E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTFF ile yayıncı kuruluş anlaşmaya vardı---

TFF ile yayıncı kuruluş anlaşmaya vardı

TFF ile yayıncı kuruluş anlaşmaya vardı
15 Ağustos 2021 - 09:17 borsagundem.com

TFF ile yayıncı kuruluş arasında anlaşmaya varıldı. 350 milyon TL zam bekleyen Süper Lig kulüpleri, 25 milyon TL’lik farka razı oldu

2021-22 sezonu yayın hakları için TFF ile beiN Sports arasında yapılan pazarlıklar anlaşma ile sonuçlandı. 3 milyar TL talep eden kulüpler, beiN Sports’un kararlı tutumu sonucu 2 milyar 675 milyon TL’ye ‘Evet’ deyince, yeni sözleşme imzalandı.

Türk futbolunda son üç sezona damgasını vuran yayın krizi, bu sezon da yine beiN Sports’un istediği şekilde sona erdi. Ana sözleşme gereği, yayıncı kuruluştan 2021-22 sezonu için 3.3 milyar TL bekleyen ve bu talebini en son 3 milyar TL’ye çeken Süper Lig kulüpleri, beiN Sports’un ısrarlı tutumu sonunda 2 milyar 675 milyon TL’ye ‘Evet’ demek zorunda kaldı.

YILLIK ÜCRETİN YÜZDE 25’İ KADAR PEŞİN ÖDENECEK
2020-21 sezonunda yayıncıdan 2 milyar 650 milyon TL alan kulüplerin 350 milyon TL’lik zam beklentisinin böylelikle sadece 25 milyon TL’si gerçekleşmiş oldu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Nihat Özdemir ile beiN Sports CEO’su Yousef Al-Obaidly arasında 2021-22 sezonu için 2 milyar 675 milyon TL’lik sözleşme imzalandı. Anlaşma gereği sezonluk ücretin yüzde 25’ini peşin ödemesi gereken yayıncı kuruluş, bu paranın bir kısmını hesaba yatırırken, kalan bakiyeyi 30 Ağustos’a kadar tamamlayacağına dair söz verdi.

KULÜPLER VE YAYINCI 300 MİLYONUN PEŞİNDE
Yaşanan ekonomik sıkıntıdan dolayı hemen hemen geçen sezon anlaşmaya varılan miktara ‘Evet’ demek zorunda kalan Süper Lig kulüplerinin en büyük umudu, şimdi geçen yıl yayıncı kuruluşa ödenen 300 milyon TL’lik Spor Toto katkısı. Kulüpler, “Bu defa bu para bizim olmalı” diyor. Yayıncı da, “Hayır, bizim olmalı” derdinde. Bunun için de yayıncı kuruluş, Süper Lig’in ismini ‘Spor Toto Süper Lig’ olarak açıklamayı düşünüyor. Bakalım bu para kime gidecek? Kısa zamanda öğreneceğiz.
(Tahir Kum /Hürriyet)

TFF, yayıncı kuruluş ile imzayı attı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • pandomi16 Ağustos 2021 01:53

    Bu pandemi ortamında kahvehaneye mi gidilir izlemek için millet maç izlememekten futboldan soğudu milli takımın hali ortada ilgi alaka kalmadı takımların yurt dışı maçlarında heyecan yok artık 

  • izzet BAŞ15 Ağustos 2021 14:38

    Çok bile vermiş...... Zaten gelen para yine yabancı oyuncuya gidecek... Taraftar cebindeki parayı verip sahaya gitmesin... KANDİLERİ ÇALSIN KENDİLERİ OYNASIN.... TÜRK FUTBOLU ÖLDÜ......  Kendim ettim kendim buldum gül gibi sararıp soldum EYVAH EYVAH EYVAH........

  • Kaçan Grup15 Ağustos 2021 12:53

    bir uçak “hediye” etti katarlılar. o günden beri ne var ne yok götürüyorlar. sübhanallah.

  • RAMO CANCAN15 Ağustos 2021 11:38

    iyi olmuş bu günlerde kriz çıkartmak hiç bir kurumun işine yaramaz.