E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTerhis olan asker 15 Temmuz'un lojistik ekibini yakalattı---

Terhis olan asker 15 Temmuz'un lojistik ekibini yakalattı

Terhis olan asker 15 Temmuz'un lojistik ekibini yakalattı
07 Temmuz 2017 - 07:55 borsagundem.com

15 Temmuz’un meşhur darbeci pilotu Kerime Kumaş Yıldırım’a yakıt, darbeci askerlere ise mermi ve mühimmat temini yapan 10 Hava Harp Okulu personeli darbenin yıl dönümüne 10 gün kala gözaltına alındı...

15 Temmuz gecesi İstanbul’da darbe kalkışmasında bulunan askerlere yakıt ve mühimmat temininde bulunup, darbeyi durdurmak için toplanan vatandaşların üzerine silah doğrultup taciz ateşi açan aralarında yüzbaşı, üsteğmen, astsubay ve uzman çavuşların bulunduğu 10 Hava Harp Okulu personeli İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Darbe girişiminden bir gün önce 14 Temmuz 2016 günü gizli toplantı yaptıkları da belirlenen ve tam bir yıldır saklanmayı beceren 10 askeri personeli, olaylara şahit olduğunu iddia ederek terhisinin ardından suç duyurusunda bulunan aynı birlikte vatani görevini yapmış bir erin ifadeleri ele verdi.

İfadesinde tek tek isim verip, darbecilere nasıl bir destekte bulunduğunu anlatan erin ifadesi, savcılık talimatıyla incelenen güvenlik kameraları görüntülerini doğrulayınca gözaltı kararı çıkarıldı.

Görev başında gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarınca yürütülen soruşturma kapsamında önceki gün Yeşilköy’de bulunan Hava Harp Okuluna operasyon düzenledi. Sabah erken saatlerde mesai başlangıcıyla birlikte düzenlenen operasyonda haklarında gözaltı kararı çıkarılan bir yüzbaşı, bir üsteğmen, 5 astsubay ile 3 uzman Çavuş görevleri başında gözaltına alındı.

Bir gün önce toplantı

Gözaltına alınan 10 askeri personelden yüzbaşı olanın darbeye lojistik destek ekibinin başı olduğu ve darbe girişiminden bir gün önce okulda görevli 2 astsubayla gizli toplantı yapıp plan yaptığı tespit edildi.

Gözaltına alınan üsteğmenin cephanelikte bulunan silahların şarjörlerine mühimmat bastığı belirlenenen soruşturmada, astsubaylardan birinin cephanelikten silah çektiği, birinin İDO deniz iskelesi ile Sabiha Gökçen Havalimanı’na gelen darbecilere araç tahsisi yaptığı bir diğerinin ise halkın üzerine silah doğrultarak havaya taciz ateşi açtığı tespit edildi.

Pilot Kerime Yıldırım’a tankerle yakıt vermişler

Lojistik destek ekibinde bulunan 3 uzman çavuşun ise darbe gecesi kullandığı helikopterle darbe yönetim koordinasyon ekibinde yer alan başta Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral HASAN Nevzat Taşdeler, Hava Harp Akademisi Ölçme ve Değerlendirme Şube Müdürü Kurmay Albay Özcan Korhan ve daha birçok darbeci askeri İstanbul’un değişik noktalarına taşıyan Hava Pilot Üsteğmen Kerime Kumaş Yıldırım’ın kullandığı helikoptere yakıt tankeri ile yakıt takviyesinde bulunduğu tespit edildi. (Milliyet / Ferit Zengin)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)