E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTele-Ukrayna zirvesi! Kritik görüşme bitti---

Tele-Ukrayna zirvesi! Kritik görüşme bitti

Tele-Ukrayna zirvesi! Kritik görüşme bitti
12 Şubat 2022 - 21:09 borsagundem.com

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki kritik Ukrayna görüşmesinin sona erdiği bildirildi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin kritik bir görüşme gerçekleştirdi.İki lider Ukrayna gündemine ilişkin telefon görüşmesi Türkiye saati ile 19.04'te başladı. Görüşme 1 saat sürdü.

Beyaz Saray görüşmeye ilişkin açıklama yaptı:

"Biden Putin'e, ABD'nin diplomasi ve 'diğer senaryolar' için hazır olduğunu, eğer Rusya Ukrayna'yı işgal ederse kararlı ve hızlı bir karşılık olacağını söyledi.

Biden, 'Ukrayna'nın işgali büyük acılara yol açar ve Rusya'nın politik duruşunu zayıflatır.' dedi."

"Rusya'nın diplomasi mi güç kullanımını mı seçeceği hala belirsiz"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Yetkilisi, Biden Putin görüşmesine ilişkin açıklama yaptı:

"Görüşme profesyoneldi ve inamiklerde değişiklik yok. Rusya'nın diplomasi mi güç kullanımını mı seçeceği hala belirsiz. Onları caydırmaya devam edeceğiz. 3 bin asker Polonya'ya doğru yolda.

"Rusya kendisini giderek Çin'e daha bağımlı buluyor"

NATO daha güçlü ve daha amaçlı. Rusya şimdiden kendisini dünyadan giderek daha fazla izole edilmiş ve Çin'e daha bağımlı buluyor.

İki Başkan, heyetlerin önümüzdeki günlerde angaje olmaya devam etmesi konusunda anlaştı. Tabii bu süreçte Rusya her halükarda askeri harekata devam edebilir. Gerçekten de bu belirgin bir olasılık, eğer öyleyse, Ukrayna'ya, Avrupa güvenliğine zararı olacak."

Gözler bu görüşmedeydi

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'ın dünkü "Rusya Ukrayna'da işgale her an başlayabilir." açıklamasının ardından gözler bugün Biden ile Putin arasındaki görüşmeye çevrilmişti.

Almanya, vatandaşlarından Ukrayna’yı kısa sürede terk etmelerini istedi

 

Svitlodarsk bölgesindeki Ukrayna askerleri

 

Hollanda, Ukrayna'daki vatandaşlarına terk etme çağrısında bulundu

 

BAE ve Kuveyt vatandaşlarına Ukrayna seyahatlerini erteleme çağrısı yaptı

 

Rusya ile çatışma olursa Ukrayna'da İngiliz askeri olmayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali12 Şubat 2022 21:41

    Sonuç! Bir avuç zengin mazlum halkın geleceği ile ilgili karar veriyor.Yükümüz düzensiz göçle ağır biliyorum ama eğer Ukrayna halkı çocuklarını zarar görmemesi için ülkemize emanet ederse can-ı gönülden alınan kararların yanındayım. Her savaş çığırtkanlığında yüreğim paramparça oluyor. Ne istiyor insanlar birbirinden.

  • bi dost12 Şubat 2022 21:26

    ihlas la ilgili konusmuslarsalar pazartesi  tavan

  • Mucise Reis ;)12 Şubat 2022 21:21

    Olan Fransaya oldu ama :D Makron gitti boyunun ölçüsünü aldı. Ruslar kincidir. İçten pazarlıklıdır. Türkiyede hiç duymadım 1 aydır, Rus basınında denen şu. Fransa cezasını buldu. Fransa ya Ruslar uçak gemisi siparişi vermiş. ABD ingiliz vb Fransaya demiş ki yaa bu gemilerin inşası bitti. Sakın ama sakın rusyaya verme.. Fransa-rusya görüşüyor Fransa diyorki yaa gemileri ben başka ülkeye sattım, sen gemileri unut... ABd aferin fransa öde o tazminatı nakit xx milyon dolar, gemiler satılıyor xxx karlı biçimde milyon dolar.. Rusya deniz filosu programı zarar göruyor, helikopter taşımalı modern gemi ve rus aşığını giderecekmiş... Fransa arabulucu ayagına Rusya ya geliyor Makrona vuruyor pıyango yıllar sonra :D Fransa benim dostum, müttefikim ve uzlaşımı muhattabım deildir mesajını Putin veriyor, Diğer devletlere de bir nevi mesajı, sizi silerim böyle bana ters etmeyin mesajı... TC de haber tartışma vb rastlamadım . yazdım işte.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ12 Şubat 2022 21:16

    şeylerine taktılar ukraynayı top gibi ortada dolaştırıyorlar.