E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiTekfen Holding için önerisini korudu---

Tekfen Holding için önerisini korudu

Tekfen Holding için önerisini korudu
10 Kasım 2014 - 10:42 borsagundem.com

Halk Yatırım, hisse değerlendirmesinde hedef fiyat ve önerisini korudu

Halk Yatırım, Tekfen Holding için 6,90 TL olan hedef fiyat ile 'AL' olan önerisini korudu. Halk Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:
   
"Tekfen Holding için 6,90 hedef fiyatla “AL” tavsiyemizi koruyoruz. Şirketin problemli projelerini tamamlaması ve daha önce çalıştığı büyük kuruluşlardan yeni projeler almasıyla, inşaat işkolunun mevcut iş durumunu daha sağlıklı bir yapıya kavuşturduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’deki projeler, toplam büyüklüğün %12’sini oluştururken  en büyük paya %61 ile Azerbaycan sahip bulunuyor. Libya’da yaşanan sorunlar ve olumsuz gelişmeler nedeniyle projeleri durdurulan Libya’nın payı ise %4 seviyesinde.
   
Tüpraş’ın Fuel Oil Dönüşüm Projesi (545 milyon dolar), Çiftehan-Pozantı otoyolu (228 milyon dolar), Toros Tarım’ın Samsun Fabrikası yatırımı (161,3 milyon dolar) ve BTC boru hattı onarım işleri (136,2 milyon dolar) Türkiye’de öne çıkan projeler.
   
Son zamanlarda alınan projelerin hem gelire hem de marjlara katkısı 2015’te daha belirgin olacaktır. Tekfen Holding’in %100 bağlı ortaklığı Toros Tarım, 300 milyon dolarlık yatırımla, Samsun’da 726 bin ton kapasiteli sülfürik asit tesisi yatırımı yapıyor. 2015 yılında tamamlanması beklenen yatırımın, Şirketin hammaddede dışa olan bağımlılığını azaltmasının yanında marjlara da olumlu yansıyacağını düşünüyoruz.
   
Tekfen Holding, Star Rafineri’nin inşaası ve Azerbaycan doğalgazını Türkiye ve Avrupa’ya taşıyacak olan TANAP projesinde boru hattı inşaası ile ilgileniyor. Ayrıca, Tekfen Holding TANAP projesi'nde, 1.810 kilometrelik kara kesimi boru hattı için ihaleye çağrılan 15 firma arasında yer alıyor. Sene sonuna kadar sonuçlarının açıklanmasını beklediğimiz TANAP projesi ile ilgili ihalenin, Şirket hisseleri için kısa vadeli katalist olabileceğini düşünüyoruz.
   
Tekfen Holding’in Ukrayna ve Rusya’da herhangi bir faaliyeti bulunmamakla birlikte, inşaat grubunda kalan iş miktarının %61'i Hazar bölgesinde Azerbaycan ve Türkmenistan’daki projelere ait. Ukrayna-Rusya gelişmelerinin bu bölgeye doğrudan etkisi olmasa da, belirsizlik nedeniyle projelerin yavaşlamasına veya bekletilmesine neden olabilir. Bu nedenle Ukrayna-Rusya gelişmeleri, Tekfen Holding için düşük de olsa risk taşıyor.
   
Tekfen Holding’in tahmini değerini, İndirgenmiş Nakit Akımları yöntemi ve Yurtdışı Benzer Piyasa Çarpanları yöntemlerine göre ağırlıklandırarak (%70 İNA, %30 Piyasa Çarpanları) 2.550 milyon TL olarak hesaplamaktayız. Tekfen Holding için 6,90 hedef fiyatla “AL” tavsiyemizi koruyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 48,92
En Yüksek: 50,45
En Düşük: 47,56
Değişim 3,47 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,83
İşlem Hacmi 513.984.901
Toplam Adet: 10.465.681
Ağırlıklı Ort.: 49,12
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)