E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizTeknik göstergeler kâr satışı baskısının süreceğine işaret ediyor---

Teknik göstergeler kâr satışı baskısının süreceğine işaret ediyor

Teknik göstergeler kâr satışı baskısının süreceğine işaret ediyor
30 Ekim 2019 - 09:28 borsagundem.com

Kısa vadeli göstergeler ve momentumun negatife dönmesi hızlı tepki yükselişi sonrası kar satışı baskısının devam edeceğine işaret ediyor

"Güne pozitif başlayan BIST-100 endeksi yarım günlük işlem gününü % 0,38 düşüşle 99.838’den puandan kapattı. Endeksin tepki yükselişi sürecini koruması için 50 GHO’nın geçtiği 99.400 üzerinde tutunması gerekiyor.

Endeks bu seviye üzerinde tutunabilirse aşağı kırdığı orta vadeli yükseliş trendi direnci olan 101.700-102.000 aralığına doğur yükselişini devam ettirmesi beklenir. Kısa vadede 101.000 ve üzeri düşük hacimli olası yükselişler satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir.

Endeksin 99.400 altında kar satışlarını ilk hedef 200 GHO’nın geçtiği 97.900 olmak üzere güçlendirmesi beklenmektedir. Endeksin bu seviye altındaki kapanışlarda tepki yükselişi sırasında oluşan fiyat boşluğunu kapatmak üzere 94.900-95.100 aralığını hedefleyerek düşüşünü devam ettirmesi beklenmektedir.

Kısa vadede aynı zamanda en yakın fiyat boşluğu dip seviyeleri olan 97.900’lerin güçlü destek olarak çalışması ve bu seviyeye doğru olası düşüşlerin alım fırsatı olarak kullanılması beklenir.

Kısa vadeli göstergeler ve momentumun negatife dönmesi hızlı tepki yükselişi sonrası kar satışı baskısının devam edeceğine işaret ediyor. Ancak orta vadeli göstergelerdeki güçlü görünüm olası kar satışların tekrar alım fırsatı olarak değerlendirileceğine işaret ediyor. Endeksin güne satıcılı bir eğilimle başlaması beklenmektedir. "

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)