E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTFF'den Arabistan ısrarı: 100. yılda Süper Kupa Riyad'da oynanacak---

TFF'den Arabistan ısrarı: 100. yılda Süper Kupa Riyad'da oynanacak

TFF'den Arabistan ısrarı: 100. yılda Süper Kupa Riyad'da oynanacak
23 Kasım 2023 - 19:30 borsagundem.com

TFF, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçının Suudi Arabistan oynanacağını ve yerinin değiştirilmeyeceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 29 Aralık'ta Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçına ilişkin bir açıklama yaptı.

TFF, Süper Kupa müsabakasının daha önce duyurulduğu gibi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park Stadyumu'nda oynanacağını bildirdi.

Cumhuriyet'in 100. yılında oynanacak müsabakanın Arabistan'a alınmasına ilişkin karar, finali oynayacak olan kulüpler Galatasaray ve Fenerbahçe de dahil olmak üzere kamuoyundan büyük tepki çekmişti.

Ancak TFF, son açıklamasıyla 'Arabistan' kararından geri dönülmeyeceğinin sinyalini verdi.

Galatasaray, geçtiğimiz günlerde TFF'ye yaptığı başvuruda, Süper Kupa maçının Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine alınmasını resmen talep etmişti.

TFF'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Türkiye Futbol Federasyonu olarak Türk futbolunun marka değerini yükseltmek için çalışmalar yürütürken diğer taraftan yeni pazarlara ulaşarak futbolumuzu dünyaya açmak için çalışıyoruz.

Son dönemde Milli Takımımızın elde ettiği başarılar ve kulüp takımlarımızın Avrupa Kupaları'nda yükselen grafiği Türk futbolunun marka değerini artırma yönündeki çabalarımızın en önemli göstergesidir.

Tarihimizde ilk kez grubumuzda lider olarak katılmaya hak kazandığımız 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ve İtalya ile ortaklaşa düzenleyeceğimiz 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası da Türk futbolunu dünya vitrinine taşıyacak çok önemli organizasyonlar olacaktır.

Bu başarıların sürdürülebilirlik kazanması için özellikle kulüplerimizin mali açıdan rekabet edebilir seviyelere ulaşması gerekmektedir.

TFF olarak bu çerçevede Türk futbolunun ekonomisini güçlendirmek ve kulüplerimize alternatif gelir kaynakları oluşturmak üzere çok önemli projeler yürütmekteyiz.

Bu sezon öncesinde Trendyol ile yaklaşık 700 milyon TL'lik bedelle Süper Lig ve 1. Lig tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasına imza attık.

Dünyanın marka ve piyasa değeri en yüksek ligleri olan Premier League, La Liga ve Serie A'nın yaptığı gibi futbolumuzun prestijini yurt dışına taşıyarak, yeni sponsorluk ve işbirliği modelleriyle daha çok gelir elde edebilmeyi hedefliyoruz.

Bu vizyonla, futbolumuzun marka değerini yükseltmek adına organizasyon yetkisi Federasyonumuza ait olan 2023 Turkcell Süper Kupa müsabakası daha önce de açıkladığımız üzere, 29 Aralık 2023 Cuma TSİ 20.45'te Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda oynanacaktır. Aynı zamanda, yayıncı kuruluşumuz Turkuaz Medya Grubu kanallarından olan ATV'de canlı olarak yayınlanacaktır. Konuyla ilgili olarak Federasyonumuz tarafından yapılan resmi açıklamalar dışında hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyoruz.

Galatasaray'dan TFF'ye 'Süper Kupa' başvurusu!

 

TFF Başkanı Büyükekşi'den Süper Kupa açıklaması

 

'Süper Kupa' Suudi Arabistan'da oynanacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Özcan kozbeyli 24 Kasım 2023 21:07

    Ben iki takımın birinde yönetici olsam 16 yaş takımını sahaya sürerim.

  • azmi24 Kasım 2023 17:37

    Ülkemde oynanmasının zararını görmedim. Ne işimiz var başka ülkede. Her şey para demek değildir. ..

  • iso24 Kasım 2023 17:15

    Cumhuriyetin 100. yılında cumhuriyete başkaldırıyor cumhuriyetin özerk bir kurumu... BRAVO! Özellikle suud hanedanlığının seçilmesi muazzam

  • OKU-DÜŞÜN24 Kasım 2023 10:15

    Futbolun vatan millet için ne değeri var ? Tabi para için onanıyor, ülkemize tek kuruş döviz gelecekse istenilen yerde oynansın. İslam'a ve Müslüman ülkelere tahammülü olmayan batı tarzı münafıklar Berlin de veya Paris te oynanmasına ses çıkarmaz inanın. Hatta mutlu olurlar. (6)  (6)  (6) 

  • Kupa24 Kasım 2023 08:15

    Bu karar yukardan alındı bir,birkaç kişinin istemesiyle para için orda oynatamassın.

  • Ekonomi24 Kasım 2023 08:12

    Artık günümüzde herşey para ekonomi oldu ama herşey

  • Ankara24 Kasım 2023 08:11

    Ankarada oynanması gerekirdi

  • Para24 Kasım 2023 08:11

    Para için

  • İZZETTİN EL KASSAM CAN24 Kasım 2023 10:17

    Yok hayır için mi oynanıyor futbol. Sanırım kazandıklarını herkes lösemili çocuklara veya cami derneğine, Türk Hava Kurumuna bağışlıyor, veya kimse iddia kumar oynamıyor!!! :D  :D  :D 

  • Itri24 Kasım 2023 07:36

    Parasizligin gozu kor olsun . Dansoz gibi araplara oynamaya gidecekler

  • Berber Bekri 24 Kasım 2023 04:02

    İspanya ve italya süper kupa maçlarını Türkiye de oynarsa ödeşiriz..Haydi Türkiye ileri YTD

  • mustafa23 Kasım 2023 21:56

    satılmışlığın bu kadarı.

  • denizz23 Kasım 2023 21:09

    ne kadar rüşvet aldılar acaba nedir bu arap sevdası arkadaş

  • Kadim23 Kasım 2023 20:47

    100 yil bari orada oynanmasin bu nasıl vizyonsuzluk

  • Yakup Kaya23 Kasım 2023 20:21

    Bırakın  Bu Arap Seviciliği Ülkemin Takımları Neden Orada Oynayacak Eğer Bu Kupa Ülkeme Aitse Ülkemde Olur O Zaman Kapatın Federasyonu Araplar Gelsin Yönetsin Dayatma Yapılan Takımlar Buna İtiraz Etmeli ve Gerekirse Ligden  Çekilmeyi Ortaya Koysunlar Taraftarın Önüne Nasıl Çıkacaklar Yarın Öbür Gün Onuda Düşünsünler.

  • fevzi23 Kasım 2023 19:47

    GİTMESİN TAKIMLAR FEDARASYON OYNASIN