunacağını ve Rusya’nın Sivastopol limanında konuşlu Karadeniz Filosu’nu ülkeden göndereceğini açıkladı. 

‘Doğalgaz almayı bırakırız’

Timoşenko, Karadeniz Filosu’nun Ukrayna’ya istikrarsızlık getirdiğini belirterek 2010’da imzalanan ve Rusya’ya 2042 yılına kadar burada donanma gemilerini konuşlandırma yetkisi veren Harkiv Anlaşmasını da iptal edeceğini duyurdu. Ülkesinin 2020’ye kadar Rusya’dan doğalgaz almayı bırakması gerektiğini de belirten Turuncu Prenses, ‘Devlet Başkanlığı seçimlerinden sonra ilk yapmamız gereken şey halkın gerektiğinde milletvekillerini, hükümeti, hatta devlet başkanını bile görevden almasına olanak tanıyacak mekanizmaları yürürlüğe koymaktır’ dedi.

‘Kırım kalsın daha çok otonomi verelim’

Ukrayna’nın geçici başbakanı Arseniy Yatsenyuk, başbakanlık koltuğuna oturmasının ardından ilk röportajını Amerikan Associated Press ajansına verdi. Yatsenyuk, Kırım’ın mutlaka Ukrayna’nın parçası olarak kalması gerektiğini, bunu sağlamak için belki Kırım’a daha fazla özerklik verilebileceğini söyledi. Yatsenyuk, bu özerklik tanımının yeniden yapılması için özel bir ekibin kurulabileceğini de sözlerine ekledi.

Kırım’daki askeri çekemem çünkü onlar Rus değil!

Kiev’deki muhalif devrimin ardından Kırım sokaklarında gezmeye başlayan üniformalı askerler merak konusu olmuştu. Devriye gezen bu güçlerin Rus askeri olduğu söyleniyordu. Ancak dün Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Kırım’daki askerleri çekmesi konusunda yapılan açıklamalara, “Çekemem. Çünkü onlar Rus askeri değil” diye cevap verdi!

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)