E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTHY Amerika'da gole gidiyor!---

THY Amerika'da gole gidiyor!

THY Amerika'da gole gidiyor!
08 Şubat 2019 - 12:14 borsagundem.com

THY, ABD’de giderek popülerleşen futbol liginin önemli takımı Houston Dynamo’ya sponsor oldu. Kulüp, “Dünya çapındaki THY ile anlaşmak bize gurur verdi” açıklamasını yaptı

Son yıllarda Avrupa’nın önemli spor kulüpleriyle sponsorluk anlaşmaları imzalayan Türk Hava Yolları (THY), şimdi de rotayı ABD’ye çevirdi. Büyük bir gelişim gösteren ABD’nin ulusal futbol ligi MLS’e (Major League Soccer) giriş yapan Türk Hava Yolları, Houston Dynamo ile sponsorluk sözleşmesi imzaladı. 

2006 ve 2007’de MLS Kupası Şampiyonu ve 2018’de de US Open Şampiyonu Houston ile havayolu sponsorluğu sağlandı. Böylece ilk kez bir MLS kulübüyle sözleşme yapıldı. 

Houston Dynamo’dan yapılan açıklamada, hem kargo işleri, hem de ulaşım konusunda THY ile işbirliği içinde olunacağı belirtildi. 

ABD’de yoğun ilgi

MLS kulübü tarafından, “Dünya çapında bir havayolu şirketi ve havayolu kargo şirketi olan Türk Hava Yolları ile sponsorluk anlaşması yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. 2012’de bu yana ilk ulaşım sponsoru ve ilk kez bir Türk şirketle sponsorluğumuz gerçekleşti. Dünyanın en iyi 10 hava yolu şirketinden biri olan THY, hava yolu ve hava kargoculuğu konusunda uzmanlaşmış bir şirket” denildi.

Türk Hava Yolları’nın Houston’daki Genel Müdürü Yiğit Bilge Avcı da, “Gerçekten Houston Dynamo ile sözleşme imzalamaktan dolayı çok mutlu olduk. Türk Hava Yolları olarak spor branşlarını destekliyoruz ve bundan büyük heyecan duyuyoruz” dedi.

ABD basını da imzaya geniş ilgi gösterdi. İlk kez MLS’de sponsorluk imzalayan THY, 2017’de de Kuzey Amerika’da benzer bir anlaşmaya varmıştı. 2017 sezonunda, Kuzey AmerikaFutbol Ligi’nde (NASL) mücadele eden Indy Eleven’ın forma arkası sponsoru olunmuştu.

THY'ye uçak finansmanı alanında iki ödül

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yunus kaya08 Şubat 2019 23:25

    Paraları yabancılara akıtın yatırımcınıza zırnık koklatmayın. Bu yolu daha önce araplar denedi. Har vurup harman savurdular. Almadık kulüp bırakmadılar avrupada Ne oldu. Saygımı görüyorlar. Enayiliğinize doymayın

  • ...08 Şubat 2019 13:21

    ihracak rakarmını arttırıp, ithalat olarak sponsoruk gideri yapan kurumumuz :d cari işlemelre getirisi nort oldu bence. zaten techızatta yabancı ıthal.. ilerde satılır gider bu biçimde