E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTHY 4'üncü Dreamliner'ı teslim aldı---

THY 4'üncü Dreamliner'ı teslim aldı

THY 4'üncü Dreamliner'ı teslim aldı
30 Temmuz 2019 - 09:17 borsagundem.com

Türk Hava Yolları (THY), dördüncü Boeing 787-9 Dreamlinermodeli uçağını teslim aldı. Yeni Dreamliner (rüya), THY’nin 341’inci uçağı olarak envantere girdi.

THY, ABD Merkezli Boeing firmasından dördüncü 787-9 Dreamliner uçağını teslim aldı. ABD ile F-35 uçaklarının alımı konusunda belirsizliklerin sürdüğü bir dönemde gerçekleşen bu Boeing teslimatı sonrası THY, filosuna 341’inci uçağını katmış oldu. TC-LLD kuyruk tescilli yeni Dreamliner (rüya) modeli uçak ilk uçuşunu bir grup basın mensubuyla ABD’nin Seattle kentinden İstanbul’a gerçekleştirdi.

BÜYÜME STRATEJİSİNİN PARÇASI

ABD’nin Seattle kenti yakınlarındaki Everett Havalimanı’nda gerçekleşen teslim töreninde THY adına uçağı Basın Müşaviri Yahya Üstün aldı. Yahya Üstün, törende yaptığı konuşmada, 30 business artı 270 ekonomi sınıfı toplamda 300 koltuğu bulunan bu gelişmiş uçağı bünyelerine katmalarının THY’nin büyüme stratejisinin planlı bir parçası olduğunu söyledi. Üstün, ayrıca Türk Hava Yolları, THY Teknik A.Ş. ve Kibar Holding ortak girişimi ile kurulan ‘TSI Aviation Seats’ adlı şirketin Boeing 780 serisine dünyada iç tasarım yapan 5 firmadan biri olmasından mutluluk duyduklarını açıkladı.

EN GENÇ FİLOLARDAN

THY’nin dünyanın en genç filolarından birine sahip olduğuna dikkat çeken Yahya Üstün, “Geçtiğimiz yıl siparişini verdiğimiz 50’si kesin 10’u opsiyonlu yeni nesil uçakların ve yine geçmiş yıllarda verdiğimiz siparişlerin de teslimi ile THY’nin filo yapılanması daha da gençleşecek” dedi. Dreamliner’ın yakıt tasarrufu, verimlilik ve iç tasarımıyla öne çıktığını belirten Üstün, “Türk mühendislerin de oluşumunda bizzat emek harcadığı bu özel tasarım uçaklardan şimdiden çok güzel geri dönüşler almak bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

2023'E KADAR SÜRECEK

THY, 25’i kesin, 5’i opsiyonlu toplam 30 adet B787-9 Dreamliner siparişi vermişti. İlkini haziranda teslim almış, adını da ‘Maçka’ koymuştu. Ağustosta yapılacak 2 teslimatla yıl sonuna kadar THY filosunda Dreamliner sayısı 6’ya ulaşacak. Diğer uçakların filoya katılımı ise 2023 yılına kadar sürecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)