E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB: Temmuz'da enerji fiyatları artarken, gıda enflasyonu sınırlı düştü---

TCMB: Temmuz'da enerji fiyatları artarken, gıda enflasyonu sınırlı düştü

TCMB: Temmuz'da enerji fiyatları artarken, gıda enflasyonu sınırlı düştü
05 Ağustos 2020 - 10:18 borsagundem.com

TÜİK'in dün açıkladığı temmuz enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Merkez Bankası, çekirdek enflasyon eğiliminin yükseldiğine dikkat çekti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, tüketici fiyatlarının temmuz ayında yüzde 0,58 oranında arttığını ve yıllık enflasyonun 0,86 puan gerileyerek yüzde 11,76'ya gerilediğini anımsatırken, yıllık çekirdek enflasyonun azaldığını, ancak eğilimlerinin yükseldiğini vurguladı. 

TCMB, enerji fiyatlarının uluslararası petrol fiyatlarındaki toparlanmaya bağlı olarak artışını sürdürdüğünü, gıda yıllık enflasyonunun sınırlı bir düşüş gösterdiğini belirtti.

Temel mal grubu yıllık enflasyonunun bir önceki yılın aynı ayındaki vergi ayarlamalarının oluşturduğu baz etkisiyle gerilediğini kaydeden Merkez Bankası, hizmet enflasyonunun ise yatay seyrettiğini işaret ederek, "Bu görünüm altında B ve C göstergelerinin yıllık enflasyonu azalırken, eğilimleri yükselmiştir" ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)05 Ağustos 2020 12:08

    Otellerin talepleri yok. Gıda ihracatı yok. Sen bu ülkede gördün mü? domatesin zesonunda fiyatı 4 TL 3 TL  ? daha ne olsun. Eskiden delikçi çuvallarla millet patates alırdı, soğan alırdı. şimdi gr gr alıyor marketten :D ... İşler iyi değil. Gerçekten tarım sektörü acilen iyileşmeli. En azından milletin karnı doyar. Et yazmıyorum bile...

  • BORSACI05 Ağustos 2020 11:16

    HALEN KONUŞUYORSUN ÇOK ZAYIFSIN TL Yİ MAHVETTİN DÜNYADA EN ÇOK DEGER KAYBI TL DE BİRAZ KENDİNİ SORGULAMAN LAZIM .

  • İtri05 Ağustos 2020 10:35

    Kadir inanır bile bıktı

  • Sdf05 Ağustos 2020 10:33

    Kazan bu doğurur da ölür de. İnanacaksın sonuçta.