E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHY'de zam oranı belli oldu---

THY'de zam oranı belli oldu

THY'de zam oranı belli oldu
24 Aralık 2021 - 09:05 borsagundem.com

Türk Hava Yolları(THY) ve yetkili çalışan sendikası Hava-İş arasında Toplu İş Sözleşmesi(TİS) görüşmelerinde maaş zam oranında anlaşma sağlandı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal arasında 27. Dönem TİS görüşmelerinde ücret zamları konusunda anlaşma sağlandı.

İki yılı kapsayacak şekilde kabul edilen TİS'e göre, THY çalışanları yılın ilk altı ayı için enflasyon farkına ek olarak yüzde 60 maaş zammı alacak. İkinci altı ay için ise enflasyon farkına ek olarak yüzde 5 oranında zam yapılacak. Anlaşmada üçüncü ve dördündü altı aylık dönemlerde ise enflasyon oranına ek olarak yüzde 1'lik maaş zammı yansıyacak.

Ayrıca çalışanlara biri TİS'in imzalanacağı tarih diğeri ise yeni yılda ilk maaş alacakları tarihte olmak üzere iki brüt maaş prim ödenmesine de karar verildiği öğrenildi.

HAVA-İŞ'TEN AYCI'YA TEŞEKKÜR

Öte yandan, Hava-İş Sendikası'ndan yapılan yazılı açıklamada THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı'ya teşekkür edildi. Açıklamada, "Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri karşılıklı olarak anlaşılmış olan ücret zamları hariç 28.12.2021 tarihinden itibaren görüşülmeye başlanacaktır. Tüm üyelerimize bizlere vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür eder, başlayacak olan TİS görüşmelerinin hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ederiz" ifadelerine yer verildi.

İlker Aycı: THY değerini 2'ye 3'e katlama potansiyeline sahip

 

Hava-İş'ten THY çalışanları için yüzde 100 zam talebi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)24 Aralık 2021 14:42

    bu arada hazır yeşmiş personel hava yolları dil avantajları ile çok rahat usd bazlı maaş alabilirler. o bakımdan haklarını almaları kolay olmuş :D . türkiyenin göz bebeği cari açık kapatna şirketi diye övünelerin ağzından Personelimizle gurur duyuyoruz lafı duymamakta bir garip. ha bire alsınlar huzur haklarını ben yaptım ben yaptırdım ben emrettım oldu ben başardım.. bu kadar takım çalışmasından uzak yöneticileri sadece Türkiyede görüyoruz  :D yaa alın teri döken çalışan personelimizin başarıları ile kalitemiz arttı diyen birini duyruduz mu Türkiyede _? bilmem neyin önderliğinde liderliğin bilmem x partisi yaptı... :D ya zihniyet avrupada her alanda kaybetti, hatırlatırım. Personele imkanlar verildi. Teknık drektor iyi olsada,i oyuncula rolmadna gol olmaz :D emekçi alacak maaşını kolay deil işleri.

  • Mucise Reis ;)24 Aralık 2021 14:39

    irlanda da uçak biletleri 5 euro nasıl oluyor bu ? . Bir havacı açıklasın bunu devlet desteğimi var ? nasıl başarıyorlar bunu ?

  • Erol g.24 Aralık 2021 11:58

    PROFESYONEL SENDİKA BU MEMUR SENDİKALARI HALÂ AMATÖR MAHALLE TAKIMI GİBİ BİLE OLAMIYOR

  • Son24 Aralık 2021 10:02

    Helal sun 🙂