E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinTicaret Bakanlığı'ndan pazarcılara eğitim---

Ticaret Bakanlığı'ndan pazarcılara eğitim

Ticaret Bakanlığı'ndan pazarcılara eğitim
27 Nisan 2019 - 14:20 borsagundem.com

Ticaret Bakanlığı'nca yıl boyunca ülke genelinde "Pazarcı Esnafı Eğitimleri" düzenleneceği bildirildi.

Ticaret Bakanlığınca, pazarcı esnafının müşteri ilişkilerinin geliştirilmesi, hizmet kalitelerinin artırılması, iş hacimlerine katkı sağlayacak satış teknikleri hakkında farkındalık yaratılması ve mevzuat hakkında pazarcı esnafına bilgi verilmesi amacıyla yıl boyunca ülke genelinde "Pazarcı Esnafı Eğitimleri" düzenleneceği bildirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de sayıları yaklaşık 1 milyon 800 bini bulan esnaf ve sanatkarın yaklaşık 75 bini pazarcılık yapıyor. Esnaf ve sanatkarlar arasında yüzde 4'lük paya sahip olan pazarcı esnafı, perakende sektöründe de önemli bir rol üstleniyor.

Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünce pazarcı esnafının müşteri ilişkilerinin geliştirilmesi, hizmet kalitelerinin artırılması, iş hacimlerine katkı sağlayacak satış teknikleri hakkında farkındalık yaratılması ve mevzuat hakkında bilgi verilmesi amacıyla yıl boyunca ülke genelinde "Pazarcı Esnafı Eğitimleri" düzenlenecek.

Bu kapsamda, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın katılımıyla Ankara'da 29 Nisan Pazartesi günü "Pazarcı Esnafı Eğitimleri"nin ilki gerçekleştirilecek.

Öfke yönetimi de eğitim kapsamında

Söz konusu eğitime Ankara'da faaliyet gösteren pazarcı esnafının yanı sıra İç Anadolu Bölgesi'nde ve civar illerdeki pazarcılıkla ilgili meslek kuruluşları temsilcileri de katılacak.

Pazarcılıkta güvenilirlik, uygun fiyat, ürünlerin taze olması ve samimi hizmet gibi etkenleri güçlendirmek amacıyla pazarcı esnafına, Hal Yasası, Pazar Yerleri Hakkında Yönetmelik gibi ilgili mevzuatlar, tedarik ve lojistik hizmetleri, vergilendirme, müşteri ilişkileri ve pazarlama, kişisel gelişim, stres ve öfke yönetimi konularında eğitim verilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat28 Nisan 2019 02:18

    Tam zamani. Hersey yolunda esnaf egitimi eksikti. Kocaman bakanlik uzerine dusen herseyi yapmis bu eksik kalmisti. Artan bez. Gida fiyatlari duser belki

  • :)27 Nisan 2019 23:14

     . ) hangi pazarcı ?

  • İstanbullu 27 Nisan 2019 15:51

    Şu taksici ve minibüsçüler de bir eğitimden geçirilse, daha dün gözümün önünde minibüsçü yolun ortasında minibüsten inerek arkadaki sürücüye tekme tokat girişti ancak bu ne ilk ne de son adamların konuşma ve iletişimleri tamamen kaba kuvvete dayanıyor, diğer taraftan hal ve hareketleri tamamen saygısızca, aslında bu tip adamları adam etmek çok zor istanbul un kökten minibüsçü teröründen kurtarılması elzemdir, zira bir tek istanbullu bunlardan nemnun değildir. Taksici sorunu ise sürücüsüz taksicilerle çözülebilir. İstanbul ın acilen bu çağdışı araçlardan ve sürücületden kurtarılması gerekiyor,

  • Bika27 Nisan 2019 14:43

    Öncelikle taksici esnaflarına eğitim verin.